PRUŽANJE OTPORA

Mnogi fitnes stručnjaci slažu se da je plivanje najbolja vežba za celo telo, ali nije jedina koju možete izvoditi među talasima. Neke vežbe u moru bolje su od drugih koje se mogu izvoditi „na suvo“.

 

Plivanje je sjajna kardioaktivnost koja velikom brzinom sagoreva kalorije i ne stvara pritisak na zglobove. Međutim, ako niste ljubitelj plivanja ili jednostavno želite drugim vežbama da nadogradite svoju fitnes rutinu tokom boravka na plaži, onda za vas imamo tri jednostavne vežbe.

vežbe u moru

Ovaj set pre svega je namenjen struku i pomoći će vam u „klesanju“ trbušnih mišića, ali sjajno deluje i na ostatak tela jer prilikom vežbanja voda pruža otpor i tako sve mišiće u telu tera na rad.

1. Lažni trbušnjaci

Legnite u plićak tako da vam glava bude izvan vode, a deo tela od ramena prema dole u vodi. Podloga ne mora biti ravna i položaj tela pod blagim nagibom ne smeta izvođenju vežbe. Ruke stavite uz telo i ravno ispružite noge. Zatim istovremeno dižite ravno ispružene noge i trup dok ruke držite u položaju kao da pokušavate dotaći nožne prste. Ponovite 10 puta.

2. Čučnjevi u vodi

Stanite uspravno u vodu do bedara. Pružite obe ruke ravno ispred sebe i čučnite. Ponovite 10 puta.

3. Podvodni bicikl

Stanite u vodu do vrata i nogama imitirajte vožnju biciklom. Radite ovu vežbu jedan minut.

SAVET: Sve tri vežbe možete odjednom izvoditi u intervalima, a poređajte ih prema vlastitoj želji. Možete ih izvoditi i po nekoliko puta dnevno.

Izvor: Zadovoljna.hr