Recept kako se pravi Kiš sa šunkom, jajima, pavlakom i sirom

Kako da napravite Kiš sa šunkom, jajima i ostalim dodacima. Jednostavan recept koji od vas zahteva malo vremena ako imate sve potrebne sastojke: testo, šunka, sir, pavlaka, jaja …

 

 

Kiš je bogata slana pita sa jajima, šunkom, pavlakom koja se pravi od kiselog testa i dodataka. Kiš je vrlo je kalorična slana poslastica ali i jako ukusno jelo. U ovom članku ćemo vam dati recept kako se pravi kiš sa šunkom, jajima, pavlakom, sirom i brokolima.

Recept kako se pravi Kiš sa šunkom, jajima, pavlakom ...

Kiš sa šunkom – sastojci

– 1 paket smrznutog lisnatog testa ili ga sami napravite

– 300 gr kačkavalja

– 300 gr šunke u kockicama

– 500 g brokolija

– 1 veza peršuna

– 70 gr maslaca

– 400 gr pavlake

– 2 dcl slatke pavlake

– 5 jaja

– so i biber

Recept kako se pravi Kiš sa šunkom

Karfiol prokuvajte, ohladite i isecite na komadiće. Bazični recept za Kiš nema u sebi ništa osim šunke, sira i jaja sa pavlakom, ali zbog lepšeg izgleda i ukusa, dodaju se karfiol i često pečurke. Karfiol daje finu zelenu boju jelu.

Kiselo testo pustite da se malo zagreje na sobnoj temperaturi. Podelite ga na dva dela, 2/3 i 1/3. Veći deo testa razvucite oklagijom i stavite u pleh. Manji deo testa razvucite i iseckajte u trake i komade testa.

Sir izrendajte. Šunku isecite na komadiće. Na razvučeno testo u plehu redjajte izmešani rendani sir, brokoli, šunku. Možete dodati i iseckane šampinjone. Izmedju stavljajte i trake i komade testa. To nije obavezno, celo testo možete potrošiti za podlogu, ali zna da izgleda kiš sa šunkom atraktivnije.

U drugoj posudi izmešajte jaja i obe pavlake. Dodajte so i začine u smesu jaja i pavlake. Zalijte tom smesom testo i dodatke koje ste stavili. Stavite tepsiju u zagrejanu rernu na 220 C i pecite 45 minuta. Izvucite iz rerne, pospite svežim peršunom, samo malo prohladite i služite toplo u vidu trougaonih komada, kao torta što se služi.

Kiš sa šunkom zahteva crveno vino ali se može piti i uz bela vina ili i pivo.