PEŠT ROLATI

Rolati uvijeni u svinjske šnicle sa kuvanim jajima mogu biti predlog da se nađu na današnoj trpezi. Pešt rolati spadaju u gurmanska jela, a kome ne smetaju ove letnje temperature, preporučujemo da ih spreme. Potrebno je malo više truda i vremena, ali uverićete se da vrede svaki zalogaj.

pešt rolati

Sastojci:
4 svinjske šnicle
100 grama traka dimljene slanine
4 skuvana jaja
peršun
200 ml kisele pavlake
1 kašika brašna
2 češnja belog luka
ulje
so i mleveni crni biber

Način pripreme:
Beli luk, slaninu i peršun sitno isečemo, stavimo u sud i promešamo. Šnicle istanjimo kuvarskim čekićem, posolimo i pobiberimo. Na svaku šniclu nanesemo mešavinu iz suda a na sredinu stavimo jedno celo skuvano jaje. Savijemo krajeve šnicli ka unutrašnjosti i uvijemo u rolate. Pržimo rolate u tiganju na zagrejanom ulju. Kada porumene u tiganj sipamo 500 ml vode, poklopimo i ostavimo rolate da se dinstaju.

Izdinstane rolate izvadimo a u tiganj dodamo 1 kašiku brašna, pavlaku i mešamo žicom za mućenje. Kada sos dobije potrebnu gustinu sklonimo tiganj sa šporeta. Na rolate nanesemo sos iz tiganja i serviramo ih po želji. Na fotografiji je jedan od predloga za serviranje – uz svež čeri paradajz i prethodno pripremljen pire krompir.

Prijatno!