SVINJSKE ROLNE S PRAZILUKOM I KREM SIROM

Odlična preporuka za vikend ručak su fantastične svinjske rolne s prazilukom obogaćene krem sirom. Sos koji se pravi uz ove rolne je „prva liga“ i ovom specijalitetu zaista daju poseban šmek.

svinjske rolne s prazilukom

Sastojci:

4 svinjske šnicle
2 praziluka
4 kašike krem sira
50 grama putera
2 kafene kašike senfa
6 kašika neutralne pavlake
pola kafene kašike karija
češanj luka
beli biber
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Duguljaste trake praziluka blanširamo u vreloj, slanoj vodi. Kada se izblanširaju, stavimo ih u krpu. Šnicle istučemo, posolimo, pobiberimo i premažemo senfom. Dodamo izgnječen luk pomešan sa krem sirom. Svaku šniclu uvijemo u rolnu, a svaku rolnu u lentu praziluka. Pričvrstimo ih koncem.

Prethodno skuvane krompire oljuštimo i gnječimo kao da pripremamo pire. Posolimo, pa dodamo 2 kašike brašna i jaje. Razvučemo testo rukama, sečemo parčad dužine 5 centimetara i pržimo krokete na zagrejanom ulju.

Preostali neblanširan praziluk iseckamo sitno i pržimo ga u rastopljenom puteru. Kada omekne, dodamo i rolne da se prže, neutralnu pavlaku i kari. Poklopimo i ostavimo da se prže oko 25 minuta.

Serviramo ih na činiju zajedno sa kroketima od krompira. Rolne prelijemo sosom, a dekoraciju završimo grančicom peršuna.

Prijatno!