FLORENCI UKRAO SLAVU NA OLIMPIKU

Veliki derbi Rome i Barselone u Ligi Evrospkih Šampiona ostaće u sećanjima po jednom od najlepših golova u istoriji fudbala

 

Čudesan gol Alesandra Florencija iz Rome je naterao katalonski tim da se zadovolji jednim bodom, uprkos konstantnim napadima i velikim posedom lopte.

Od samog početka Barselona je napadala tim iz Rima i odbrana je poklekla u 21. minutu kada je nakon dodavanja Rakitića, Luis Suarez postigao gol glavom.

Alesandro Florenzi i Jedan od najlepših golova u istoriji fudbala

Alesandro Florenzi proslavlja gol

Slavlje katalonskog kluba nije trajalo dugo, tek deset minuta, kada je Florenci ispalio projektil sa pola terena i uhvatio mladog golmana Ter Stegena na spavanju.

Ter Stegen je takođe pre mesec dana primio gol sa pola terena na meču protiv Atletik Bilbaa u Super kupu koji se završio rezultatom 5:4. Uprkos lošem rezultatu za Barselonu, Španci su odigrali, za njih karaterističnu partiju sa dosta pasova i kreativnih dodavanja od strane Mesija i Inijeste, ali ovoga puta nisu imali dosta sreće u realizaciji tih napada.

Svaki poen oduzet Barseloni je zlata vredan za plasman u nokaut fazu takmičenja, što je i trener rimljana, Rudi Garsija pokazao na pres konferenciji i istakao odličnu igru svog tima i dobro postavljenu taktiku protiv prvaka Evrope.

Gol koji je postigao Alesandro Florenci verovatno će obeležiti njegovu karijeru kao najlepši koji je postigao, ali svakako će biti i jedan od najlepših golova u istoriji ovog takmičenja.

U jednoj od najtežih grupa, očekuje se plasman Barselone sa prvog mesta, a za drugo mesto će se boriti Bajer Leverkuzen i Roma, dok će Bate Borisov svoju priliku iz senke čekati i pokušati da napravi iznenađenje.

Pogledajte Jedan od najlepših golova u istoriji fudbala!

Nemanja Isaković

https://www.youtube.com/watch?v=0uY5VU0n9ZQ