KAFIĆ VILA MASKA – PRIVLAČI LEPOTOM
Auto-maskota mami ispred ulaza u kafe VILA MASKA, u Rankeovoj ulici, u Beogradu: trava na karoseriji „trabanta“ – koji je u voznom stanju! – trava na krovu, pa sto, solica i stojeća lampa!… dizajn i po!…

 

Veoma je neobičan taj “trabant 602” prekriven travom i suncokretima – zbog svog izgleda, svakodnevno “zaustavlja” prolaznike u Rankeovoj ulici, koji se,  svakodnevno, fotografišu ispred njega!…

Da stvar bude još neobičnija na krovu automobila nalaze se sto, stolica i lampa, kao da čekaju goste, mada,  najverovatnije nije bezbedno popeti se, gore.

Na ideju da urede „trabant“, došli su vlasnici kafića ispred kog se nalazi ovaj neobičan auto.

Kafe Vila Maska na Vračaru

Kafe Vila Maska na Vračaru

Prolaznici ne mogu da odole, a da ne naprave selfi sa simpatičnim trabantom, Foto: D. Goll

– Zalepili smo na njega travu koja se, inače, koristi za sportske balone, od tad nema dana da se ispred njega ne fotografiše na desetine prolaznika – objašnjava Goran Dupalo iz kafića “Maska”.

„Ukrašen“ trabant, ranije je služio za dostavu hrane…

– I dalje je u voznom stanju. Vozili smo ga i ovako “sređenog” po gradu. Zamislite, samo, kakvi su šokirani pogledi dopirali iz autobusa i automobila kad ljudi vide da sto i stolica stoje na automobilu, a on ima, na sebi, travu i cveće! – kaže Goran.

Koliko je zapao za oko, govori što su pokušali da ga ukradu, ali su ga vlasnici spasli i vratili – S KRAJA ULICE!…

Video-prilog

Neodoljiv „trabant“, ispred MASKE u Rankeovoj ulici, u Beogradu, trajanje: 0:34 minuta
Klikni, dole:

 

Komentari posetilaca na guglu…

Mnogo volim ovo mesto… I njihova kola koja su, često,  parkirana ispred, totalno otkačeno! Najviše volim da sedim skrooooooz gore – u potkrovlju. To je restoran koji je uvek živ, zamor koji vam ne smeta. Pošto Villa Maska ima restoran u podrumu, a bar na prvom i drugom spratu, to je mesto koje vam zasiti apetit za izlaženjem do sledeće nedelje (makar da ste otišli, samo, da jedete, tamo) :)

Prosto oduševljena…

Morate posetiti ovaj neobični cafe – restoran, bar da vidite taj predivan eneterijer koji je, po meni, najlepši u Beogradu. Izgleda kao da je sve nabacano, sve što su imali od nameštaja kao da su doneli ovde, različiti stolovi, pa fotelje različitih oblika, boja i dezena za jednim stolom, čak i različite stolice za istim stolom. Onda razne maske po zidovima, zavese svih boja, svećnjaci… Ma,  oduševljena sam! Villa Maska je na lepom mestu, blizu Karađorđevog parka, ima i baštu koja radi leti, a unutrašnjost, pored gornjeg sprata, ima i donji nivo.
Jedina zamerka, po meni je što je mračno, pripale sveće i prigušeno je svetlo.

Romantično je, ali ne idu svi tamo s dečkom :)

Što se tiče usluge, nemam zamerku, konobari su prijatni, klopa odlična. Cene standardno visoke, ali kad imaju tamo neobičan ambijent, sve im je oprošteno.

Odlično mesto…

Meni se ambijent veoma dopada. Možete pojesti, nešto, a možete i uživati, samo, u piću. Posebno preporučujem njoke s piletinom i brokolijem, u pesto-sosu. Jedina zamerka (koja se desila prilikom poslednje posete) je da se na hranu čeka prilično dugo-45 min, verovali li ne… pritom su naplatili i obrok koji je bio vraćen zbog loše pripreme. Nadam se da se ovakve omaške neće ponavljati, uostalom ovo i jeste mesto da se usluga učini kvalitetnijom :-))

Bequem und positive!

Vila je cela ušuškana i prijatna, ambijent me malo podseća na klub svetskih putnika u 29. nov („kod bake“), a bašta je definitivan hit! Hrana je vrlo ukusna, bilo da je testenina, meso ili nešto drugo a nezaobilazne su kiflice s pršutom, koje se mogu poručiti i ako sedite na galeriji dok je živa svirka! Cene su prihvatljive, konobari vrlo ljubazni. I menadžer je ok :)

Mesto koje budi kreativnost :)

Vila Maska, neobičan je i zanimljiv ambijent u kom ćete se osetiti prijatno i inspirisano :). Enterijer odlikuje miks afričkih i indijskih motiva tako da ćete u bašti zapaziti predivnu fontanu s likom Bude, drvene figure indijskih bogova, i dr., dok ćete u unutrasnjosti imati priliku da uživate u toplini koju šire šare lampi od pruća i materijala sličnog ratanu.. Istovremeno je i galerija, i bar, i restoran!  Muzika koju u Masci preferiraju je jazz, ali su petak i vikendi obično rezervisani za nešto drukčiji zvuk uz,  ponekad, žive nastupe grupe So Sabi i drugih..
Hrana je predivno dekorisana i porcije su, zaista, velike ali,  shodno tom – i cene su malo jače. Alkoholna i druga pića  se kreću u okviru proseka…

Posetite Masku, obavezno!!! Zaista je predivno mesto i sigurna sam da će ostaviti jak utisak na vas.:)

Danas sam prvi put bio u Vili Maska. Čudan miks restorana, kafea i kluba. Ono što mi se na prvi pogled mnogo svidelo je prelepa bašta iza kuće. Sređena je veoma prijatno. Stolice od kovanog gvožđa nisu za duže sedenje, a mesta pored stola je bilo malo tako da nisam znao šta da radim s nogama.

Usluga je bila odlična, konobar je navraćao svako malo i predložio neka jela koja nisu bila na meniju, a koja su bila odlična (rolovana teletina pečena u pica peći!). Predjela su, takođe, bila odlična, karpačo, rolovan plav patlidžan i kiflice s pršutom i kačkavaljem. Sledeće iznenađenje je toalet (vidi se da se dosta koristi).

Parking treba potražiti, ali se može naći. Ocena 7 je zbog tog što je klopa stvarno dobra i usluga dobra, ali mnogo stvari iskače iz nekih, mojih, ličnih, iščekivanja finog restorana.

Trabant cveća Kafe Vila Maska na Vračaru

Trabant cveća ispred kafea Vila Maska

WoW

Svakim danom u svakom pogledu sve više napredujem….. šta reći osim… jako prijatno iznenađenje što se tiče klope. Iako nisam ljubitelj plavog patlidžana, tikvica i sličnih tikvičastih proizvoda u kombinaciji kako su bili miksovani sa salatom i kačkavaljem, bilo je da prste poližeš. Takođe i preporuka konobara za rolovonu teletinu koje nije bilo u standardnom meniju, tog dana je bila zadovoljavajuća.

A sad malo sta bi moglo da se popravi… Restoran „Vila Maska“ nema nikakav parking pa kako se nalazi u Rankeovoj ulici tačno prekoputa stomatološkog fakulteta mesta za parking nećete naći ni za lek. Konobaru treba da stigne do kuhinje, popriča s kuvaricom, aranžira predjelo i donese ga za naš sto dobrih 20 i više minuta a ni za glavno jelo se nije proslavio. Nadam se da nije još nešto petljao s kuvaricom…. Medjutim… miris i ukus … za 10.

Klonjara je OK ali se čeka red što neki put zna da smori, pogotovo ako ste popili par piva. Nisam siguran da li sam uleteo u ženski ili muški toalet jer mi se žurilo a u žurbi čini mi se da nije ni bilo znaka. Što se tiče cena, restoran bih  ocenio kao srednje-skup.

Veliku ocenu recenzije mahom zaslužuje ukusna klopa.

Watch out for the steps!

Kad god dođem na klopu, oduševim se, što znači da sam uvek naručio nešto novo i uvek je bilo veoma ukusno.
Pohvale idu i na naročitu svežinu svih proizvoda koje naručujete!

Ukoliko sedite napolju, bašta Maske je vrlo lepo ušuškana i sigurno na velikim letnjim vrućinama može pružiti prijatnu atmosferu. Jedino morate obratiti pažnju na stepenike koji su različitih visina i širina i pri sumraku se slabo vide…da ne bi doživeli nezgodan pad… konobari su se izveštili…

Pohvala za naročito zanimljivu dekoraciju muško-ženskih toaleta…

Ubrzajte se, ljudi!!!

Veoma mi se sviđa ceo koncept. Smestena je u vrlooooo  lepom delu grada, u kući s velikom lepom baštom koja je i čini tako posebnom!

Cene su prihvatljive.

Pod obavezno…

Vila Maska je ODLIČNA ! Ujedno je i klub, i caffe, i restoran! Meni se sviđa pošto je izdvojeno od gradske vreve, atmosfera je izuzetno prijatna, opuštajuća… Sam ambijent je drukčiji, topao i intiman.

Hrana je odlična! Bez obzira da li poručujete jelo od mesa, pastu, pizzu, obavezno probajte, kao predjelo, čuvene kiflice punjene pršutom !!! Izbor vina je dosta dobar. Osoblje je izuzetno ljubazno.

Ovo mesto sam prvi put posetila kad je moja drugarica organizovala rođendansku zabavu na spratu „Maske“. Fenomenalno smo se proveli uz divnu hranu, piće, i DJ-a „Maske“ koji je odlično „miksovao“ različite muzičke žanrove.

Svaki put prijatno iznenađenje…

U više navrata sam bio gost u Vili Maska i moram priznati da sam svaki put bio prijatno iznenađen. Hrana je vrlo ukusna, a trudio sam se da ukradem i probam ono što su moji prijatelji poručivali. Sve je bilo sveže, dobro spremljeno i vrlo ukusno. Jedina zamerka je što se nekad malo duže čeka na hranu koja je poručena, tako da treba proveriti s konobarom koliko je vremena potrebno da obrok bude na stolu. Vreme, svakako, možete prekratiti vrućim kiflicama punjenim pršutom. Topla preporuka…

Izvor: http://www.nadji.info, http://www.24sata.rs

Priredio: V. V. M.

oOOo