OSLIĆ U PAVLACI SA KARI SOSOM

Riba na meniju mora da bude najmanje tri puta nedeljno, kažu oni koji se bave zdravom ishranom. Slažemo se i za ručak predlažemo oslić u pavlaci i to u sosu od karija, tom specifičnom začinu koji ovom jelu daje poseban ukus. Ma, ovo je ljubav na prvi zalogaj, garantujemo!

oslić u pavlaci

Sastojci:

4 fileta oslića
250 grama pavlake
1 limun
50 grama putera
1 kašika belog bibera
1 kašika karija
4 češnja belog luka
pola kašike mirođije
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Na dasci za sečenje filete isečemo na pola. Limun isečemo takođe na pola, iscedimo sok kojim polijemo filete. Posolimo i pobiberimo ih.

U tiganj sipamo veću količinu ulja da se zagreje. Parčiće ribe uvaljamo u brašno i stavimo u ulje da se prže. U međuvremenu, češnjeve belog luka sitno isečemo.

Sos pripremimo tako što u tiganj stavimo 50 grama putera da se otopi. Za vreme prženja ribu prevrćemo. Na rastopljeni puter stavljamo parčiće luka da se prže i mešamo tokom prženja. Potom u tiganj s lukom dodajemo pavlaku i promešamo. Dodamo jednu kašiku karija, kašiku belog bibera i pola kašike mirođije. Posolimo, pobiberimo i mešamo žicom za mućenje. Ispržene parčiće ribe stavljamo na papir kako bi se ocedila nepotrebna masnoća.

Filete ređamo na činiju za serviranje i kutlačom prelivamo pripremljenim kari sosom. Ovo jelo može se dekorisati seckanim mladim lukom, koji se pospe preko fileta.

Prijatno!