PROZRAČNI MATERIJALI

Odevanje dece je ozbiljno pitanje tokom leta. Kad su temperature visoke najbolje je nositi lagane i široke materijale i ne odevati mališane slojevito.

 

Temperature su i dalje visoke i dok svi patimo, bebama može biti još gore jer ne mogu da se požale kada im je pretoplo. Ako određenu odeću izbegavate tokom toplotnog talasa, deci možete pomoći da se rashlade.

odevanje dece

Neke tkanine bolje su od drugih, a najvažnije je birati prozračnu odeću jer povećana toplota može da iritira kožu.

Sintetičke materijale poput poliestera i najlona trebalo bi izbegavati, posebno kada je reč o deci koja imaju kožna stanja poput ekcema. Vlakna u ovim materijalima nisu prozračna, odnosno zadržavaju znoj između tkanine i kože i prouzrokuju iritaciju. Umesto njih, birajte prirodnu, organsku odeću, tačnije pamuk i bambus.

Kad su temperature visoke najbolje je nositi lagane i široke materijale i ne odevati dete slojevito. Ako je koža deteta vruća na dodir, sklonite se u zatvoreni prostor i ponudite detetu da pije više vode.

Ako dete povlači odeću sa sebe, češe se, razdražljivo je ili počinje da razvija osip ili crvenilo, to jasno ukazuje da mu odeća smeta. I na kraju, izbegavajte tamnu odeću, birajte svetlije tkanine koje reflektuju sunčevu svetlost.

Izvor: Index.hr