BEČ –spoj kulture, umetnosti, istorije i provoda

Čuvena austrijska prestonica Beč je jedan od najlepših gradova Evrope koje vekovima u nazad poseduje izuzetan prestiž. Nekada je bio jedan od najbitnijih kulturnih i političkih centara, a danas svojim tekovinama, svojom bogatom istorijom, ali i sadržajima i atrakcijama modernog grada privlači veliki broj turista širom sveta.

Danas kada turisti pomisli na Beč, pogotovu mlađe generacije, ono što im prvo padne na pamet jeste fenomenalni noćni život ovog grada, ali i savršena hrana među kojima su na prvom mestu vurst kobasice, od slatkiša mocart kugle na koje je malo ko imun, a kada je piće u pitanju – vrhunsko pivo. Malo starije generacije i generalno poštovaoci kulture, Beč uglavnom posećuju zbog niza atrakcija koje danas svedoče o bogatoj istoriji kulture, politike i umetnosti sjajne austrijske prestonice.

Razvoj i život Beča je tekao od jednog keltskog naselja, preko grada u rimskoj provinciji do grada koji se nalazi između rimskog i nemačkog carstva. Nakon Drugog svetskog rata, ovaj grad je postao velelepna i moderna metropola, svetski poznata. U njemu su živela mnoga poznata imena iz sveta kulture i klasične muzike, a i  mnoge bitne političke odluke su donošene upravo u ovom gradu.

Belvedere Palata Beč

Kada je u pitanju arhitektura grada, Beč čini savršeno – nesavršeni spoj gotike, baroka, klasiciznam, savremene arhitekture i mnogih drugih stilova. Poznavaoci umetnosti će svakako uživatu u poseti ovom gradu. Samo neke od atrakcija grada koje ne smete propustiti da posetite su čuveni dvorac Belvedere, Opera, Hofburg, zgrada Parlamenta, svetski poznat zabavni park Prater, kao i sjajna Stefanova katedrala i Kertner ulica. Strastvenim ljubiteljima šopinga, među kojima su naravno i turisti iz Srbije, je omiljena Marija Hilfe Štrase. Ona u sebi krije neverovatnu kombinaciju najrazličitijih svetskih brendova koji privlače veliku pažnju pogotovu dama. Nakon napornog, ali slatkog šopinga, morate posetiti i neki od bečkih tradicionalnih restorana u kojima su na meniju gulaši, jela od divljači, čuvene bečka šnicla, kao i veliki izbor najrazličitijih preukusnih jela. Posle jela možete uživati i u velikom izboru fantastično uređenih kafića koji služe veliki izbor neodoljivih kafa, sokova, kao i alkoholnih pića.

Kada je u pitanju saobraćaj Beča, bez obzira na njegovu izuzetnu uređenost i veliki broj linija autobusa i kvalitetno uređenog i organizovanog metroa, Austrijanci najviše vole da se voze biciklom. Ukoliko želite da upoznate autentičnu dušu Beča, iznajmite i vi bicikl i provozajte se bar kroz centralni deo Beča. Postoji veliki broj lokacija na kojima to možete učiniti. Ukoliko volite konje,  možete iznajmiti i konjsku zapregu koja će vas provesti kroz najlepše delove Beča u autentičnom stilu Mocarta.

Biciklisti u Beču

Ukoliko ste ljubitelj, verujemo da ćete biti više nego zainteresovani da posetite mesto gde su rođeni Mocart, Šubert, Hajdn i mnoga druga svetski poznata imena klasične muzike. Ukoliko nemate mogućnosti da rezervišete mesto u Operi i uživate u delima ovih velikih imena klasične muzike uživo, koncerte možete pratiti i ispred Opere na video bimu koji vam omogućava da bar približno zadovoljite svoju želju za sjajnom klasičnom muzikom.

Kada je u pitanju noćni život, u Beču ćete naći neverovatan izbor barova i klubova. U njemu postoji mesto za svačiji ukus. Najpoznatiji klubovi se nalaze u samom centru i od njih bismo izdvojili Volkgarten i Passage koji privlače najveću pažnju i Bečlija i turista. Leti u vrhunskom provodu i hedonizmu možete uživati tik pored Dunava u nekom od prelepih barova i kafića koji će vam ponuditi i prelep pogled na reku.

Noćni život u Beču

Kada je u pitanju prevoz do Beča on je danas brz i udoban. Od Beograda do Beča  deli svega 622 km. Uvek na raspolaganju imate i povoljan kombi prevoz putnika koji vas vozi do željene adrese brzo i bezbedno, tako da kada god želite možete uživati u čarima austrijske prestonice.