Recept za Makarone sa pečurkama

Kako da se brzo spreme testenine za vegetarijance. Recept za makarone sa pečurkama

 

Recept za Makarone sa pečurkama - testenine za vegetarijance

Makarone sa pečurkama su jelo koje se brzo sprema, svako ih voli, i ne treba mnogo kuvarske veštine. Idealno su jelo za mlade mame koje imaju dosta obaveza i nemaju vremena za spremanje. Deca vole sve vrste testenina pa tako i makarone sa pečurkama. Sam recept za makarone sa pečurkama je jednostavan ali njegova izvedba zavisi pre svega od kvaliteta testenina i načina kuvanja istih. Ne dozvolite da vam se makarone raskuvaju i po mogućnostima koristite italijansku ili domaću durum testeninu, od njih su makarone najbolje.

Pečurke za sos mogu biti koje god vrste hoćete, šampinjoni, bukovača, lisičarka, vrganji, tartufi. Meni su tartufi omiljene pečurke za sos jer imaju jedinstven i neponovljiv ukus, ali kako su tartufi skupi, malo ko ih koristi. Postoje tartufi u ulju, sos od tartufa ili tartufi kao suvi ekstrakt, koji se mogu dodati sosu da se dobije delimična aroma tartufa.

Sos od pečurki za testenine se može spremati samostalno ali je najbrži način uzeti tečnu pavlaku za kuvanje i u nju umešati začine, propržene pečurke i luk, i dobili ste brz i ukusan sos kojim prelivate makarone sa pečurkama.

.

Recept za makarone sa pečurkama – sastojci

– 500 grama Durum makarona

– 500 grama pečuraka po izboru, može i mešano

– 2 čena belog luka

– 2 glavice crnog luka

– 200 grama tečne pavlake

– malo ulja

– so, biber, začin C, svež peršun, origano, tartufi, rendani sir parmezan

Napomena: Za mrsne makarone sa pečurkama koristite par šnita slanine da zamiriše i da ukus jelu

.

Recepta za makarone sa pečurkama – kako se spremaju

Makarone: Prvo skuvati makarone u slanoj vodi sa malo ulja da se ne slepe. Kuvati oko 6 do 8 minuta, zavisno od kvaliteta testenine ali ne duže. Ostaviti ih par minuta da odstoje, a onda ocediti ih, staviti malo ulja u njih da se ne lepe i staviti u činiju.

Sos od pečuraka: U medjuvremenu na vrućem ulju propržiti sitno iseckan crni luk, pa dodati očišćene i isečene pečurke. Pržiti sasvim malo pa doliti tečnu pavlaku, začin C i malo prokuvati. Skinuti sos sa šporeta i staviti u njega sitno iseckan beli luk, iseckan peršun, biber i origano.

Posluživanje: U tanjir staviti makarone i preliti sa kutlačom sosa, posuti tvrdi rendani sir parmezan i ukrasiti listovima peršuna, celera ili nane.

Uz makarone sa pečurkama se pije kvalitetno belo vino tipa Šardone.

Uživajte.