Vakcina za grip A N1H1

Primiti vakcinu ili ne – opasnosti vakcinacije i globalna teorija zavere. Da li je vakcina za grip bezbedna

 

Vakcina za grip A N1H1 - Tamni Vilajet ili Srpska zaverenička bajka

Primiti vakcinu protiv A H1N1 gripa ili ne, pitanje je sad? Ceo svet je podeljen po tom pitanju, od stručne, političke do opšte javnosti. I mi u Srbiji se puno pitamo oko toga i medju mnogima vlada panika, kod jednih što vakcine nema a kod drugih što treba da prime vakcinu. Stoga, za ove druge,  prenosimo jednu apokaliptičnu naučno-fantastičnu diskusiju sa interneta koja se vodila izmedju jednog domaćeg teoretičara zavere i urednika jednog medija. Smatramo diskusiju vrlo manifestnom po pitanju straha koji vlada oko primanja vakcine iako smo kao blog vrlo sumnjičavi po pitanju tvrdnji iznesenih u njoj.

Ideje iznesene u dijalogu koji sledi ne predstavljaju stav Redakcije Bašte Balkana i molimo vas da kao čitaoci imate kritičan odnos prema napisanom. Prihvatanje vakcinacije je lična stvar svakog ponaosob. Za sada.

. . .

Urednik: Prijateljica doktor mi rece da je u njenoj bolnici pocela panika sa gripom, bolesnici se pojavljuju. Ona jos ne panici, ali prvi put kod nje da vidim promenu njenog herojskog stava da se preteruje sa epidemijom gripa i panikom koja se besomučno dize od medija i politicara. Besna je sto se ne proglasava pandemija kardio bolesti i kancera koji caruju po Srbiji a ne umerenog obilka gripa kao sto je N1H1. Jos uvek se kao i americki lekari protivi vakcinaciji ali je naprasno postala vrlo oprezna. Sugerise mi dugacak odmor negde na selu.

Teoreticar: Mogu da zamislim. Znas ovi koji su kreirali pandemiju su uzeli u obzir sve kategorije i potencijalne situacije u postavljenom modelu i modelima odigravanja scenarija. Ipak su oni vec 100 godina razvijali behavioristicki pristup u upravljanju drustvom umesto dijalektike. Sada su spojili oba metoda – antagonizam suprotnosti kroz teoriju soka, predvidljivost reakcija jedinki i zajednice kroz kibernetske modele isprobanih iskustava, predvidljivo reagovanje stanovnistva na mas medije i niz sinhronizovanih dogadjaja koji kreiraju psihozu.

Urednik: Mislim da generalno treba biti oprezan, cini mi se da se neuobicajeno brzo pojavljuju epidemije virusa, SIDA, Ebola, SARS, Pticji i sada Svinjski grip i ko zna sta ubuduce. Sta je resenje koje preporucujes kao osoba koja prati pandemiju kao projekat, jos od 2005 godine, kada je od strane UN zvanicno proglasena?

Teoreticar: Resenje je u podizanju individualnih imunoloskih sistema.

Urednik: Kako tumacis to da su kinezi napravili i vakcinu i navodni biljni preparat koji sigurno leci “svinjski grip”. Sam grip osim sto pogadja sve kategorije bolesnika, po podacima nije toliko ubitacan, osim koga bas smrtno pogodi iz nekog licnog razloga, zbog neke imunoloske slabosti. Vecina prezivi grip sa laksim simptomima. Mislim da je najveca panika napravljena oko toga sto pogadja i mladu i srednju populaciju i sto neko zavrsi na respiratorima, to deluje vrlo potresno i misticno, budi strah kod obicnog gradjanina. Znaci lek postoji i pored kontroverznog Tamiflua?

Teoreticar: Lekovi za bolesti bi se mogli ilustrovati kao skup sila sa svim svojim potrebnim, jednakim i odgovarajucim suprotnostima. U nedostatku jedne komponente ili njene suprotnosti, nema ni leka ni panacea resenja. Sto ce reci, lek moze delovati u nekom „predvidjenom toku“ uz skup uslova.

Vakcinacija protiv gripa i vakcina za svinjski gripUrednik: Sad, svojstvo virusa je da je sastavljen od 4 poznata virusa, što mu mozda daje mogucnost da menja svoja svojstva, odnosno da “mutira” i da se vremenom pojavljuje u drugim oblicima. Sada je aktivan genetski element „svinjskog gripa“ zbog cega se i tako zove, iako ovaj virus N1H1 kao celina nije vec odranije poznati „svinjski grip“. Ali, H1N1 na prolece moze imati pticji gen kao dominantan, i onda ce svi koji nisu primili vakcinu biti u problemu. Ako su preziveli „svinjski“ ne znaci da ce i „pticji“. Da li si pomislio na takav scenario?

Mi na primer jos uvek ne znamo odakle se stvorio taj virus. Nije detektovan ranije. Znamo da u sebi ima 4 dela od 4 različite vrste poznatih gripova, sto stvara sliku da je vestacki stvoren. Ko ima tehnologiju da stvori takav virus, to jest ko ima interes da ga pusti, jer verovatno mnoge labaratorije u svetu to mogu, da li je  to bioterorizam neke revolucionarne grupe, pa je zbog toga UN podigla pandemiju, jer je svesna rizika ili je grip produzenje svetske ekonomske krize, komercijalni projekat farmaceutskih kompanija, sta li sve ne?

Teoretičar: Virus ima karakteristike virusa Spanskog Gripa iz 1918 + bonusi od ptica, od svinja i ostalog. 90-tih su iz permafrosta severa Kanade iskopane grobnice Eskima iz 1918-e i izvuceni DNK umrlih od Spanskog gripa  “da bi se nasao lek ako ikada bude zatrebalo”

Urednik: Jos sam zbunjen, ne sagledavam ceo koncept?

Teoreticar: U igri je sledece – TAMNI VILAJET. Da li znas za narodnu srpsku bajku?

Urednik: Ne znam je. Ali razmišljam u tvom smeru i javlja mi se jos gori, planetarni scenario – razvijene zemlje ce imati vakcine za sve svoje gradjane, a ostali onoliko koliko treba da ostane ljudi,  na primer 3 miliona Srba, jer smo toliko dobili i svih 170 miliona amerikanaca vise ili manje. Ako si ti u pravu.

Teoreticar: Vratimo se modelu. Narodna prica kaze. Bio jednom itd.. i onda ponudjen scenario glavnom liku: “Udji u pecinu zatvorenih ociju, imas izbor da uzmes ili ne uzmes to sto je u pecini … U OBA SLUCAJA CES SE KAJATI!!”

I u ovoj prici junak udje u pecinu zatvorenih ociju i uzme taman toliko da nesto bude u ruci, i kada izadje vrata se naravno zatvore, i ne bude vise moguce uci, a u ruci zlato. KAJAO se tada sto nije uzeo vise.

Urednik: Hoces reci vakcinisi se i to vise puta, ako je po bajci?

Teoreticar: E tu je sada glavna poenta. Prvi izbor je DA ili NE VAKCINA. U slucaju ako odlucis NE VAKCINA onda je izbor jednostavan: CEKAS. Cekas da vidis sta ce se desavati u buducnosti i jacas imunitet. I rizikujes da dobijes grip, sa nadom da je on ipak vise ili manje izleciv.

U slucaju da je izbor DA VAKCINA onda moras izabrati 1 od 8 ponudjenih mogucnosti vakcinacije!

Jer, postoje 4 proizvodjaca sa po 2 verzije vakcine. Ojacana i neojacana.

To ti je 2 na kub

Vakcinacija deceUrednik: Nije bas, s obzirom da mi dolazimo do samo jedne vakcine koju drzava kupuje od Novartisa, cini mi se, i to ti je to. Uzmi ili ostavi. Nemamo kao Nemci vakcine za elitu i vakcine za raju. Niti mozemo da biramo proizvodjaca vakcine, na primer kineze ili Baxter.

Teoreticar: U tome je jos veci problem? Da li je ta vakcina za Srbiju izabrana od strane onoga ko generalno plasira vakcine ili od onoga kome se plasira, na primer Srbiji? Sta se dogadja u geo zoni primene te varijante vakcine? Sta se dogadja u slucaju da uzmes ovu varijantu srpske vakcine pa onda odes u drugu geo zonu, Australiju na primer? Sta se dogadja ako uzmes nemacku vakcinu kancelarke Angele Merkel (privatni kanal) a onda zivis u ovoj geo zoni, u Srbiji?

Urednik: U slucaju Srbije nismo imali da biramo. Dobili smo ono sto smo “mogli da dobijemo”, od firme koja je jedino mogla da nam dostavi toliki broj vakcina. Inace, mi placamo vakcinu 9 Eura, a Kanadjani samo 0,5 eura, sto je tek da poludis od korupcije koja kod nas vlada. Mislis da su vakcine geo podesene?

Teoreticar: DA!

Urednik: Na sta, temperaturu, vodu, klimu ili na populaciju, to jest odredjenim populacijama odredjen koktel vakcina?

Teoreticar: SVE to i jos + genotip, ishrana, navike, sklonosti, karakteristike populacije

Urednik: Aha, genotip mislis. Zato je znaci National Geographic godinama vrsio ispitivanje genotipa sirom sveta. Da dizajniraju vakcinu a ne da vide od koga smo potekli. Ulazim sve vise u zaveru. Znaci kiseo kupus, rakija, slanina i beli luk nisu dovoljna zastita?

Teoreticar: DA!!!!!

Urednik: Jesu ili nisu, ne shvatam.

Teoreticar: Ali jesu bolji izbor od vakcine!  Ako uzmes ponudjeni izbor vakcine u ovoj geo zoni onda opet CEKAS kao u varijanti sa NE VAKCINA sta ce se desiti sledece. Jedina razlika je da u varijanti NE VAKCINA imas mogucnosti 1/8 u varijanti svih drugih ponudjenih vakcina. U varijanti DA VAKCINA je to jedino ispravno za 1/8 ponudjenih vakcina.

U svim ostalim imas POGRESNU VAKCINU.

To je bio prvi krug, a sada drugi krug objasnjenja.

U slucaju da ne uzmes vakcinu, NISI UZEO VAKCINU, i sta god da se dogodi je u odnosu na dogadjaje koji nastanu iskljucivo SPOLJA.

Urednik: Sta znaci SPOLJA?

Teoreticar: Izvan organizma jedinke.

U slucaju da je uzmes UZEO si vakcinu koja je okidac i SVASTA moze da se dogodi u odnosu na dogadjaje koji nastanu SPOLJA + SVASTA moze da se dogodi IZNUTRA u odnosu na SPOLJNE dogadjaje vezano za virus sada, sutra ili u toku celog zivota jedinke, vec po potrebi i aktiviranju nekog faktora, koji pokrece vakcinu na koje pelcovana jedinka NEMA KONTROLU> TEMPIRANA BOMBA

I to ti je to.

vaccineUrednik: Nije mi jasna jedna stvar. Postoje ruske, kineske, indijske labaratorije koje mogu da ispitaju virus i vakcinu i da verovatno pouzdano procene njenu bezbednost. Jos niko nije izasao sa snaznom porukom da je vakcina tempirana bomba ili kontaminirana necim zlocudnim. Bilo je takvih slucajeva ranije, u Africi, da su vakcine bile kontaminirane, pa da se efekat njih javljao kroz neke druge bolesti. Sada se samo postavlja pitanje njene bezbednosti i nus pojava, u smislu reakcija organizma na nju. Zar bi ceo svet bio toliko uvucen u igru da niko ne bi mogao da detektuje program u virusu?

Teoreticar: Iako nije resenje i odgovor, rezultat tog „slepila“ nekad moze biti i Cirkularna referenca koja je postavljena za vakcinu. Vrti se u krugu bez izlaza i resenja. Niko nista ne proverava. Uzmi primer Torlaka, moze li on da proveri genetski program u virusu.

Urednik: Ali to moze biti sindrom svake vakcine, ta programiranost, cak i za vakcine kao sto su velike boginje, MS i slicno, zar ne, ne treba im vakcina gripa. Pa ceo svet je dobio vakcinu protiv decije paralize, tuberkuloze, boginja …

Teoreticar: UPRAVO TO> To je vec isprobano. Ali nikada nisu imali priliku da nametnu SVIMA i da svi to prihvate.

Urednik: Pa jesu, decije vakcine su obavezne. To je standard vec godinama.

Teoreticar: Nikada nije VREMENSKI bilo uskladjeno. U prethodnim situacijama je vakcinacija bila vrsena u raznim periodima jedinki. OVAJ put je SINHRONIZOVANO

Urednik: Ali ne cini li ti se da je za takvu globalnu akciju potrebno mnogo ljudi u organizaciji i da bi neki rekli nesto na tom planu, da bi zaverenicima savest proradila?

Teoreticar: Kazali su, kazu i kazace: ali je efekat tih upozorenja zanemarljiv u ukupnoj shemi dogadjaja jer je projektovani procenat tih suprostavljenih stavova vec ubacen u model odigravanja projekta, kao nesto predvidljivo i sto se kontrolise, jer mediji, vlast i mehanizmi su u rukama onih koji proces vode

Urednik: Ima smisla, jer ovaj grip nije tako smrtonosan kao obican grip, a digla se tolika medijska buka oko njega i potrebe da se svi vakcinisu, kao da samo sto nismo svi mrtvi. A sta je onda sustinska ideja iza vakcinacije, buduce smanjenje populacije, kontrola zdravlja, rast medicinske i farmaceutske industrije …

Teoreticar: 1,200,000,000 stanovnika. Idealan broj na zemlji. Ima puno viska.

Urednik: Zvuci kao veliki horor! Masovan genocid bioloskim oruzjem. Pa ko ce ostati da radi i stvara bogatstva, kontrolise resurse i odrzava civilizaciju. Cak i da je to scenario, ne vidim mu svrhu, svet egzistira dovoljno dobro i na ovom nivou. Gubljenje toliko zivota ce potresti temelje bitisanja ako ne i celokupnu ljudsku rasu.

Teoreticar: Kazu da su sisari zamenili dinosauruse. Neko moze zameniti i sisare.

Urednik: E pa sad, ko ce ostati, ko ce preziveti ovaj projekat, oni koji prime vakcinu ili oni koji ne prime? Oni koji su lojalni sistemu i koji su vecina, ili ona manjina koja se protivi. Tu je apsurd situacije, jer ako se hoce smanjenje populacije kroz vakcinu, lakse je do tog broja doci sa manjinom, koja je antisistemska i buntovna. Jer, mahom ce svi alternativci i teoreticari zavere kao i oni iz nerazvijenih zemalja odbiti vakcinu, nece je primiti i ici ce na prirodni imunitet?

Teoreticar: E to ti je TAMNI VILAJET.

. . .

Srpske Narodne bajke:   Tamni Vilajet *

Tamni vilajetPripovijeda se kako je nekada car, dosavsi s vojskom na kraj svijeta, posao u tamni vilajet, gje se nikan nista ne vidi. ne znajuci kako ce se natrag vratiti, ostave ondje zdrebad od kobila da bi ih kobile iz one pomrcine izvele.

Kada su usli u tamni vilajet i isli po njemu, sve su pod nogama osjecali nekako ositno kamenje, i iz mrak nesto povice: “Ko ovoga kamenja ponese kajace se, a ko ne ponese kajace se!”

Gdjekoji pomisli: -“ Kad cu se kajati, zasto da ga nosim”?

A gdje koji: – “Daj barem jedan da ponesem”.

Kad se vrate iz tame na svijet, a to on sve bilo drago kamenje. Onda oni koji nijesu ponijeli stanu se kajati sto nijesu, a oni sto su ponijeli – sto nijesu vise.

*Vilajet znaci oblast, pokrajina, zemlja, svet