Mirjana Joksimović Bohlin

 

Anti GMO inicijativa! Genetski modifikovana hrana nije naš izbor!

Zabranimo genetski modifikovane organizme i hranu u Srbiji


Genetski modifikovana hrana GMO Povrće postaje otrov

Trebamo znati šta je Geneteski modifikovana hrana i genetski modifikovani organizam.

Otvoreno pismo naciji i društveno angažovana akcija povodom otvaranja Srbije za uvoz i korišćenje genetski modifikovane hrane, genetski modifikovanih useva –  gmo semenja (death seed) i genetski modifikovanih organizama.

Takodje, akcije protiv usvajanja Codex Alimentariusa od strane vlade Srbije, zbirke propisa koji regulišu proizvodnju, preradu i distribuciju hrane, propis koji podržava korišćenje genetski modifikovane hrane.

. . .

Postovani ,

U buducnosti onaj ko bude kontrolisao hranu i vodu, kontrolisace nacije. Njihov opstanak, razvoj ili nestanak. Slozicete se da smo do sada u Srbiji dosta izvora vode prodali.

Poslednja stvar koje jedna zemlja treba da se odrekne je obradiva zemlja na kojoj se proizvodi hrana i zemljiste uopste. Hrana leci koliko ume i da truje …

Kompanija Monsanto iz SAD je biotehnoloska kompanija koja se bavi proizvodnjom GMO – Genetski Modifikovanog semena (web site adresa na kraju teksta). Jedan od nacina na koji radi je da preradom semena domacih proizvodjaca, patentira svoje i zastiti svoje patente i potom nametne kupovinu semena tim istim ljudima od kojih je originalno seme kupila.

Francuski profesor Gilles-Eric Séralini, koji se javno usprotivio ulasku Monsanto kompanije na Evropske trziste je zestoko napadan i diskreditovan od strane Monsanto kompanije. Alarmatno je da su Evropska komisija i EFSA (European Food Safety Authority (EFSA)), dali zeleno svetlo za komercijalnu upotrebu nekih od semena Monsanto kompanije iako rezultati istrazivanja upucuju na suprotno. Trenutno profesori sirom Evrope sakupljaju potpise u znak podrske profesoru Gilles-Eric Séralini-ju European Network of Scientists for Social and Environmental Responsibility (ENSSER) – (web site adresa na kraju teksta)

Americki senatori su javno napali Francusku vladu koja se suprotstavila agresivnom nastupu i zelji za ulaskom Monsanto kompanije u Francusku i Evropu (web site adresa na kraju teksta ). Kompanija Monsanto je preko L. Paul Bremer-a III, Americkog izaslanika u Iraku uspela da izdejstvuje dekret, koji je jaci i koga ni zakon ne moze preinaciti, po kome Iracki farmeri moraju da kupuju samo Genetski modifikovano seme od Monsanto kompanije i povrh toga uvedena je (ratarska) inspekcija koja ih kaznjava ukoliko ista ne koriste (web site je koristio info sa wikileaks-a, web site adresa na kraju teksta)

.

Zasto Vam sve ovo govorim?

Kompanija Monsanto uskoro planira da pocne regrutovanje u Srbiju, za prodaju Genetski Modifikovanog semena, nasim poljoprivrednicima i seljacima. To je početak. Tako genetski modifikovana hrana pobedjuje.

Pozivam vas da sakupimo MIN 300.000 potpisa / glasova i nateramo vladu da izglasa zakon da se trajno zabrani uvoz i proizvodnja Genetski modifikovanog semena i hrane i izdavanja dozvola za rad kompanijama koje se bave izradom i prodajom genetski modifikovanog semena i hrane.

Molim vas takodje da posaljete ovo pismo svima koje znate i njih zamolite da ako ovo procitaju i ako se slazu , ostave svoj glas…

Vase ime i prezime , naziv mesta u kome zivite , mozete ostaviti na mom face book profilu – grupi SRBIJA PROTIV GENETSKI MODIFIKOVANE HRANE koji je samo za ovu priliku kreiran. Kao i vase komentare, predloge. sugestije.

Molim nase pametne hakere da se organizuju, da nam sajt sacuvaju od napada i podatke zastite. Takodje pozivam sve, koji su u mogucnosti da kupe zemljiste, da to urade i ostave je svojoj deci u nasledje.

Molim vas na kraju da pazljivo saslusate vrlo emotivno izlaganje g-dina Nikole Aleksica, iz ekoloskog pokreta iz Novog Sada. Pri slusanju zaboravite na sve nase podele i teorije zavere, vec pratite njegove emocije, a one ne lazu. Njegovo izlaganje je vapaj, moje pisanje samo smirenija varijanta njegovog izlaganja. Oba izlaganja su cinjenicna.

http://vimeo.com/18720200

Ako sumnjate u sve gore navedeno, molimo vas da navedete 10 razloga zasto bismo prirodno seme koje hiljadama godina koristimo zamenili Genetski Modifikovanim i uvezenim ?

Hvala na odvojenom vremenu i nadamo se da cete svoju savest poslusati, …
… u ime vase i nase dece, sadasnje i buduce …

GMO - genetski inžinjering i genetski modifikovana hrana

.

Linkovi o navedenim informacijama :

.

Facebook link za glasanje / ostavljanje podataka je na mom profilu, grupa Srbija Protiv Genetski Modifikovane Hrane

http://www.facebook.com/ (grupa Srbija protiv Genetski Modifikovane Hrane)

Ukoliko neko od vasih prijatelja nema facebook mozete postaviti njegovo podatke uz njegovu email adresu, radi provere autenticnosti …

Genetski modifikovana hrana u Srbiji neće proći ako svi budemo složni!

.

Monsanto kompanija za GMO web site

http://www.monsanto.com/Pages/default.aspx
.

Zahtevi Americkog senatora
http://www.truth-out.org/wikileaks-us-ambassador-planned-retaliation-against-france-over-ban-monsanto-corn66131
.

European Network of Scientists for Social and Environmental Responsibility (ENSSER)

http://www.ensser.org/
.

Info sa Wikileaks-a o nacinu rada Monsanto kompanije u Iraku

http://www.uruknet.info/?p=37178
.

Monsanto evil (zlo )
http://www.walletpop.com/2010/02/04/monsanto-the-evil-corporation-in-your-refrigerator/

. . .

Zanimljiva hrvatska TV emisija „Na rubu znanosti

Emisija koja se bavi genetski modifikovanom hranom i organizmima GMO

. . .