ROJAL ANANAS TORTA

Ako se neka poslastica zove „rojal ananas torta“ pretpostavljamo da je potekla sa nekog dvora. Ne znamo da li su tamo služili piškote, ali znamo da je ovaj desert savršeni spoj svih omiljenih sastojaka koji idu u vrhunske kolače, što ga čini pravim kraljevskim slatkišem!

rojal ananas torta

Sastojci:

250 grama konzerviranog ananasa
1,5 kutija piškota
125 grama mlevenih oraha
250 grama putera
50 grama suvog grožđa
5 jaja
250 grama šećera u prahu
50 mililitara ruma
500 mililitara slatke pavlake
200 mililitara soka od ananasa

Način pripreme:

Suvo grožđe prelijemo rumom. Polupamo jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Mikserom mutimo puter i dodamo šećer u prahu. Mutimo dok puter ne postane penast, pa dodamo žumanca. Mikserom mutimo i belanca, pa dodamo u sud sa puterom i šećerom u prahu. Dodamo i suvo grožđe sa rumom, mlevene orahe i mešamo dok se sastojci ne sjedine. Dodamo parčiće ananasa.

Sok od ananasa stavimo u dubok sud, a pravougaonu tepsiju obložimo najlonskom folijom. Svaku piškotu umočimo u sok od ananasa i ređamo dok ne pokrijemo dno. Na piškote nanesemo fil i ponovo ređamo piškote. Ostavimo da se fil stegne.

Mikserom mutimo slatku pavlaku dok ne dobijemo potrebnu gustinu. Prevrnemo tortu na donji deo kutije za tortu, odstranimo foliju i šlagom, kojim smo napunili špric, ukrasimo tortu i dekorišemo je kockama ananasa.

Prijatno!