Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Duhovnost

Molitva za blagoslov dece je obavezno molitveno pravilo svakog roditelja

BLAGOSILJANJE POTOMAKA

Molitva za blagoslov dece je jedna od jutarnjih molitvi koju svaki roditelj treba da uvrsti u svoje molitveno pravilo. Ova molitva se, takođe, može čitati i u toku dana.

 

Da bi Gospod sačuvao decu od iskušenja i stradanja, roditelji svakodnevno neka čitaju jutarnju molitvu koja se zove molitva za blagoslov dece.

Tekst ove molitve je jednostavan i lako može da se upamti, ali onome ko nije baš vičan pamćenju slova izgovorenih u molitvama, preporučuje se da ih prepiše na papir i ima uz sebe, ukoliko je ujutru zaboravio da izgovori sledeće reči:

molitva za blagoslov dece

Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, radi molitava Prečiste Tvoje Matere usliši mene, nedostojnog slugu Tvoga (ime). Gospode, u milostivoj vlasti Tvojoj pomiluj čeda moja (imena) i spasi ih radi slave imena Tvoga.

Gospode, oprosti im sva sagrešenja voljna i nevoljna, koja su ona učinila pred Tobom. Gospode, uputi ih na pravi put zapovesti Tvojih i razum njihov prosveti svetlošću Tvojom, za spasenje duša i isceljenje tela. Gospode, blagoslovi ih na svakom mestu vladavine Tvoje, sačuvaj ih silom Časnog i Životvornog Krsta Tvoga, pod pokrovom Tvojim svetim, od metka koji leti, od strele, mača, ognja, od smrtonosne rane, od vodenog potopa i naprasne smrti. Gospode, ogradi ih od svih vidljivih i nevidljivih neprijatelja, od svake bede, zla, nesreće, izdajstva i ropstva. Gospode, isceli ih od svake bolesti i rane, od svake muke, i olakšaj njihove duševne patnje. Gospode, daruj im blagodat Duha Tvoga Svetoga, dug život, zdravlje i čednost; da požive u svakoj pobožnosti i vrlini, u miru i slozi sa vlastima koje ih okružuju, sa bližnjima i ljudima koji su daleko. Gospode, umnoži i osnaži njihove umne sposobnosti i telesnu snagu, zdrave i sretne ih vrati u roditeljski dom.

Sveblagi Gospode, daruj meni, nedostojnom i grešnom slugi Tvome (ime) roditeljski blagoslov za decu moju (imena) u nastupajuće vreme jutra (ili: dana, večeri, noći), jer Carstvo je Tvoje večno, svesilno i svemoćno.

Amin.

Ostavite komentar

Ostavite komentar