Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Društvo Ekonomija Preporuka

Heroj Web Fest-a

Redakcija Bloga

* * *

web-fest-125x125Cela ova priča je ponovo posvećena Web festu koji se završio pre neki dan. Na tom festivalu smo se i mi pojavili, tiho i neprimetno, i bez ikakvog našeg angažmana. Nismo twitovali, niti spamovali, nismo zvali facebook fanove da glasaju za nas, niti znali ikoga u žiriju (osim Jelene Jovanović koja i nije mogla glasati za nas). Nismo postavili ni glasački baner na blog za lakše glasanje.

I pored svega toga osvojili smo odlično 4 mesto po glasovima žirija i delili sjajno 13 mesto po ocenama publike, od 111 prijavljenih blogova iz regiona.

Sama procedura glasanja na Web festu je izazvala dosta žučnih komentara u web zajednici, u koje ne bi ulazili, jer niti smo organizovali dogadjaj, niti smo kompetentni. Neki su postali heroji na web festu, neki gubitnici. Tako se barem pojedinci osećaju, jer misle da su pravila bila loša. Principijelno mislimo, da kada se prijavljuješ na neko takmičenje prihvataš i pravila igre koja su tu postavljena. Ako nisi zadovoljan pravilima takmičenja post festum, nisi onda bio ni u startu.

Verujemo da bi svi heroji i gubitnici Web festa trebalo možda da budu nalik junacima ovog filma koji u nastavku predstavljamo, da budu istinski heroji, da daju sebe rad velikog i višeg cilja – ujedinjene web zajednice. Pobediti negativnog sebe je herojstvo vredno truda.

Bašta Balkana je zadovoljna postignutim na Web festu, jer se sve desilo spontano i za nas iznenadjujuće jer ništa nismo očekivali. Očigledno je da naš rad i tekstove neko ceni i da imamo poštovanje web zajednice, što smatramo našim najvećim uspehom.

Čestitamo svim pobednicima i nagradjenima, po glasovima žirija i po glasovima publike, kao i organizatorima na uloženom trudu.

. . .

hero -slika iz filma

„Hero“ – Heroj

Savremeni američki filmovi koji stižu iz Hollywood-a u naše bioskope i televizije pod nazivom bioskopskog hita, osim retkih izuzetaka mahom su „ispiranje mozga“ filmskim konzumentima nasiljem, paranormalnim, novom kompjuterskom tehnologijom, morbidnim i bizarnim pričama, scenskim trikovima i efektima.

Zato godinama unazad tragamo za smislenijim filmovima koji te oplemenjuju a ne samo zaglupljuju kroz banalnu zabavu. U zimu 2003 godine pojavio se u našim bioskopima kineski akcioni film „Hero“ od kineskog reditelja Zhang Yimou sa Jet Li-om u glavnoj ulozi.

Videli smo par meseci pre toga na domaćoj televiziji kratak trailer sa Kanskog festivala koji je na vrlo pohvalan način govorio o filmu, i znali smo odmah da taj film moram pogledati. Pomno smo pratili kada će se kod nas pojaviti.

. . .

. . .

Čim se film pojavio u našim bisokopima, odmah smo reagovali, kupili karte i otišli u  Tuckwood bioskop gde se prikazivao, na žalost vrlo kratko. Bili smo pozitivno zapanjeni onim sto smo videli. Oduševljeni.

Sve je bilo neverovatno. Od scenografije, same priče, koreografije, kamere, ideje, muzike, sve je bilo savršeno. Fenomenalna muzika Tan Dun-a. Raskošni pejzaži. Inteligentna i sjajna priča. Dubina poruke. Neverovatan spektakl.

. . .

. . .

Samo nemojte naivno pomisliti na osnovu trailera da je to borilački film. Pre svega je to poetična, ljubavno filosofska drama, sa elementim fantastike, istorije, politike, mudrosti, herojstva i ličnog sazrevanja.

Srećom, ima ga sada i kod nas na DVD-u, mada je gledanje tog filma u bioskopu doživljaj za ceo život. Posle tog filma postanete bolji čovek, što i mislim da je u biti umetnosti.

. . .

. . .

8 komentara

 • Čestitam! Meni su zaista bile vezane ruke, a bilo mi je veoma milo da vidim da je oko 40 % sajtova koji mi se dopadaju ili sam i glasala za njih (u slučaju da sam smela) ušllo ili u prvih 5 ili su i pobedili.
  Glasanje na Web festu je nadprirodno iskustvo, mnogo je prelepih, estetski savršenih, korisnih sajtova sa super sadržajem. Srpski web nije šala, a nki region ne zaostaje (osim u kvantitetu, bilo je manje prijavljenih, količnski manje)

  Hvala žiriju i od JJ 🙂

 • Originalan post, nema sta, ovo spajanje festa i filma. Fina vam je poruka geek-ovima samo ako je ukapiraju.
  Film cu morati da pogledam posle ovoga i saljem svoje cestitke za dosadasnju aktivnost na ovom blogu. S razlogom vas pratim jer niste hate story i ima lepih stvari za nauciti.
  Go forward!

 • Preporučujem film u svakom pogledu. Šteta samo što ga nema u bioskopima, jer je stvarno radjen za veliki ekran.

  Zahvalio bih se u svoje ime svim kolegama autorima na ovom blogu za doprinos našem odličnom plasmanu. Oni su izgleda stidljivi pa ne „smeju“ da se javljaju. Verujem da smo u proteklih 6 meseci pokazali da se može biti aktuelan, zanimljiv i sadržajan i bez strasti i negativnosti.

  Zahvalio bih se posebno i svim komentatorima i posetiocima, jer i oni su svojim komentarima dali neprocenjiv doprinos kvalitetu sadržaja na ovom blogu. I rekao bih, da bez komentatora i nema dobrog bloga. I da su neki od komentatora svojim prisustvom, idejama i porukama toliko specifični i zanimljivi da bi obogatili svaki blog, ne smao naš. Hvala vam.

 • Ljupko. Nisam ni znala da postoji ovakav festival. Korisno je okupiti na jednom mestu puno siteova, da se može videti šta sve postoji na internetu, jer ovako nikada ne bih neke zanimljive siteove uocili. Bravo za vas.

  Mogli biste i jednog dana da napisete neki tekst o dobrim i korisnim siteovima ili blogovima na ovim prostorima, nesto sto treba imati u memoriji pc-a.

  Haje da pogledamo i film, mada ja nisam kung fu fun.

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280

Prijavi se za Newsletter