GLASINE ILI ISTINE

U ruske teorije zavere spada uvreženo mišljenje naroda da je njihov vladar Petar Veliki bio antihrist i strani špijun, a vrlo je živa i jevrejsko-masonska zavera. U pet najrasprostranjenijih glasina širom Rusije spada i „Dalesov plan“.

 

Međunarodne teorije zavere u Rusiji poprimaju poseban kolorit i na čaroban način se prepliću sa domaćim teorijama. Pretežno su te teorije popularne kod konzervativnih i patriotski raspoloženih religioznih ljudi, koji su sigurni da čitav svet nema preča posla nego da mašta o tome da uništi njihovu zemlju i veru.

ruske teorije zavere

Mogu se navesti pet teorija zavere u koje Rusi veruju otkad postoje kao nacija.

Lažni Petar Veliki

Mnogi su bili nezadovoljni reformama Petra I, koji je vladao od 1682. do 1725. godine. Naterao je ljude da oblače evropske kostime, da briju brade, ukinuo patrijaršiju… Antihrist, strani špijun! A šta ako su ga zamenili dok je putovao po inostranstvu?

Glasine nisu prestale da se šire ni posle smrti imperatora. I ima ih i danas. Na internetu se mogu naći mnogi konspirološki članci, u kojima se dokazuje, da car nije pravi. Prvo, reforme. Drugo, razveo se i poslao je rođenu ženu u manastir. Treće, ostario je posle putovanja po Evropi. Četvrto, na ranijim portretima ima mladež, na kasnijim – nema. A pre svega – upravo posle „zamene“ Petra u Bastilji se pojavio misteriozni zatvorenik, poznat kao Čovek sa gvozdenom maskom.

Jevrejsko-masonska zavera

U 18. veku u ruskim višim krugovima je u modi bilo masonstvo. Neko je doživljavao tajanstvene rituale ozbiljno, neko kao zabavu. Masona je bilo zaista puno. A to što su koristili simbole Kabale je dalo povod da ih povežu sa Jevrejima. A kad je već tako, nije daleko ni priča o „ispijanju krvi pravoslavne odojčadi“.

Danas po celoj Rusiji jedva da može da se nađe par hiljada masona. Mnoge lože su zatvorene jer jednostavno nema dovoljno zainteresovanih ljudi. A broj onih koji veruju u masonsku zaveru protiv Rusije samo raste.

Postoji, na primer, knjiga Tatjane Skvorcove „Sveta Rusija protiv Hazara“ izdata u tiražu od 35.000 primeraka u kojoj se pripoveda o tome kako naslednici srednjovekovnog Hazarskog kaganata, čija je državna religija bila judaizam, upravlja svetom, u zaveri sa katolicima. Dakle, ne samo jevrejsko-masonska, već jevrejsko-masonsko-katolička zavera.

Lekari ubice

Od 1948. do 1953. godine u SSSR je vođena kampanja protiv „kosmopolita bez rodoslova“. To su bili intelektualci koji su se skeptično odnosili prema vlastima i prebacivalo im se da se „klanjaju Zapadu“, a uglavnom su bili Jevreji. Njih su otpuštali s posla, a ponekad i hapsili. Jedan od takvih primera je „slučaj lekara“.

Počelo je sve od smrti Andreja Ždanova, Staljinovog bliskog saradnika. Jedan od lekara koji ga je lečio je svedočio da je drugi lekar isuviše kasno primetio kod Ždanova infarkt miokarda i nije ga lečio na potreban način. Tako su i počela masovna hapšenja „ubica u belim mantilima“, koji navodno specijalno uništavaju ljudski rod.

Gonjenja su prestala tek posle smrti Staljina, ali ne i u narodnoj svesti. I danas nije malo onih koji čekaju do poslednjeg trenutka da traže lekarsku pomoć, jer se plaše lekara ubica. A u društvenoj mreži VKontakte postoji grupa od 17,5 hiljada ljudi pod nazivom „ Ja sam protiv vakcinisanja i ugrađivanja deci potkožnih čipova“.

Broj zveri i žig Antihrista

Od 1999. godine svaki državljanin Rusije koji zarađuje novac mora imati Individualni poreski broj (INN). U slavu Satane, naravno! Jer šta piše u Apokalipsi o broju zveri? „Niko neće moći ni kupiti, ni prodati, osim ko ima njegov žig na desnoj ruci ili na čelu…“ Kako je to povezano sa brojem 666? Dok je INN bio samo projekat, govorkalo se da će svaki broj obavezno imati tri šestice. Ispostavilo se da nije tako. Ali tvrdi se da je u bar-kodu INN-a „broj đavola“ upisao federalni sud grada Priozerska Lenjingradske oblasti.

Šta je to „bar-kod INN“ ne zna nijedan državni sajt. Na samom INN-u nema nikakvog bar-koda, ali to nije ni tako važno.

Posle mnogobrojnih poruka Ruske pravoslavne crkve da nije greh ako hrišćanin koristi INN i bar-kodove, galama se malo stišala. Ali sajtovi poput Not INN ili „Ne elektronskom koncentracionom logoru“ i dalje postoje.

Dalesov plan

Zločesti Ameri truju Ruse genetski modifikovanom hranom i vakcinama, uvode svoja elektronska pravila i manipulišu političarima. Ali pre svega – kvare omladinu po sistemu Alena Dalesa, šefa CIA od 1953. do 1961. godine.

„Plevićemo im duhovne korene, uništavati osnove narodnog morala. Tako ćemo kvariti generaciju za generacijom. Radićemo sa njima od najmlađih godina, i glavna meta će nam uvek biti omladina. Napravićemo od njih cinične, glupe ljude i kosmopolite. Eto, kako ćemo to učiniti!“, citiraju se reči glavnog plana, kojeg, verovatno, nikad nije ni bilo.

Takav tekst koji se pripisuje Alenu Dalesu je prvi put objavljen 1993. godine, a kasnije se ispostavilo da je od reči do reči prepisan iz patriotskog romana ruskog pisca Anatolija Ivanova „Večni zov“ (1981). Ipak, u istinite namere CIA veruju čak i neki današnji političari. Tako je 2016. godine guverner Samare optužio opozicionog aktivistu Alekseja Navaljnog da ostvaruje upravo ovaj plan Dalesa.

Izvor: Ruskarec.ru