VINOLUK – NAJAČI BILJNI ANTIBIOTIK NA SVETU

Šta je najači biljni antibiotik na svetu – skuvani beli luk i belo vino. Kako deluje vinoluk i kako se koristi prirodni antibiotik za upale i protiv virusa i infekcija

Vinoluk je potpuno prirodno i jako delotvorno biološko sredstvo protiv infekcija, upala, prehlada i gripa.

To je svojevrstan biljni antiobiotik koji deluje na sve upale. Priprema se lako i može ga i treba imati svaka kuća.

Ko čak i ne veruje u prirodne preparate, bilo bi dobro da ga pije kao pomoćnu terapiju, čisto da bi se ubrzalo ozdravljenje i da bi ostale manje posledice od sintetičkih lekova.

Beli luk i belo vino Vinoluk

Beli luk i belo vino – Vinoluk

Hteo sam da ovu informaciju podelim sa prijateljicom M.B. kao deo podrške za isceljenje njenog supruga, kome je imunološki sistem pao i treba da se ojača. A onda sam se dosetio, zašto ne podeliti recept sa svima.

Jer, prethodnih par nedelja moje viremije (gripa) sa pauzama u bolesti, čas mi je bilo bolje, čas lošije, podsetilo me je na jedan preparat koji se pravi kod kuće a koji deluje kao najjači i najbolji biljni antibiotik protiv virusa, prehlada i nazeba.

To je Vinoluk. Vino + beli luk.

Zapravo najtačnija definicija je ukuvano belo vino i beli luk.

Recept sam dobio od jedne narodne vidarke. Bio mi je zanimljiv i u žaru nadahnuća sam kod kuće napravio Vinoluk. Probao sam ga nekoliko puta kod prehlada ali sam ga brzo i zaboravio jer mi već godinama za imunitet koristimo biljne kapi BioImunitet (to su kapi Ehinaceae sa divljim lekovitim biljem) s velikim uspehom kao preventivu i kao brzi podizač imuniteta kod nazeba i gripa.

Vinoluk ima miris belog luka, težak je za stomak i ima očigledan uticaj na žuč, pa zna da bude malo muka od njega. Zato sam ga stavio u frižider i uglavnom koristio kao marinadu.

Da, možda će se neko nasmejati, ali ovaj prirodni antibiotik je ujedno i odlična marinada za meso. Sam sam do toga došao, kad mi je trebala marinada za roštilj a nisam imao sirće u kući, setio sam se da je Vinoluk idealan za to, a i jeste, tipična marinada se pravi od belog vina i belog luka, uz malo sirećata ili limunovog soka.

Sad malo o mojoj viremiji koja me je podsetila da su beli luk i belo vino najbolji prirodni antibiotik.

Dobio sam iznenadno curenje iz nosa. Mislio sam da je to neka alergija, duvao je vetar i vreme je polenskih alergija. I umesto da odmah reagujem sa BioImunitet kapima kada počne grip ili upala, prošlo je par dana u pijenju Presinga i Rinaseka pokušavajući da izlečim alergiju koje nije bilo, dok nisam shvatio da imam ozbiljan sinusitis.

Onda sam prešao na kombinaciju Paracetamol + Brufen + BioImunitet što je brzo dalo rezultat. Posle 3-4 dana sam bio funkcionalan, ali još uvek pod nekom slabom viremijom.

Nastavio sam samo sa BioImunitetom, jer sam hemijska sredstva potrošio a i da ne pijem tablete duže od 5 dana.

Medjutim, stanje mi je ostalo kilavo. U takvim trenutcima moraju da se piju udarne doze BioImunitet kapi, supena kašika tinkture 5-6 puta dnevno sa dva tri čena belog luka uz svaki obrok! Nisam stizao to da činim zbog posla, i taj teški virus gripa, pretpostavljam neki savremeni genetski modifikovani virus gripa, je počeo da se sa sinusa spušta na grlo i pluća.

Odmah sam se latio tableta Brufena uz kapi BioImunitet ali sam za dan dva zakasnio sa ovom terapijom gripa. Ušao sam u tinjajuću fazu bolesti, niti da ona mene pobedi i baci u krevet i groznicu, niti da ja nju pobedim i isteram iz svog tela i funkcionišem normalno.

To je iscrpljujuće stanje, jer si ni tamo a ni ovamo, sav si nešto kilav i slinav, ali nemaš temperaturu a ni groznicu a očigledno zdrav nisi i slabo funkcionišeš.

Traje to tako jedno pet dana. Vidim ja nema šale više, grip je počeo polako da me sve više hvata, te počnem da razmišljam šta imam po kući da sebi pomognem.

Mi decenijam unazad koristimo Šveden biter eliksir kada god osetimo da nas grlo svrbi i da se priprema neka prehlada. Uzmemo Šveden biter i direktno nakapamo 20 kapi u grlo ili isprskamo grlo sprejom koji ima Šveden biter u sebi. Najčešće je dovoljno nekoliko puta naprskati ili nakapati Šveden kapi u grlo na početku nazeba i upala grla se povlači.

Medjutim, meni je počeo nos da curi i to bez upale i bola, što nisam prepoznao kao prehladu, dok nije to curenje postalo veliko i dok se sinusi nisu upalili.

Šveden biter se ne stavlja u sinuse, jer je sluzokoža sinusa osetljiva na alkohol, tako da nisam mogao da koristim Švedsku grančicu, koja je najefikasnija u samom početku, posle kada krene upala grla, nije tako delotvorna, iako je i tada stavljam, čisto da mi izvrši dezinfekciju grla. I tako počnem da gledam po kući šta imam za upale grla.

I onda u frižideru ugledam staklenu bocu sa Vinolukom – tako ja nazivam belo vino prokuvano sa belim lukom, najbolji biljni antibiotik. Hajde, šta sad da radim, ušao sam u goruću fazu gripa, moram da se prihvatim tog smrdljevka, nema mi druge. Nek se osećam na beli luk, nema mi druge.

I krenem sa udarnim dozama, kašika Vinoluka sa malo vode, 5 puta dnevno!

Izmedju Vinoluka pijem i udarne doze BioImunitet kapi sa malo vode, isto 5 puta dnevno, a sve bez tableta.

Za 24 sata sam bio preporodjen.

Zaista neću preterati kada vam kažem da sam preko noći prezdravio. Pobedio sam gripa u toku jednog dana.

Naravno, ne u potpunosti, grip i infekcija nisu nestali kao rukom odneseni, to bi bio mit, ali moje stanje grla se značajno popravilo, bol je nestao, curenje iz nosa se zaustavilo, nema one jake otečenosti.

Da, preparat deluje kao moćan biljni antibiotik.

U svakom slučaju nema možda tu snagu klasičnog antibiotika, ali deluje. I mora se piti u kontinuitetu i u jakim dozama, što meni nije baš prijatno a ni ljudima oko mene, ali … zdravlje ne pita za cenu!

Posebno je ovaj biljni antibiotik značajan i dragocen osobama koje su alergične na penicilin ili koje su dobile gljivice ili su im bakterije postale rezistentne od velike upotrebe antibiotika.

Moja preporuka je da uz vinoluk i BioImunitet kapi, par puta dnevno pojedete i šnitu domaće slanine sa 2-3 češnja belog luka.

Što je sigurno, sigurno, živ beli luk uz domaću masnoću je vekovima dokazan prirodni antibiotik koji je lečio na hiljade naših predaka dok antibiotici nisu ni postojali.

A miris belog luka? Pa nek se oseća.

BioImunitet kapi

KAKO DA NAPRAVITE VINOLUK

Vinoluk se lako pravi. Najvažnija stvar je da u Vinoluku nema nimalo alkohola. Stoga se samleven domaći beli luk kuva u domaćem belom vinu dok trećina do pola tečnosti ne ispari, kako bi nestao alkohol.

Upustvo za spremanje Vinoluka

Uzmete 6-7 glavica domaćeg i neprskanog belog luka i litar domaćeg belog vina, što prirodnijeg. Najbolje je da nadjete onaj domaći beli luk, sitan, koji se teško čisti, lepljiv je i jako se oseća, koji smrdi na beli luk toliko da vas štipa za oči dok ga čistite.

Taj je najbolji beli luk, ne onaj veliki kineski.

Očistite i sameljete beli luk u blenderu. Kod čišćenje belog luka možete samo spoljnu suvu koru luka skinuti, a ne morate unutrašnju, ona koja je do češnja. Tako očišćen beli luk sipati u šerpu sa belim vinom. Staviti šerpu na ringlu i uključiti štednjak.

Kuvati beli luk i vino u otvorenoj šerpi na tihoj vatri nekih 30-45 minuta uz povremeno mešanje, dok otprilike trećina tečnosti ne ispari. Time je i alkohol ispario. Ostaviti vinoluk da se ohladi.

Procediti dobijenu tečnost iz šerpe kroz gazu ili cedaljku i staviti u staklenu bocu, pa bocu staviti u frižider. Dobili ste Vinoluk.

Ostatak procedjene mase, prokuvan samleven luk umešati u med sa dodacima i takodje staviti u teglu pa u frižider, i vremenom pojesti. Uzimati veliku supenu kašiku dva do tri puta dnevno.

U tako smešani med sa belim lukom (i vinom) dodajte malo oraha, jeden mleven limun i možda samlevenu nanu ili svežeg djumbira, sve pomešajte i koristite, da vam bude ukusnije i da se manje oseća beli luk.

Tako dobijen preparat sa medom vam je bolje sredstvo za imunitet nego bilo koji reklamirani preparat.

KAKO SE KORISTI VINOLUK

Kad krene nazeb, grip ili imate neku infekciju ili unutrašnju upalu, za jačanje imuniteta, 5 puta dnevno se uzima puna kašika vinoluka razmućena u čaši vode, i popije pre jela.

Vinoluk može da nekome bude neprijatan, da izazove mučninu. Ko je osetljiv na beli luk ili mu smeta, neka uzme u početku po jednu kafenu kašičicu 3 do 5 puta dnevno, pa neka postepeno povećava dozu.

Po rečima moje poznanice ovaj biljni lek i prirodni antibiotik čisti sve upale i infekcije u telu, jača imunitet i koristan je kod raka. Meni se čini da je jako dobar za upalu bešike i prostate, kao i za upalu pluća i grla.

Deluje bolje nego bilo koji drugi prirodni antibiotik. Iz mog iskustva, a probao sam svašta, mislim da tvrdnja nije preterana.

POST FESTUM

Vinoluk se delimično oseća na beli luk, vrlo malo na vino, ali taj miris belog luka vam ne ostaje prilepljen na telu kao kada jedete živ beli luk, tako da se može konzumirati i kod radno angažovanog naroda.

Jedna flašica vinoluka će vam kao biljni antibiotik trajati za par infekcija u najavi. A možete ga koristiti i kao marinadu.

Mi kao što rekoh, najčešće koristimo BioImunitet kapi i beli luk zajedno koji nam odlično deluju i kao preventiva i kao lek za jačanje imuniteta, ali kada je kritično, tu je i Vinoluk.

Moja topla preporuka je da se uz Vinoluk koriste i kapi BioImuniteta, kao i svež beli luk sa slaninom.

Znali su naši stari šta valja.

U zdravlje!

Zlatko Šćepanović