MAKARONE U LISNATOM TESTU

Jedan krajnje neobičan, ali ekstremno ukusan spoj! Makarone u lisnatom testu su obavezan „zadatak“ za probu svih novih, a i iskusnih domaćica koje do sada nisu imale priliku da naprave ovo slasno predjelo. Svideće vam se – to garantujemo, ali nas za mnogo prljavih sudova nemojte kriviti…

makarone u lisnatom testu

Sastojci:

250 grama makarona
150 grama svežih kobasica
2 kašike brašna
50 grama margarina
1 pakovanje lisnatog testa
1 jaje
150 mililitara paradajz sosa
500 mililitara mleka
50 grama lenti dimljene slanine
100 grama sira
ulje
so
mleveni crni blber

Način pripreme:

U uzavreloj i posoljenoj vodi skuvamo makarone. U tiganju sa zagrejantm uljem i rastopljenim margarinom pržimo kockice slanine. Kada se isprži, dodamo kockice kobasice i paradajz sos. U drugom tiganju sa rastopljenim margarinom dodamo brašno i neprestano mešamo kašikom. Potom nalijemo mleko. Tako dobijemo bešamel sos, koji posolimo, pobiberimo i kada dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa šporeta. Dodamo izrendani sir.

Na nabrašnjenoj površini razvučemo koru i pomoću oklagije stavimo u tepsiju. Odsečemo krajeve koji su van tepsije. Sklonimo tepsiju sa šporeta, dodamo bešamel sos i promešamo. Skuvane makarone iscedimo i dodamo u tepsiju. Od preostalog testa razvučemo koru, izbockamo viljuškom, nanesemo sadržinu iz tepsije i prekrijemo drugom korom lisnatog testa. Krajeve kore pritisnemo oklagijom i pritom odsečemo krajeve koji su van tepsije. Pritisnemo rukama i izbockamo nožem na više mesta.

Premažemo izmućenim jajetom i pečemo 40 minuta na 210 stepeni. Kad su makarone gotove, sečemo na parčiće, serviramo na činiju i poprskamo rendanim parmezanom.

Prijatno!