Preporuka

Najbolja pizza u Beogradu i najbolje pizzerie

Redakcija Bloga

* * *

Italian pizzaItalijansko jelo, pizza, je vrlo popularna širom sveta pa i u Srbiji. Nas interesuje gde se sprema i jede najbolja pizza u Beogradu ili u vašem gradu. Odlična pizza mora da se sprema sa pravom mozarelom, italijanskim začinima i da se peče u peći na drva. Ne sme da ima mnogo kečapa, kao ni dodataka u vidu sira, mesa, jaja,itd. Kora mora da joj bude tanka, hrskava i ukusna. Ne sme biti hlebasta. Kod testa je nedopustivo da se oseća kvasac.

Ako znate gde se može pojesti dobra pizza, preporučite svima kroz komentar. Mi vam dajemo nekoliko mesta gde je provereno dobra pizza. Od vašeg ukusa zavisi koje mesto i pizza će vam postati omiljena.

Naša preporuka su:

. . .

La Piazza – restoran na raskrsnici Save Kovačevića i 14 decembra, Crveni Krst

Botaco – pizzeria u Nevesinjskoj ulici, Vračar

New York, New York – restoran u Krunskoj, Vračar

Pomodoro – pizzeria u Hilandarskoj, Stari Grad

Majdan – popularni restoran na Senjaku

. . .

Javite nam kako vam se dopao naš izbor restorana po zadatoj temi.

6 komentara

 • Zaboravili ste neopravdano Pizza Hut u Makedonskoj ulici, kod njih je makar uvek postojan kvalitet i odlicno testo, i mozes da biras debljinu kore, sastojke, velicinu i ostalo.

  Primedba! La Piazza ima i suvise tanko testo koje se brzo susi, pa cim se malo pizza ohladi, to vise nije za jesti.
  Botaco nisam probao, ostalo je ok.

 • Ja bih da se javim pod „a i šire“.
  U mojoj Istri i Kvarneru preporučujem tri picerije: „Tomasso“ u Puli, „Da Sergio“ u Rovinju i „Roco“ u Opatiji. Prva je najstarija, još sa početka osamdesetih. Zajedno sa rovinjskom nalazi se u svim vodičima sa oznakom „obavezno obići“. „Roco“ je otvorena (u glavnoj ulici, Maršala Tita) letos.
  Moj picski (jel’ se tako piše?) favorit tamo je „istriana“, sa ovčijim sirom, pršutom i rukolom + točeni „žuja“. Najbolja je kod mog imenjaka. Ako vas put nanese ovih dana u Rovinj (u starom gradu, kroz volta pa prva ulica desno), da znate da je zatvorena od 15 do 18 sati.

 • Zivim na Bezaniji, i pre dve-tri veceri smo porucili pizzu iz pizzerie Tivoli… ja sam se odusevila pizza im je ekstra.. veliki izbor imaju.. ja sta sam probala mene su osvojili.. od sada samo u Tivoliu jedem 🙂 mmm
  Probajte i vi necete pogresiti 😀

 • Пицерија „Campo de fiori“, Његошева 35, Земун. За мене боље нема, а препоручујем
  „Prugna“ (суве шљиве и сланиница.. мљац!), „Campo de fiori“, и има једна са кобасицом и димљеним сиром.. фантазија..

  Давно пробала Ботако пицу и била је одлична.

Ostavite komentar