PRIJATELJI

Na muci se poznaju junaci

„Dje si brate, sto ima? Cujemo se ovih dana da pijemo tu kafu. „Kumara, brate, fratelo“ su najcesce izgovorene rijeci Podgoricom i u podgorickim lokalima posljednih godina, kada se dva „brata“ susretnu sasvim slucajno. To sto ces za kumaru reci da je pe**r i da je kroz njegovu „malu“ proslo momaka „ka’ kroz tunel“ to uopste za njih nije ni bitno.

Prijateljstvo i prijatelji Na muci se poznaju junaci

E pa bitno je, kumaru, fratella, brata neces ogovarati i pricati mu iza ledja, njegovu malu neces ogovarati pa sve i da je istina kakve price kruze. U danasnje vrijeme je jako tesko naci pravu osobu za druzenje, popiti kafu, popricati, ili ne daj Boze podijeliti tajnu ili problem koji te muci.

Ne mozemo svaljivati krivicu na drzavu, finansijsko stanje to sto smo postali stoka od naroda. Sebicni, previse zauzeti svojim problemima a prije svega egom. Najlakse je svaliti krivicu i okriviti nekog drugog a da se sami ne zapitamo „gdje sam pogrijesio, sta sam uradio?“

Sticajem nesrecnih okolnosti povrijedio sam nogu i prinudjen sam da lezim naredne tri nedelje uz minimalno kretanje, kao osoba koja je navikla da vecinu svog vremena provodi napolju sa drustvom je takva vijest dosla s neba pa u rebra, nazalost bolje receno u moje lijevo stopalo. Tu noc kada se sve to izdesavalo shvatio sam koga imam pored sebe, jako dobrog prijatelja, da budemo rodno ravnopravni prijateljicu koja me je bukvalno podigla iz svega toga i odvela do Urgentnog centra. Iako je proslo vec sedam, osam dana od povrede svaki dan je tu da me posjeti, da me obraduje sa omiljenim picem, cigaretama ili slatkisima. Mozda joj ovo nikada ne bih rekao uzivo, ali svaki dan mi uljepsavaju ona i takodje jedna jako bitna osoba u mom zivotu, nazvacu je Venus.

Njih dvije su ucinile da mi ovo vrijeme koje moram provesti lezeci prodje kao dlanom o dlan. Zauvjek cu biti zahvalan sto imam mog Joksima i Venus. Ostale necu ni pominjati jer nece ni imati priliku da citaju ovo, a i da se neko ne uvrijedi sto ga nisam pomenuo. Mislim da mozda nece ni one ali meni je bilo bitno da ovo pomenem.

Potrudite se da i vi nadjete vaseg Venusa i Joksima jer cete svaku brigu i problem lakse prebroditi. E ja za njih mogu reci da su oni moja braca, kumare… Ja ne mogu iscekati novi dan da cujem njihove nove avanture, u koje za sada ja nisam ukljucen, i da zajedno komentarisemo Joksimovo ljubavno stanje, i da kukamo koliko smo debeli, a ja i Venus vec pravimo planove o nasim novim pohodima fakultetskog zivota kojim nam predstoji dok naravno jedemo Smoki.

 

 

M.

Izvor: http://www.md-world95.blogspot.com/