LJUBAV DO KRAJA

Jedina žena sa kojom je frontmen grupe „Kvin“ bio i jedina je koja zna gde se nalazi urna sa njegovim pepelom. Ljubav Fredija prema Meri Ostin nikada nije prestala.

 

Kako je film o životu jednog od najboljih pevača svih vremena Frediju Merkjuriju „Bohemian raphsody“, ugledao svetlost dana, tako se javnost ponovo zainteresovala da sazna više o Meri Ostin.

meri ostin

Naime, Fredi nije želeo da bilo ko zna gde se nalazi njegova urna s pepelom, kako njegov grob ne bi bio oskrnavljen, pa je ovu tajnu poverio ženi za koju je govorio da je ljubav njegovog života. Bivšu verenicu Meri Ostin, Fredi je testamentom obavezao da se pobrine za njegov pepeo.

Meri je opravdala Fredijevo poverenje, te tu tajnu ni do danas nije otkrila ni njegovim roditeljima, ali ni njegovom kasnijem životnom partneru Džimiju Hatonu.

Njihova ljubav je bila prava, prenosi The Sun, te navodi da mu ona nije nije služila samo kao paravan da sakrije svoju seksualnost. On je Meri testamentom ostavio polovinu svog bogatstva i vilu u Kensingtonu vrednu 25 miliona funti.

Ipak, iako su raskinuli veridbu zbog toga što je Fredi imao seksualne odnose s mlađim muškarcem, ostali su u dobrim odnosima i do kraja života Fredi ju je smatraopravim prijateljem.

Njegova radna soba ostala je ista kao kad je bio živ: u njoj je veliki klavir, na kojem je napisao neke od svojih najvećih hitova, uključujući i „Bohemian Rhapsody“.

„Gde god se okrenem sve me podseća na njega. Čujem neku posebnu pesmu i preplave me emocije. Dvadeset godina smo živeli pod istim krovom“, ispričala je Meri i dodala da je Fredi bio veoma zabavan, i da je bio ozbiljan samo kada je radio na pesmama.

Posle šest godina njihove veze tokom kojih ju je zaprosio, a zatim objavio da je gej, počeo je da menja partnere i živi poročno, ali njegova ljubav prema Meri nikad nije prestala.

Kaže da joj je jednom rekao da ga svi ljubavnici pitaju zašto ne mogu da zamene njeno mesto, a on im je odgovarao „zato što nju niko ne može da zameni“.

„Jedini prijatelj kojeg imam je Meri. Ne treba mi niko više“, govorio je Fredi.

Ona je navela da Fredija nikada nije izdala dok je bio živ.

„I neću ga izdati ni sada“, poručila je Meri.

Kada je Fredi umro, ona je zapala u krizu, a ubrzo se suočila s velikom ljubomorom, jer je upravo njoj Fredi ostavio svu svoju imovinu.

„Mislila sam da mi je Fredi ostavio prevelik teret i mislila sam da se s tim neću moći da se nosim. Upozorio me je da će kuća biti veći izazov nego što sam svesna. Zahvalna sam mu što me na to upozorio, jer sam se brzo sudarila s velikom ljubomorom“, seća se Meri.

Ostali članovi benda nisu mogli da prihvate to što je Meri nasledila njegovu imovinu. Rekla je da ne razume zašto su bivši članovi benda toliko ljubomorni jer za nju to su samo cigle i prolazne stvari.

„Bio je jako velikodušan prema njima, ali mislim da oni to nisu shvatili. Mislim da ne cene i ne shvataju šta im je Fredi ostavio. Ostavio im je četvrtinu profita poslednja četiri albuma, a nije morao to da uradi. Ne čujem se s njima. Kad je umro, oni su samo nestali“, ukazala je Meri.

Meri ga je negovala do zadnjih dana, a njegova ljubav prema njoj nikada nije prestala. Zato se obavezala da obećanje koje mu je dala nikada ne prekrši.

Meri Ostin je inače išla na turneje sa Fredijem tokom sedamdesetih godina, a ovih dana Brajan Mej je objavio jednu od retkih fotografija s tih putovanja na kojima su Fredi i Meri zajedno.

Izvor: B92.net