PIZZA ROLAT

Kako god napravljena, pica spada u najomiljenija jela u svetu. Pizza rolat je samo jedan od predloga kako bi se ovaj tradicionalni italijanski specijalitet mogao napraviti. Konkretna preporuka za ovo predjelo je da se rolat ostavi u frižideru da prenoći, pa ispeče sutradan.

pizza rolat

Sastojci:

500 grama kora za pitu
250 grama šunkarice
400 grama sečenih mariniranih šampinjona
250 grama kačkavalja
100 grama tost kačkavalja
180 mililitara pavlake
200 grama kečapa
2 jaja
origano
ulje

Način pripreme:

U većem dubokom sudu umutimo 2 cela jajeta, dodamo pavlaku i mutimo dok ne dobijemo jednoličnu smesu. Šunkaricu sečemo na kocke, a kačkavalj krupno izrendamo.

Potom tri kore ređamo jednu na drugu. Gomju koru premažemo kečapom. Preko stavimo jednu koru. Dalje ređamo parčiće tost kačkavalja i rendani kačkavalj. Na rendani kačkavalj stavimo još jednu koru. Na ovu koru ređamo šunku. Na red dolazi još jedna kora. Nju filujemo sečenim šampinjonima pa stavimo novi red kora. Premažemo je pavlakom pomešanom sa jajima. Zatim stavimo još jednu koru koju premažemo kečapom. Na kečap sipamo preostali rendani kačkavalj, šunku i šampinjone, pospemo origanom pa od svih filovanih kora uvijemo rolat.

U nauljenu tepsiju stavimo rolat, premažemo pavlakom sa izmućenim jajima i pospemo origanom. Stavimo u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pečemo 30 minuta. Kada rolat dobije zlatnorumenu boju vadimo tepsiju iz rerne i sečemo na parčiće debljine 2 do 3 centimetra.

Prijatno!