DANSKE ŠNICLE

Skandinavci prave šnicle na drugačiji način nego ovaj deo Evrope, što ni najmanje ne znači da su ove danske šnicle lošije od domaćih. Svake imaju svoju čar, pa zato ove treba probati.

danske šnicle

Sastojci:

800 grama krtog svinjskog mesa
200 grama šunkarice
400 grama kačkavalja
4 tvrdo kuvana jaja
brašno
50 grama senfa
peršun
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Isečene šnicle posolimo i stavimo u činiju. Kačkavalj sečemo na parčad i stavimo na činiju. Kolutove šunke isečemo na polovine. Oljuštena obarena jaja sečemo na kolutove i stavimo u sud. Iseckamo peršun. Meso izlupamo drvenim tučkom za meso. Svaku šniclu premažemo senfom.

Na jednu polovinu šnicle, na senf, stavimo dva parčeta kačkavalja, na kačkavalj stavimo jaja, na jaja parčad šunke. Drugu polovinu ponovo izlupamo. Na šunku pospemo peršun. Šnicle preklopimo i krajeve lupamo tučkom za meso. Potom šnicle učvrstimo čačkalicom da fil ne iscuri.

Svaku šniclu sa obe strane uvaljamo u brašno i sa obe strane pržimo na zagrejanom ulju. Činiju za serviranje ukrasimo listovima zelene salate.

Skinemo čačkalice i danske šnicle ređamo na činiju koju dekorišemo paradajzom, obarenom šargarepom, krompirom i graškom, isečenom svežom crvenom paprikom i peršunom.

Prijatno!