KROASANI PUNJENI MESOM

Valja se pomučiti oko ovog super predjela, ali vredi! Kroasani punjeni mesom odlični su za neki izlet ili putovanje, kada vam se prijede nešto na brzinu, a prodavnice nigde na vidiku. Tada nastupaju ove male mesnate francuske kiflice!

kroasani punjeni mesom

Sastojci:

1 kilogram brašna
500 grama mlevenog mesa
650 mililitara jogurta
50 grama susama
5 jaja
peršun
1 glavica crnog luka
1 prašak za pecivo
1 svež kvasac
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u tiganj dodamo mleveno meso, posolimo, pobiberimo i promešamo. Kada se meso isprži, sklonimo tiganj sa šporeta, dodamo sitno isečen peršun i promešamo. Kvasac dodamo u sud sa jogurtom i mešamo dok se ne rastopi. Zatim jogurt sipamo u sud sa brašnom. Dodamo prašak za pecivo, jaja i promešamo. Testo premesimo na pobrašnjenoj radnoj površini.

Od svakog parčeta testa oblikujemo loptastu formu. Od prve forme oklagijom razvučemo koru. Isečemo koru na 8 trouglova. Na prvi trougao od testa nanesemo deo fila, uvijemo kroasan i stavimo u tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Na isti način pripremimo sve kroasane i poređamo u tepsiju. Kuvarskom četkom žumancem premažemo svaki kroasan i nanesemo susam (ako želimo).

Ostavimo kroasane 30-ak minuta da narastu, pa ih pečemo pola sata u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Kroasane serviramo na keramičku tacnu ili u tanjire u koje smo prethodno sipali kiselu pavlaku, majonez ili neki drugi sos koji može da posluži kao umak za kroasane.

Prijatno!