Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Gastro

Zdrava ketogena ishrana: Recept za savršeni keto hleb

KETO HLEB

Hleb bez ugljenih hidrata pogodan je za sve one koji žele da se hrane zdravo i vode računa o unosu hranljivih materija. Pred vama je recept za keto hleb, koji je sve popularniji za zapadu, kao deo svakodnevne ishrane ili obavezna namirnica svih onih koji se pridržavaju režima keto dijete.

Keto hleb - photo Mihailo Jojić
Keto hleb – photo Mihailo Jojić

Sastojci:

1/2 šolje goveđeg želatina
6 kašika bademovog brašna
5 jaja
1 kašičica praška za pecivo
1 velika kašika kokosovog ulja u tečnom stanju
malo soli (po želji)

Način pripreme:

Odvoje se belanca i žumanca. Umute se belanca dok ne postanu malo zgusnuta i dok ne počnu da im se formiraju vrhovi. Zatim se umute žumanca, a u njih se doda jedna kašika kokosovog ulja, ali u rastopljenom stanju, a dobro je za tu svrhu i da jaja budu na sobnoj temperaturi, da kokosovo ulje u njima ne bi postalo čvrsto. Može se dodati malo stevije u žumance, kako bi se ublažio ukus jaja.

Izmeša se suva masa, tj. goveđi želatin, bademovo brašno i prašak za pecivo. Izmešaju se umućena žumanca i belanca, a zatim se postepeno doda izmešana i suva masa želatina, brašna i praška za pecivo. Može se sve izmešati mikserom.

Sve se peče u dobro nauljenoj posudi, namazanoj kokosovim uljem ili puterom 40 minuta na 170 stepeni.

Pošto u ovom hlebu ima mnogo kolagena, a to je životinjski protein koji se nalazi u želatinu, korisno je uzgred uzeti i vitamin C, jer se uz pomoć ovog vitamina kolagen raspoređuje na svoje mesto u organizmu. Osetljivi na želatin ili na jaja treba da pripaze, jer nijedna namirnica nije sasvim neutralna.

Prema receptu Mihaila Jojića

Izvor: www.etikaidijetetika.rs

Ostavite komentar

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280