Nervozna creva ili iritabilni kolon i lekovite biljke – lečenje prirodnim putem

Priroda na Dar

 

PRIRODNI LEKOVI ZA IRITABILNI KOLON

Funkcionalni poremećaj nervozna creva i lekovite biljke. Prirodni lek za Nervozna creva ili Iritabilni kolon. To je hronična i dosadna bolest creva koja iscrpljuje pacijenta

 

Prirodni lek za Nervozna creva iritabilni kolon lečenje prirodnim putem

Biljni lek za nervozna creva su kapi BioColon

Nervozna creva ili iritabilni kolon je bolest savremenog čoveka i modernog životnog stila. Sam poremećaj ima više naziva, spastički kolon, spastički kolitis, mukozni kolitis, prenadraženo debelo crevo, kao i sindrom iritabilnog kolona. Bolest se javlja izmedju 20 i 30 godine i javlja se najčešće kod osoba usled stresa, napetosti, loše ishrane, konstitutivne slabosti organa za varenje, nedostatka crevne laktaze ili kao posledica nekih drugih crevnih bolesti i poremećaja.

Adekvatniji naziv za nervozna creva su inertna ili lenja creva, jer su glavni problemi u radu creva nastali ne njihovom nervozom, već nepokretnošću, usled čega je poremećena dinamika crevne flore, pa se javalju nadimanja, gasovi, nesvareni sadržaji, a to sve izaziva takozvanu „nervozu“ creva. Zato se naziva iritabilni kolon.

.

Uzrok i glavni simptomi za nervozna creva – iritabilni kolon

Medicina nije još uvek našla stvarni uzrok nastanka iritabilnog kolona. Postoji nekoliko pretpostavki. Bolest nije organskog porekla, nema promene na crevima, osim što se smanjuje pokretljivost i peristatika debelog creva. To izaziva niz neugodnih simptoma za pacijente, počev od bola, gasova, mučnine, nadimanja i zatvora, pa sve do neugodnog osećaja u stomaku i grča koji ne prolazi.

Kod ovog oboljenja nema organskih promena na crevima, ali normalna pokretljivost creva (peristatika) ne funkcioniše kako treba stvarajući senzacije u stomaku koje plaše pacijente da nije nešto ozbiljnije. Iritabilni kolon uzrokuje neugodan osecaj i brigu, ali ne čini trajnu štetu crevima, ne izaziva krvarenja, niti vodi nekoj drugoj ozbiljnijoj bolesti poput raka. Ipak, mnogi pacijenti dobijaju tegobe koje im izgledaju zastrašujuće i neobjašnjive, sumnjajući na mnogo opasnije poremećaje, što ih čini uplašenima. Pacijenti sa dijagnozom nervoznih creva su mahom teški za lečenje, jer stalno pokušavaju da nadju „suštinski“ problem svojih tegoba.

Da bi se došlo do sigurne dijagnoze da su nervozna creva u pitanju, moraju se pretragom isključiti sva ostala oboljenja. Stoga je potrebno sprovesti niz analiza da bi se drugi razlozi isključili.

.

Kako se leči Iritabilni kolon

Pacijenti koji imaju iritabilni kolon su mahom vrlo osetljivi na svoje tegobe. Pokušavaju uporno da idu sa jednog pregleda na drugi tražeći konačnu dijagnozu, odnosno uzrok tegoba, sumnjajući na bakterije, organske poremećaje, autoimune bolesti i na kraju krajeva, sumnjajući i na pojavu raka debelog creva. Nakon pregleda i terapija koje ne daju očekivane rezultate mnogi od njih gube poverenje u lekare pokušavajući da svoje simptome sami nekako reše.

Skrećemo pažnju da su nervozna creva hroničan poremećaj, za koji nema univerzalnog leka i rešenja, i bolesnici moraju da vode računa o tri ključne stvari:

1. da se hrane dijetalno i izbegavaju hranu koja ih iritira

2. da izbegavaju stres i napetosti

3. da ne pridaju značaj svojoj bolesti i veruju svom lekaru

Cilj lečenja je uspostavljanje normalne peristatike creva, što ne treba da se postiže laksativima i sredstvima za čišćenje jer to dodatno ulenjuje i onako lenja creva. Preporuka je da se u ishrani koriste namirnice koje na blag način podstiču prirodnu peristatiku.

Jedan od presudnih faktora lečenja je masiranje trbuha putem vežbi fizičkog oblikovanja i trbušnjacima. Pacijent bi pre doručka i večere trebao da deset petnaest minuta radi lake fizičke vežbe sa savijanjem stomaka, ljuljanjem na stomaku, trbušnjacima, uvrtanjem gornjeg dela tela, podizanjem nogu do grudi, kako bi radio unutrašnju masažu stomaka i organa za varenje.

Narodna medicina ima nekoliko preporuka za iritabilni kolon, iako stara i tradicionalna medicina zapravo nije ni poznavala tu bolest, koje je posledica savremenog doba. Osnovne preporuke za nervozna creva su:

.

Doručak

Žitna kašu sa kajmakom, pavlakom ili jogurtom

Kaša od ovsa i malo sira i barenog povrća

Kačamak od prosa ili kukuruza sa bilo kojim dodacima

.

Ručak:

Variva, hleb od punog zrna i bareno povrće bez jakih začina, uz dodatak mlevenih semenki lana

Izbegavati mnogo povrća i salate u ishrani kao i puno ulja

Alkoholna pića, gazirana pića i pivo su zabranjeni

.

Večera:

Sveže voće ako vam ne smeta. Ako parvi gasove onda ili kompot od jabuka, kompot od šljiva, tufahije, pečeno voće

Ukoliko primetite da vam neka namirnica ne prija, da vam stvara mučninu ili gasove, uklonite je iz ishrane.

Biocolon kapi za nervozna creva, kolitis i nervozan stomak

Najbolji prirodni preparat za nervozan stomak i nervozna creva – sigurno deluje

Čajna mešavina i čaj za iritabilni kolon – nervozna creva

Rekli smo da tradicionalna narodna medicina i fitoterapija nije poznavala ovu bolest kao takvu, i da nema proverene recepte i formule za lečenje iritabilnog kolona. Nervozna creva su bolest novog doba. Sve čajne mešavine ili preparate koje nadjete na internetu ili u prodaji preko oglasa su formule novijeg datuma, izmišljene da bi izašle u susret pacijentima koji traže bilo kakav lek. Takodje, simptomi bolesti dosta zavise od osobe do osobe, kod nekih osoba je izražen faktor stresa, kod drugih reakcija na hranu, jedni imaju nadimanja, drugi prolive, i tako redom.

Tradicionalna medicina je u tom smislu razvila nekoliko pristupa različitim pacijentima i njihovim tegobama – mi preporučujemo BioColon prirodni lek za nervozna creva.

.

Čaj za nervozna creva izazvana stresom – za nervno osetljive pacijente

1. Matičnjak

2. Odoljen

3. Kamilica

4. Crni slez

5. Lavanda

Podjednake količine lekovitih trava čine mešavinu. Dve supene kašike preliti sa 600 grama ključale vode, ostaviti sat vremena da odstoji. Piti šolju čaja 200 grama pre jela, tri puta dnevno. Za one koji to mogu da sebi naprave, preporučujemo ovu mešavinu u obliku tinkture.

.

Čaj za iritabilni kolon protiv gasova i nadimanja

Recept 1 i (2).

1. Morač  (Anis)

2. Nana (Majčina dušica)

3. Mirodjija (Maslačak)

Podjednake količine lekovitih biljaka izmešati. Dve supene kašike čaja preliti sa 600 grama vode i ostaviti da odstoji dva sata. Piti po jednu čašu nezasladjenog čaja pre jela tri puta dnevno. Recept 1 koristiti needlju dana pa preći na recept broj 2.

.

Monokomponentne biljne tinkture korisne kod nervoznih creva

Tinktura Odoljena (Valerijana) – za napete pacijente kod kojih je nervoza creva izazvana stresom

Tinktura Matičnjaka – za umereno napete pacijente pod uticajem stresa

Tinktura Lincure – za pacijente sa slabom konstitucijom i inertne (piti 15 dana pa praviti pauzu 7 dana)

Tinktura Lavande – za pacijente bez nekih posebno izraženih tegoba

Tinktura Maslačka – za pacijente kod kojih postoji i lenjost žučne kese i lučenja žuči

Tinktura Nane – pomaže kod pacijenata koji imaju izražena nadimanja i gasove

Tinktura Nevena – pomaže u nekim slučajevima

.

Priroda na Dar preporuka za nervozna creva

Mešovita tinktura od podjednakih delova pojedinačnih tinktura:

– Matičnjak

– Nana

– Neven

– Lavanda

+ Odoljen (dodaje se samo kod jako nervoznih pacijenata pod uticajem stresa, jer odoljen sa matičnjakom uspavljuje).

Piti jednu kafenu kašičicu tinkture sa malo vode ujutru i uveče pola sata pre jela 20 dana, pa praviti pauzu 10 dana.

Takodje, preporučujemo djumbir i med – izrendani sveži djumbir staviti u med (pola meda pola djumbira), i jednu kašiku smese uzimati ujutru i uveče pre jela u pola šolje čaja od ruzmarina, matičnjaka ili nane.

Prirodni lek za nervozna creva i iritabilni kolon su i naše BioColon biljne kapi za nervozna creva.

Cena BioColon biljne kapi za nervozna creva: 1000 dinara (plus standardni troškovi dostave ptt kurirskom službom na teritoriji Republike Srbije) ili kupite direktno u apoteci Mediflora.

.

BioColon biljne kapi za nervozna creva mogu se direktno kupiti ili naručiti poštom u apoteci Mediflora u Beogradu na sledećoj adresi:

Apoteka „Mediflora“, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd (iznad Djeram Pijace)

Telefon:  011/ 380 6281

E mail:   prodajanadar@gmail.com

. . .

Povezani članci - Pročitaj više

56 Responses to "Nervozna creva ili iritabilni kolon i lekovite biljke – lečenje prirodnim putem"

 1. melvin  15. новембра 2012. at 12:39

  imam problem sa debeli crijevom kada sjedim smeta mi i kada hodam isto tako stvara mi neku nerovozu .memogu da spavam od tog .stabi moglo da bude moze te li mi reci i sta da radim

 2. Priroda na Dar  15. новембра 2012. at 13:07

  @ melvin

  Opis tegoba nervoznih creva koji ste dali nije detaljan, i to što vi osećate ne moraju da budu simptomi nervoznog creva, već može biti i hernija (kila), hemoroidi, sinusi, upala, ili nešto treće.

  U svakom slučaju je potrebno da odete do lekara i na preglede da vam postavi dijagnozu problema koji vam smeta.

 3. Jasmina  19. новембра 2012. at 16:25

  Moj sin (15 godina) ima problem sa stomakom i to počevši još od predškolskog uzrasta. Godinama smo se lečili, uradili gomile analiza i na kraju dobili dijagnozu – IBS iliti sindrom iritabilnog kolona. Sin ima jake grčeve praćene prolivom i gasovima. Svaki stres i nervoza intenziviraju problem. Lekar koji mu je postavio dijagnozu objasnio nam je da za ovu bolest terapija ne postoji ali da se ne brinemo pošto se od nje ne umire (?!). Probali smo da bolest kontrolišemo čajevima, biljnim kapima, ishranom,… ali nema nekog pomaka. Izmedju ostalog, problem je i to što zbog ove bolesti često izostaje iz škole što stvara dodatnu nervozu i tako se samo vrtimo u krug. Imate li ikakav savet za njega ili bilo kakvu ideju šta bi moglo pomoći?
  Srdačan pozdrav!

 4. Priroda na Dar  19. новембра 2012. at 18:15

  @ Jasmin

  Lekar vam je dobro objasnio da za bolest kao što sindrom iritiabilnog kolona ne postoji lek i trajno izlečenje već samo periodi jačih ili slabijih pojava simptoma.

  Treba shvatiti da je kod vašeg deteta u pitanju konstitucionalna „slabost“ odnosno disfunkcija tog organa i da se stres najlakše izrazi na stomaku i crevima. Kod drugih osoba stres se manifestuje na drugim organima, kao što su glavobolja, povišen krvni pritisak, visok holesterol, i slično.

  Preporuka:

  1. Trbušnjaci – 200 trbušnjaka dnevno iz 2 do 3 puta

  2. Jesti domaći hleb od integralnog kukuruznog ili ovsenog brašna – pšenica može biti uzrok problema

  3. Čaj od matičnjaka, lavande i kamilice.

  I ispitujte na koje namirnice loše reaguje, pa ih sklonite sa jelovnika. Nervozna creva su sindrom sa kojim se mora živeti jer predstavljaju slabu tačku organizma, kao što neko ima slaba kolena, osetljive sinuse i slično. Ne treba se ljutiti na lekare, jer da postoji pouzdano medicinsko sredstvo i lek za lečenje nervoznih creva dobili biste recept i preporuku za medikament.

 5. Milan Stosic  25. новембра 2012. at 21:32

  Pre svega bih pohvalio detalje i opis psihičkog stanja nekoga sa ovom dijagnozom (konstantno traženje uzroka problema, gubitak poverenja u lekare i sl.) jer ove stvari primećujem i kod sebe prilikom lečenja ove „bolesti“.

  Kako idem kod privatnog lekara (čak kod dvojice ali u istoj privatnoj klinici) posle par kontrola objašnjeno mi je da ovo ne može odvesti ka nekom malignitetu (što je veoma bitno) ali mi nekako nisu ni dovoljno dobro objasnili šta je i kako sa ovom bolešću.

  Generalno sugerisano mi je da to može biti posledica stresa i napetosti zbog posla i usmeren sam na neku dijetu i izbacivanje nekih prehrambenih sastojaka (slatkiši, alkohol, gazirani sokovi i sl.) ali mi je čudno što mi za fizičku aktivnost niko od njih nije ništa pomenuo. Meni je logično da, pošto je to predeo trbuha (mada i da nije), tu postoje mišići koji pomažu u radu organa pa da se njihovim angažovanjem pomoću vežbi može pomoći i u ublažavanju ovog sindroma.

  Pomenutom dijetom, terapijom nekim probioticima i dodatnim sredstivma (Transilane) korigovana je crevna flora jer je stolica stabilizovana, ali su gasovi i nadutost ostali i dalje pa ću morati da probam sa još nekim varijantama i kombinacijama hrane, kao i obaveznim uvođenjem fizičke aktivnosti.

  Hvala još jednom na lepom „plastičnom“ objašnjenju i savetima za koje se nadam da će mi neki i pomoći 🙂

 6. Priroda na Dar  30. новембра 2012. at 20:51

  @ Milan Stošić

  Objasnili smo u tekstu da su nervozna creva u stvari „lenja creva“ jer su oslabljene kontrakcije creva. Zato vam se i razvijaju gasovi jer hrana dugo stoji u mestu, ne prelazi iz jedne sekcije creva u drugu na vreme, pa se soj bakterija koji je u jednom delu creva više bavi hranom nego što bi trebalo, da se tako izrazimo.

  Zato sugerišemo trbušnjake da bi se radila unutrašnja masaža creva i podstakle kontrakcije creva. Preporučljive su i joga vežbe savijanja, dizanja nogu, istezanja stomaka i ledja.

 7. Biljana  13. децембра 2012. at 08:40

  Svaka cast za tekst, i ja sam se pronasla u njemu ali mi nije zbog toga nimalo lakse :(. Ja licno imam problem sa konstantnim zatvorom, bolnim nadimanjem i gasovima i to mi se prvi put pojavilo u prvoj trudnoci kada nisam imala stolicu i po 14 dana(!) uprkos svim mogucim prirodnim laksativima, setnjama i ostalo. Situacija se sama regulisala cim sam se porodila i ponadala sam se da je to bilo samo zbog trudnoce. Sve je bilo ok dok nisam pocela da radim – moj posao je kancelarijski i verovatno da mi je to sedenje otezalo stvar – tegobe su se ponovo pojavile, ja sam sa njima usla i u drugu trudnocu koja mi je po tom pitanju bila jos gori pakao, dok nisam probala Donat vodu koja mi jedina pomaze u praznjenju. Mada i nju ako ne pijem redovno-nista.
  U svakom slucaju, drugi porodjaj je bio carskim rezom i imam utisak da je od tada ustvari moje stanje najgore do sada. Da li mislite da carski rez moze da poremeti nesto u crevima, da se dodatno izuvijaju ili tako nesto, pa da gasovi jos teze prolaze?
  Ne pamtim kada sam cula svoja creva da rade! Gasovi su mi toliko bolni da je to strasno a nekada ne mogu ni da iskontrolisem njihovo izbacivanje…idem na aerobik 4 puta nedeljno, vitlam se sa dvoje dece pa izgleda da ni to nije dovoljna aktivnost. Sad kad ponovo pocnem da radim mogu misliti sta ce biti. Da, zaboravila sam da kazem da mi je izmedju 2 trudnoce radjena irigografija i postavljena dijagnoza iritabilnog kolona, ali propisano lecenje nije dalo nikakve rezultate. Znam i ja sam da je tu dijeta kljucna stvar ali prosto tempo zivota mi ne ostavlja dovoljno prostora da i sebi spremam tu posebnu hranu, jedva stignem pored dece bilo sta da pojedem 🙂
  Inace, jako mi je tesko, mislim da samo osobe koje imaju ovaj problem mogu da me shvate. Osecam se kao da imam 100 kg zbog stalno nadutog stomaka, opterecena sam konstantno kada sam poslednji put imala stolicu, nigde mi se ni ide kada su tegobe u punom jeku…ma strasno. Mislim da mi je kvalitet zivota opao za 50 % otkad imam ovaj problem. Da imam vremena da se sebi posvetim, drzala bih se nekako te dijete i vise vezbala, ali sta savetujete nekom sa dvoje dece ko nema bas mnogo pomoci oko njih i treba da pocne jos i da radi ? I da li mozda savetujete i da uradim test intolerancije na hranu? Moj problem je sto kod nekih namirnica nisam 100 % sigurna da li mi stvaraju tegobe ili ne. Npr. kafa – pijem je svakodnevno ujutro i popodne, i nekada nemam nikakve simptome posle nje,a desi mi se ponekad da se naduvam kao balon. Mislila sam da tu ipak ima neke dosednosti kada su namirnice u pitanju, ovako mi je bas tesko da ocenim sta da izbacim a sta ne. I moje poslednje pitanje – da li je moguce da mi samo na osnovu nalaza irigografije i mojih simptoma postave dijagnozu iritabilnog kolona? radila sam jos neke analize posle togada sad ne nabrajam (u sklopu onoga sto ste pisali “moram naci sta mi je“), i sve su bile ok.
  Nisam razumela predlog rucka gde pominjete zabranu alkohola i gaziranog, jel to samo uz rucka ili uopste? Isto vazi i za povrce, savetujete variva a posle kazete smanjiti unos povrca?
  Koji vam je stav o slatkisima generalno?
  Izvinjavam se na preopsirnosti, ali verujem da cete me barem vi shvatiti.

 8. Priroda na Dar  13. децембра 2012. at 10:30

  @ Biljana

  Draga Biljana, imamo utisak da niste u potpunosti svesni šta su nervozna creva. To je trajni poremećaj rada creva. Ne postoje instant rešenja i lekovi koji bi brzo rešili vaš problem. Postoji samo način ishrane koji smanjuje simptome, i ako budete uporni u tome da istrajete sa što jednostavnijom i prostijom tradicionalnom ishranom, možda vam jednog dana se crevo i normalizuje.

  Carski rez može da napravi vezana creva – srasla creva, ali da vam se to desi već bi bili na operacionom stolu. Ne utiče carski rez na rad vaših creva. Dijagnoza vam je verovatno dobro postavljena.

  Kafa NE. Zamenite je čajem od majčine dušice.

  Gazirana pića – apsolutno NE! Nikada i ni u kojoj situaciji.

  Test na intoleranciju hrane vam neće rešiti problem.

  Probajte i Prolom vodu, i ona vam može pomoći.

  Smanjiti unos presnog povrća ako vam prave gasove, to je naša sugestija. Variva su kuvana jela – grašak, pasulj, boranija. Mada i to morate jesti jako malo.

  Suštinski, vaša ishrana bi morala da se bazira duže vremena na vodi i grubim projama od integralnog brašna, na pravom integralnom hlebu, na žitnim kašama i prosu, uz malo dodataka pavlake, maslaca, variva i povrća. Uveče voće. Jedna ozbiljna promena ishrane. I to vam uopšte nije teško i pored dvoje dece. Videćete da mnogo manje jedete a da se bolje osećate i doteraćete liniju. Hranite tako i njih, biće im na dobro.

  U zdravlje.

 9. Ljupka Mk  15. децембра 2012. at 02:08

  Hvala bogu pronasla sam pravu stranu za moju dijagnozu, ceo texst kao da je radzen bas za mene u sve reci sam se pronasla. E, ovako: ja vam pisem iz Makedonije i ja imam simptome gasova skoro non stop i grgorenje creva koja ih redovno cujem kao da sam uvek gladna ali gasove su mnogo ceste. Od kad sam dobila Heliko baktery a imam je jos nemogu da je izlecim pila sam vise terapija ali ona je jos aktivna jaca je i od same tablete pa dosla sam do poremecaj creva sa gasove, dali ove gasove su nastale os ove bakterije? i koju terapije cajova da pijem dali da pijem ovaj protiv gasoma i nadimanja ako nadzem maslacak bice dobro, znam da treba dijetalno da se hranim ali jedem to sto spremam i za druge,pre jedan mesec bila sam kod gastro doktora utvrdio mi je ovu dijagnozu Colica abdominalis Obs. Colon irritabile.Gasralgia dao mi je ovu terapiju Famosan,Eglonil,Rudakol,Espumisan i dok sam pila ovo bilo je super gasove su nestale ali nakon toga pojavile opet isto, bas od danas sam pocela da pijem caj od kantarije i kantarijevo ulje da vidim kako ce ali mislim da ova vasa terapija je bolja, recite vase mislenje i hvala puno i izvinite ako nejasno sam se izrazila posto sam makedonka, pozz. do site i mnogu zdravje

 10. Priroda na Dar  19. децембра 2012. at 13:49

  @ Ljupka Mk

  Ne možete jesti kao i drugi i nemati gasove sa tom dijagnozom. Morate jesti dijetalno, po preporuci iz gornjeg teksta. Nervozna creva su poremećaj koji traje mahom čitav život ako ne budete jako disciplinovani.

  Koristite jedan od ponudjenih čajeva, s obzirom da imate helikobakteriju možda je bolje prvu mešavinu da koristite.

 11. Milan Stosic  19. децембра 2012. at 22:12

  @Priroda na dar – hvala na odgovoru i svaka čast na celokupnom angažovanju jer se vidi da stvarno želite pomoći ljudima koji komentarišu.

  Kako sam u međuvremenu saznao da imam i malo Candide (oko 40 kolonija) morao sam da pojačam malo dijetu tj. izbegavanje nekih namirnica i dodavanje novih što je rezultiralo da mi se posle 2 nedelje smanje problemi sa gasovima i nadutošću koje sam imao prethodnih 5-6 meseci.

  Izbacio sam:
  – slatkiše (oni su mi izgleda najkobniji jer čim malo slatkiša uzmem odmah osetim gasove u stomaku)
  – belo brašno u svim varijantama (zbog Candide)
  – gazirane i negazirane sokove (zbog Candide – ima dosta šećera)
  – suhomesnate proizvode (zbog Candide)
  – sve mlečne proizvode osim jogurta koji pijem svakodnevno u raznim varijacijama (jogurt sa lanenim semenom, tarator salata sa krastavcem itd.)
  – alkohol
  – kafu (ona mi možda najviše nedostaje ali nema ako ne valja :))

  Ono što sam ubacio jeste:
  – hleb od integralnog brašna koji sam mesim i koji je jedno 5x bolji od kupovnog i mnogo lakši za varenje (ja idem bez kvasca zbog Candide ali dodam malo kukuroznog i heljdinog brašna tako da je meni prilično ukusno)
  – mleveno seme lana i ovasa koje pomešam sa jogurtom (dobro za pražnjenje creva a za lan kažu da je dobar i za imunitet)
  – začine (kari/kurkukmu, origano, beli luk, peršun, bosiljak, itd.)
  – Transilane prašak (kupuje se u apoteci u kesicama i rastvara u vodi) – uz dosta vode tokom dana i sa kojim sam uspeo da regulišem crevnu floru i uspostavim redovnu stolicu posle oko 2-3 nedelje uzimanja (možda i manje).

  Iako je navedeno više restrikcija zbog Candide – planiram da zadržim sve osim Transilane praška, jer je navedno ukusnije a svakako i zdravije.

  Izvinjavam se na dužini komentara ali mi je ideja bila da napišem nešto što je meni pomoglo pa da i drugi vide i dobiju ideju da pokušaju sa nekim drugim sastojcima i dobiju neke bolje rezultate.

 12. Priroda na Dar  20. децембра 2012. at 17:47

  @ Milan Stosic

  Podržavamo sve vaše nove prehrambene navike 🙂

  U zdravlje!

 13. Bojan  24. децембра 2012. at 12:22

  Svaka cast za celokupan tekst. Nazalost , i meni je dijagnostikovan iritabilni kolon, ovo mi je 3. godina od kako imam tih problema.Kao da je preko noci sve pocelo, 2,3 stresne situacije, studentski zivot i izgleda da je bilo dovoljno da stomak „popusti“. Cini mi se da zbog dugotrajnog koriscenja probiotika samo sam problem pogorsao, jer sam bio lenj da odem do lekara i utvrdim stvaran problem. Kao sto i sami kazete ne postoji pilula koju cemo popiti i sve da nestane. Prosle godine sam poceo da radim fizicke vezbe, da rekreativno trcim, svako jutro umesto kafe popio bi caj, izbacio sam mleko,jaja,gazirano dakle sve sto mi smeta i pogorsava stanje,trudim se da maksimalno snizim stepen stresnih situacija, i tako vec godinu dana. Za taj vremenski period uspeo sam sa hronicnog stanja da dovedem na dosta blazi stadijum bolesti.Dakle nisam ozdravio,ali mi je bolje, mogu da idem svaki dan na fakultet,da ne izostajem ko ranije, obavljam tekuce poslove i sl.Naravno jako je bitno umanjiti stres, jer svaka malo veca stresna situacija vraca problem.

 14. Priroda na Dar  24. децембра 2012. at 15:31

  @ Bojan

  Hvala na pohvalama. Krenite sa postom polako, pravoslavnim postom. Držite se dijetalne ishrane koja vam prija, ali počnite i da postite kako je po crkvenim pravilima.

  Post će vas i emotivno smirivati, plus će vam jačati zdravlje.

 15. sekule  26. децембра 2012. at 16:16

  Postovanje.
  Kod mene postoji problem evo zadnjih 2 meseca prvo su mi pocela creva da krce i da ih cujem kako rade . Posetio sam svog izabranog doktora on mi je objasnijo da je sve uredu , a to sto creva tako rade da je to dobro jer nisu lenja . Posle jednog vremena uhvatila me lumboisalgija , i tada sam poceo da uz bol sto god pojedem da imam proliv , iz neznanja sam mnogo jabuka i ostalog voca jeo kako bi nadoknadio izgubljenu tecnost ono me jos vise teralo na proliv a pogotovu jabuke .Opet sam posetio doktora svog , posavetovao me da snimim kicmi i na snimku su mi nasli ostecenje L5 S1, lekar mi je odgovor dao da to sto imam proliv da je od kicme .Niti sam imao , temperaturu , povracanje , grceve , ni bilo kakakv bol u stomaku . Na svoju ruku sam u privatnu ambulantu uradio uzorak stolice , na salmonelu , esirijihiju koli , sihageli , i sve je uredu . A po priodi sam strasljiv od bilo kakavih bolesti , i nekad i sam stvorim nervozu sebisa nrekim glupim mislima . dali moze to da bude posledica stresa od Injekcije pencilina kojeg sam dozzivijo i izdrzao bez ikakve druge injekcije za takav sok .
  unaprijed zahvalan na iskrenim savetima i terapiji .

 16. Priroda na Dar  27. децембра 2012. at 10:29

  @ sekule

  Proliv ćete rešiti sa crnom čokoladom ili pekmezom od borovnice. Najbolje zatvara džem od drenjine, ali se on retko nalazi.

  Ne može vam biti proliv od lumbaga, verovatno se kod vas radi o emotivnoj preosetljivosti.

  Inekcija je možda kod vas izazvala stres ali ništa drugo.

  Opustite se i pojedite malo dobre crne čokolade, proliv će vas proći. Ali ne preterujte, da ne dobijete zatvor 🙂

 17. Dragana Jelic  17. јануара 2013. at 14:51

  Moja dijagnoza je:Diverticulosis colonis, colon spasticum, UHS gradus II.Imam lenja creva,nadutost,zatvor i povremeno krvarenje.Zanima me pored dijete i čajeva šta još treba da uzimam da bih stabilizovala creva obzirom da stalno sedim na radnom mestu i pod velikim sam stresom na poslu.Da li bi mi pomogla fizička aktivnost kao što je plivanje ili tome slično.Pozdrav

 18. Priroda na Dar  18. јануара 2013. at 12:04

  @ Dragana Jelić

  Svaka fizička aktivnost će vam biti od koristi, pa i plivanje. Mada je bolji izbor neki oblik gimnastike, trbušnjaci, istezanje i savijanje stomaka (neke joga vežbe).

 19. stojce  20. јануара 2013. at 22:10

  kako resiti imao prvo nervozno debelo crevo da bi stiglo sada i do nadimanja i do slabijeg praznenja ili u kracem reci doktor je reko da imam debelo crevo devertikulrno recimo nesta takvo da ne smem jesti orahe bademe i skoro nista sta je tako tvrdo ma da mi to ne smeta nego mi smeta to da imam te bolove sa leve te sa desne strane te neke kiseline i da pored svih ispitivanja doslo se do zakljucka da imam neku klizacku herniju na pocetku zeluca i kad sve u svemu ni sam ne znam sta uraditi ima li leka

 20. Priroda na Dar  20. јануара 2013. at 22:59

  @ Stojce,

  Kako nama izgleda, sve vaše tegobe su posledica neodgovarajuće ishrane. Pre svega, poslušajte savete lekara i uzimajte terapiju koju ste dobili. Uz to, korigujte ishranu tako da izbacite crveno meso i mesne prerađevine, brzu hranu, gazirane napitke, alkohol i duvan, a dodajte žitarice, mekinje, povrće, čajeve, i neka vašom ishranom dominira kuvana hrana.

 21. Jelena  31. јануара 2013. at 01:08

  Postovani,
  Prije par dana sam imala „neki“ napad recimo (jer mi nalazima nije nista potvrdjeno) ja sam mislila zuci.Jak bol u predjelu stomaka ali visoko ,nisam mogla par sati ni da se ispravim,niti da legnem niti da pricam od bola,a u svemu tome povremeni fiskovi sa lijeve strane u predjelu kuka ka ledjima.Stolice su mi kao da imam osjecaj nedovrsene.Poslije par dana tj danas su mi se pojavili isti fiskovi manjeg inteziteta ali cesce i to jedno par sati.Napomenucu da mi se smanjio apetit.Ultrazvuk stomaka,bubrega,besike je ok.Dosta se nalazim u vasem tekstu i ne znam sta mi je kontrolisati a sta vec nisam.Pozdrav i hvala.
  Jelena

 22. Priroda na Dar  31. јануара 2013. at 14:34

  @ Jelena

  Draga Jelena, u svakom slučaju se morate javiti gastroenterologu ili hirurgu za postavljanje preciznije dijagnoze. Bez direktnog pregleda stomaka je nemoguće zaključiti zbog čega imate tegobe.

 23. Sinisa  15. фебруара 2013. at 19:29

  Postovani,
  preko tri godine imam nervozu crijeva,nemam bolova jedino nadutost i gasovi,
  i najveci problem je kad treba negdje da idem van kuce kad nije toga sve je normalno sve normalno funkcionise,al cim treba da krenem negdje gotovo krecu nagoni na stolicu cisto vidim da mi je psihicki sve cim ja pomislim glavom da idem negdje i tako gotovo odmah imam nadutost i nagone na stolicu a cim ja psihicki ne razmisljam o tome sve je super probleme sa hranom nisam osjetio da mi smetaju neki,alkohol,gazirano i kafu ne pijem. Bio sam kod doktora i propisao mi je terapiju :Rudakol 3×1,apaurin 3×2+sulpirid 1×1,normia 2×1 i controloc 1×1 al nazalost nema pomoci.. Ako mozete da mi pomognete sa nekim savjetima il kako vec ? Hvala vam.. Sinisa

 24. Ilonka Facol  20. фебруара 2013. at 16:38

  Molim za savet! Moja majka je obolela i dijagnoza je TU Hepatitis.Tumor je 90x75mm.Zakazana joj je biopsija.Mene zanima sta treba da koristi iz alternativne medicine da bi joj se umanjili bolovi.Promenila je rezim ishrane,voce,povrce i smanjila ulja.Bolje joj je od kada ne jede meso,jaja,beli hleb isecer.Koristi morsku so.Unapred hvala!

 25. Priroda na Dar  20. фебруара 2013. at 17:07

  @ Sinisa

  Ne znamo šta bi vam preporučili pored već postojećih preporuka koje smo napisali u tekstu. Isprobajte nešto od ponudjenog.

  @ Ilonka Facol

  Nema lekovitog bilja bezbednog delovanja koje može da smanji takvu vrstu bolova. Sve droge koje to i rade su pod specijalnim režimom prometa i ne možemo vam ih preporučiti niti ih vi možete nabaviti.

  Pokušajte da stavljate obloge švedske grančice. I koristite sredstva protiv bolova koje vam je lekar prepisao.

 26. Ilonka Facol  20. фебруара 2013. at 17:17

  Zahvaljujem se i pozdravljam vas trud da svima strpljivo odgovorite.Srdacan pozdrav!

 27. stojce  23. фебруара 2013. at 22:55

  hvala na odgovoru i zelim vama jos mnogo lepih i oslobogjivajucih objavljivanja u vezi nekih bolesti pozzzz

 28. selimovic senada  19. августа 2013. at 17:42

  hvala na objasnjenju ,,mnogo mi je lakse ,a i na savjetima sta dalje 😉

 29. selimovic senada  19. августа 2013. at 17:43

  hvala na pomoci 😉

 30. Viktor Biro  5. септембра 2013. at 12:04

  Zeleo bih da pitam,da li ja mogu posto vec 2 god imam iritabilni kolon i spasticni kolon tj problem sa varenjem, da dizem tegove u nekoj umerenoj varijanti?hvala unapred.

 31. Snezana  22. септембра 2013. at 22:12

  Imam gaosve i naduta sam,ceste dijareje. Pronadjena mi je pilori bakterija u zelucu. Da li je moguce da je ova bakterija uzrok simptomima koje imam? Hvala unapred.

 32. Priroda na Dar  24. септембра 2013. at 12:01

  @ Snežana

  Moguće je da je bakterija uzrok vaših simptoma, zapravo je i logično.

 33. Lute  22. новембра 2013. at 15:54

  Dobar dan sve sni
  Ke sta postoi Sam uradio imam spasm côlon Dali ova bolesti nogu biti. Hronicni ili pak Dali Brzo se moci izljeciti

 34. Priroda na Dar  25. новембра 2013. at 16:30

  @ Lute

  Spazam kolona je uglavnom hronična bolest. Najčešće pogadja ljude koji imaju zatvore i usled stresa.

  Preporučujemo da koristite našu tinkturu za Nervozna creva BioColon.

 35. lute  26. новембра 2013. at 13:25

  pa kako mogu ja to da dobijem dajtemi vas tel broj jas da vas pozovem ima li nade ja ova da izlecim nekada imam veliki problema gadimise

 36. Lute  27. новембра 2013. at 22:18

  KADE MOGU DA NAQEM BIO COLON KAKO MOZEM DA KUPIM MOLIM VAS PRICAJTE MI ZIVIM SVAJCARSKOJ DALI MOGU DA KUPIM TO OVDE

 37. Priroda na Dar  28. новембра 2013. at 21:45

  @ Lute

  Na žalost ne možete da preparat za nervozna creva BioColon kupite u Švajcarskoj, prodaje se samo u Srbiji, u Beogradu.

  Biljna apoteka „Mediflora“, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd (iznad Djeram Pijace)

  Telefon: 011/ 380 6281 i Mobilni 063 214 426

 38. Tina  20. јануара 2014. at 23:14

  Vec nekoliko godina se borim sa sopstvenim crevima, zelucem, bolovima u grudnom kosu i stomaku od kojih nisam mogla ni da hodam. Uzrocnik je naravno stres. Kao sto navodite u tekstu, tek kad sam sama ustanovila koje mi namirnice prijaju i oslobodila se dobrog dela pritiska sa posla situacija se prilicno popravila. Ali moram vam reci da verovali ili ne meni smeta VODA?! Dok mi recimo pivo ( 1 dnevno) pomaze u brzem varenju hrane.

 39. nevena  1. фебруара 2014. at 22:34

  Postovani
  Ja se sa ovim borim pune 4-ri godine.ali jedino sto mogu da Vam kazem je da se drzite i ne razmisljate o tome.Bolovi se vracaju i to se ne moze izleciti vec samo umiriti.Potrebno je otici psihijatru i tu lezi kljuc Vasih problema ali ne zauvek.Postoji i problem hormona,moze biti i to.I evo posle godinu ipo mirnog zivota sinoc sam imala ponovo napad,bila su to obilna praznjenja sa jakim bolom.ali mormalne stolice.Sutradan sam sva bila u bunilu kao ono’neeee zar opet“Tako da se strah opet ne mojom voljom uvukao u mene,onaj ko ovo nije prosao ne moze znati nista o ovome.Tako se to vrti u krug i sve izpocetka.ali hrabro galvu gore,pite cajeve,proverite jajnike,mislite pozitivno i idemo napred

 40. Caca  27. фебруара 2014. at 13:36

  Muka mi je od ovog iritabilnog kolona….a samo do pre 6 meseci sam zivela normalno i bez ikakvih problema….Bila sam kod dva gastroenterologa i oba su mi potvrdila…iritabilni kolon…tj nervozna creva…uzrocnik-stres!…Kazu nikakvo oboljenje…vec psihosomatska bolest….I da sve potice iz glave…a sa tim ne mogu nikako da se pomirim…Zanima me da li neko mozda ima slicne simptome kao ja…vec 6 meseci ne pamtim da sam imala normalnu stolicu..Ili je zatvor koji traje i do 5-6 dana ili dijareja koja zna biti i vise puta u toku dana…manje zapremine..propracena jakim grcevima i bolovima u stomaku…sve to prati i osecaj ne potpunog praznjenja…i u 90 % slucajeva su vidiljivi i ostaci ne svarene hrane….U pocetku je bilo strasno…cak sam i imala jako velikih problema sa unutrasnjim hemoroidima koji su bili jako bolni…i krvarili…ishrana mi je i dalje bila jako losa…svesna sam bila da moram nesto da ucinim po pitanju svega toga…evo od pre mesec dana sam promenila nacin ishrane..hranim se dijetalno…da kazem zdravo…vise manjih obroka u toku dana…koristim dosta svezegvoca,povrca…ribe..salate…pahuljice..ovsene i razane mekinje…slatkise i masnu hranu sam totalno izbacila..beli hleb..testenine takodje,kao i mlecne proizvode koji mi primetila sam prave haos u stomaku.Pijem dosta tecnosti..vode ib biljnih cajeva…I koristim flobian…ne mogu 100 % da tvrdim ali cini mi se da mi on zaista pomaze…imam manje grceve..nadutost i nemam vise problema sa zatvorom..stolica je za 50 % urednija…ali ni nalik onoj dok je sve bilo ok…takodje uvela sam i fizicku aktivnost…i primetila da mi i to jako pomaze..ubrzava metabolizam i pospesuje varenje u svakom slucaju…i naravno zdravo je uvesti bilo kakvu fizicku aktivnost pa makar to bila i setnja..bitno je da bude svakodnevna a ne povremena….Eto ja sam promenom nekih zivotnih navika olaksala sebi svoj problem bar za 50 %…i ako sam svesna da se ovo stanje ne leci vec samo drzi pod kontrolom…bar su meni tako rekli lekari…Nadam se da ce ovaj moj tekst nekome bar malo pomoci tj olaksati tegobe…a ko ima slicne neka pise…puno je lakse kada znate da niste sami i jedini u ovom problemu…

 41. Priroda na Dar  1. марта 2014. at 15:52

  Mi smo formulisali prirodni lek za Iritabilni kolon – biljne kapi BioColon, koje mogu da pomognu ljudima kojima su nervozna creva posledica stresa, jer umanjuju reakcije stomaka na stres – biljne kapi smanjuju proliv, umiruju creva, smanjuju gasove, umiruju psihu i stomačne grčeve.

  http://www.bastabalkana.com/2014/01/prirodni-lek-biljne-kapi-za-nervozna-creva-biocolon-ishrana-za-ibd/

  Odlično su se pokazale kod osoba koje reguju stomakom na životno okruženje, koje reaguju na tremu. Takodje su dobre i kod osoba koje imaju osetljiv stomak na hranu i lako kvare stomak.

 42. Aleks  1. марта 2014. at 21:43

  Oprostite,da li smeju ove kapi u trudnoci da se koriste za iritabilni kolon? Hvala unapred

 43. Priroda na Dar  1. марта 2014. at 22:25

  @ Aleks

  Moramo biti dosta precizni oko vašeg pitanja u odgovoru, zbog svih trudnica:

  „Trudnice u svakom slučaju u vreme trudnoće ne bi trebalo da koriste bilo šta od aktivnih materija što bi moglo da naruši stanje ploda. Zato se trudnicama zabranjuje uzimanje većine lekova, jer lekovi mogu da deluju na plod ili na samu trudnicu da izazovu pobačaj ili nepravilan razvoj ploda.

  U tom smislu uzimanje svake supstance koja ima delovanje na unutrašnje organe trudnice, a to može biti i jak čaj neke obične biljke – nana na primer, nije preporučljiv.

  BioColon je tinktura od lekovitog bilja koje nije ni u jednoj varijanti opasna za zdravlje ljudi, jer u njenom sastavu su sve dobro ispitane i bezbedne biljke, ali ipak je preporuka da trudnice ne uzimaju preparat.

  To preporučujemo stoga što su savremene žene sve osetljivije na trudnoću, teško se zatrudni i teško se nosi plod, što govori o opštem padu metabolizma i stanja unutrašnjih organa trudnica. I onda je pitanje šta sve može uticati na trudnoću, tako da svima savetujemo da u trudnoći ne uzimaju nikakve lekove ili prirodne preparate koji imaju aktivno dejstvo.“

 44. ferenc galik  27. јуна 2014. at 20:19

  bolujem od iritablnog kolona vise od 4 godine, imam stalne probleme u vidu pecenja sa leve strane, vrlo cesto imam gasove, bez nadimanja, stolica mi je redovna nemam zatvor, ima sam preglede kolooskopom, gde mi je dijagostikovan iritabilni crevni kolon, u vidu treperenja creva.Do sada sam koristio razne antibiotike i lekove sada mommentalo koristim sinbiotik, debutir. Pecenje se gubi u toku noci kada se smirim, stolica mi je retka i ne formirana u potpunosti. Izbegavam kafu, uopste ne pijem alkohol i gazirane sokove. Primetio sam da mi dosta smeta razna hrana koju izbegavam ili uopste ne koristim. Zamolio bih vas da mi date savet u vidu nacina ishrane, sta koristiti za ishranu.

 45. ferenc galik  27. јуна 2014. at 20:23

  bolujem od iritablnog kolona vise od 4 godine, imam stalne probleme u vidu pecenja sa leve strane, vrlo cesto imam gasove, bez nadimanja, stolica mi je redovna nemam zatvor, ima sam preglede kolonoskopom, gde mi je dijagostikovan iritabilni crevni kolon, u vidu treperenja creva.Do sada sam koristio razne lekove sada mommentalo koristim sinbiotiki debutir. Pecenje se gubi u toku noci kada se smirim, stolica mi je retka i ne formirana u potpunosti. – Izbegavam upotrebu hrane koju sam primetio da mi smeta.

 46. Priroda na Dar  30. јуна 2014. at 11:05

  Poštovani Ference, širok je spektar simptoma koje sindrom nervoznih creva izaziva i kod svakog je čoveka drugačija klinička slika i reakcija na hranu.

  Toplo vam preporučujemo da koristite naše BioColon kapi za nervozna creva jer su se pokazala dobrima i ima puno pacijenata koji ih redovno koriste, s vremena na vrema kada im nervozna creva počnu da pokazuju simptome. Vrlo su efikasne za većinu pacijenata koji imaju sindrom iritabilnog kolona.

  Takodje, iz iskustva znate koja vam hrana smeta, pa je izbegavajte. Koristan tekst na tu temu je članak Dr Milene Šćepanović:

  http://www.bastabalkana.com/2012/06/sindrom-iritabilnog-kolona-nervozna-creva-i-kako-se-leci-iritabilni-kolon/

 47. dragana  9. априла 2015. at 22:56

  imam bolove sa leve strane stomaka i naduvenost i bol u donjem stomaku posle stolice i neredovnu stolicu ,radjena mi rektoskopija i nema nista osim unurasnjih hemoroida dali ti bolovi mogu biti od tih hemoroida ili nesto drugo i jos posle stolice imam ucestalo mokrenje jedno odredjeno vreme,,,sta moze da bude i sta mi predlazete pozz

 48. Priroda na Dar  9. априла 2015. at 23:26

  Poštovana Dragana, mi nismo u stanju da procenimo vaše stanje. Svakako da takvi bolovi ne potiču od hemoroida.

  Trebalo bi da vas vodi dobar lekar i da uradite i skener i ultrazvuk abdomena, kao i pregled na helikobakter.

  Opet, vaše tegobe mogu biti posledica sindroma koji se zove Nervozna creva ili nervozan stomak, o čemu ovaj tekst piše. Naše biljne kapi za nervozna creva BioColon deluju na takve probleme i uklanjaju smetnje izazvane nervoznim crevima, smanjuju nadimanje, neutrališu bol i regulišu stolicu.

  Ali vi u svakom slučaju trebate da znate šta imate od tegoba, da imate tačnu dijagnozu, iako se dijagnoza za Nervozna creva postavlja tek kada se isključe svi ostali mogući problemi – kada instrumenti i pregledi ne pronadju nikakav zdravstveni problem.

 49. jana  13. фебруара 2016. at 11:10

  Imam IC već 5 godina, uglavnom sa zatvorom radi čega često pijem čaj od frangule, trošim laktulozu, nešto malo čepića Dulcolax(bisacodil) i probala sam jako puno toga. Za bolove trošim Colospu(mebeverin).Zanima me da li Biocolon pomaže kod zatvora, unaprijed hvala.

 50. Priroda na Dar  13. фебруара 2016. at 15:08

  Preporučujemo vam u svakom slučaju BioColon kao prirodnu terapiju za nervozna creva, jer smiruju i regulišu rad creva. BioColon kapi nemaju laksativno dejstvo ali imaju regulativno.

  S druge strane, za stolicu su BioLaksativ kapi koje se uzimaju jednom dnevno i to ujutru pre jela i regulišu stolicu. Kapi deluju pouzdano i blago, lako se doziraju do nivoa koji reguliše stolicu.

  Naš savet bi vam bio da pokušate sa BioLaksativ kapima za početak, a posle da pijete i BioColon. Ujutru BioLaksativ a popodne i uveče BioColon kapi. To bi trebalo da vam dosta dobro reguliše rad creva uz adekvatnu ishranu.

 51. jana  15. фебруара 2016. at 11:20

  Zaboravila sam pitati da li smijem trošiti Biokolon sa antidepresivom Fevarin budući da vaše kapi sadrže gospinu travu radi pojačanih nuspojava kako piše na uputi za Fevarin (trošim 50-100 mg).
  Hvala.

 52. Priroda na Dar  15. фебруара 2016. at 23:29

  Poštovana Jano možete koristiti BioColon kapi uz navedeni lek jer je zastupljenost kantariona u jednoj dozi kapi takva da ne bi trebalo da izazove kontraindikacije. Kantarion deluje ne neke lekove ali u jačoj koncentraciji od one prisutne u ovim kapima.

  Ako ipak primetite da vam se javljaju neke neželjene reakcije, jednostavno prestanite sa kapima, ali ne verujemo da će do njih doći.

 53. erna  27. септембра 2016. at 18:57

  imam isto problem sa sindromom iritabilnog kolona.da pitam smijul se te kapi piti uz zoloft i amizol to su antidepresivi.hvala

 54. Priroda na Dar  27. септембра 2016. at 20:29

  Poštovana Erna, možete BioColon kapi piti uz navedene antidepresive. Pomoći će vam kapi za iritabilni kolon.

 55. Snezana  13. децембра 2016. at 17:54

  Kada idem u wc sa urinom posle toga imam bolove dole(kao da se vatra zapali)taj bol se prosite od pubcane kosti do cmara i posle toga uhvati me gorznica i hladno mi je.Onda osecam bolove po dnu stomaka,od pupka do pubcane kosti na sredini i osecam pritisak na dole(mozda na besiku). Radila sam labaratoriju, rezultati su u granicama normale,malo sam malokrvna ali nije strasno,urin je u redu kako mi je doktorka rekla, nemam nikakve bakterije. Radila sam ultrazvuk abdomena, sve je u granicama normale i besika takodje.Davala sam i stolicu na analizu da nemam mozda krvi, rezultati su negativni. Ti bolovi traju mozda jedno sat vremena posle toga se smire.Sledeci put kad idem u wc nekad mi se desi isto tako a nekad i ne, samo osecam pritisak na dole.To tako mi traje vec 3 meseca (sa stolicom ne idem bas redovno, svaki 3-4 dan).

 56. Priroda na Dar  14. децембра 2016. at 17:09

  Poštovana Snežana, mi ne znamo šta vam je, dijagnozu treba da postavi urolog. Pokušajte sa toplim kupkama od čaja matičnjaka, hajdučke trave i nevena, možda vam pomognu. Posle mokrenja spustite se u lavor sa toplim čajem od jedne od ove tri biljke ili od mešavine istih i provedite jedno 15 do 20 minuta u lavoru. Radite to makar 10 ak dana pa procenite da li će vam biti bolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.