FANTAZIJA

Recept kako se pravi čokoladna krem torta Fantazija

 

Raskošna i moćna čokoladna krem torta za sve ljubitelje čokolade i za sve koji očekuju da čokoladna torta bude puna čokolade.

Recept kako se pravi čokoladna krem torta Fantazija

Čokoladna krem torta Fantazija

Čokladna krem torta Fantazija se vrlo lako sprema, nema mnogo sastojaka u sebi a vrlo je ukusna, pa otuda i prikladan naziv za nju, jer raduje kako domaćice koje je spremaju, tako i sve one koji je probaju.

Recept za čokoladnu krem tortu sastojci

Materijal za kore:

4 jaja (razdvojiti belance od žumanceta)

200 gr maslaca

100 gr šećera

4 kašike brašna

2 kašike kakao praha

pola praška za pecivo

Krem za tortu:

500 ml slatke pavlake

2 mlečne čokolade

2 čokolade za kuvanje

Kako se pravi čokoladna krem torta Fantazija

Prvo spremamo kore za tortu. Maslac dobro omekšati na sobnoj temperaturi pa izmutiti sa žumancem i šećerom. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa izmešati. Umutiti čvrst sneg od belanaca i dodati ga testu. Izmešati lagano kašikom masu pa istresti u nauljenu tepsiju (možete posuti sa malo brašna dno tepsije). Peći kore u manjoj tepsiji na 180°C. Koru izvaditi iz rerne da se potpuno ohladi. Iseći kore na 3 jednaka dela.

U medjuvremenu spremamo čokoladni krem za tortu. Slatku pavlaku sipati u posudu i zagrejati je, samo paziti da ne proključa, zatim dodati čokoladu izlomljenu na komade. Mešati na tihoj vatri dok se čokolada ne istopi, skloniti sa ringle, malo prohladiti i polako preliti preko ohladjenih kora za tortu.Zatim staviti druge kore preko fila, malo sačekati i preliti drugi sloj krem fila, pa na to staviti treći deo kora i zaliti ostatkom fila. Oblikovati tortu i posuti je po želji ukrasima, lešnikom, belom čokoladom, rendanom čokoladom, kandiranim voćem.

Stavite čokoladnu krem tortu u frižider da se potpuno ohladi i sjedini, da postane softna, zatim je izvadite pa isecite na željene komade. Uz čokoladnu tortu preporučujemo slatko vino Bermet.