Istorija Nauka

Nova naučna teorija koja nedostaje i Nikola Tesla

Dr Velimir Abramović


Nova naučna teorija koja nedostaje – šta je pokrenuo Nikola tesla

Iako nije ostavio svoju fizikalnu teoriju, Tesla je svojim brojnim eksperimentima postavio osnovu nove, rezonatne elektromagnetike. To je nova naučna teorija koja nedostaje savremenoj nauci.

.

Nova naučna teorija koja nedostaje i Nikola TeslaSmatrao je da je svet jedinstveni kontinualni svetlosni medijum, a da je materija kompleks elektromagnetnih oscilacija organizovanih po matematičkom algoritmu. Verovao je da je zakon rezonancije najopštiji prirodni zakon koji eliminiše vreme i distancije i da se sve veze medju fenomenima uspostavljaju isključivo raznim vrstama prostih i složenih rezonancija (vibracija fizičkih sistema) čija je osnova isključivo elektromagnetska.

Najzad, umesto Njutnovih integrala, Lajbnicovih diferencijala i Maksvelove teorije polja, u svojim proračunima Tesla je koristio jednostavnu matematiku starogrčkih mehaničara, pre svega Arhimeda, uspostavljajući tako mehaničke analogije u elektromagnetici.

Ne može se dovoljno podvući savremeni značaj ovakvog načina razmišljanja koje nedvosmisleno ukazuje na neophodnost potpune fizičke interpretacije elementarnih matematičkih pojmova, formula i sistema i povratak realističkim pogledima u matematici, zapravo mističnom matematičkom pitagorejstvu.

Po svemu sudeći, proučavanje Tesle nije samo pitanje istorije fizike. U njegovom radu ne treba tražiti prevashodno ideje tehnološke moći, već i korene smisla i vrednosti ljudskog stvaralaštva i postojanja nauke uopšte.

.

Naučni put Nikole Tesle čeka da bude shvaćen i nastavljen

Sadržaj podrobnog istraživanja Teslinog dela, obuhvatio bi složenu i duboku problematiku više oblasti. Gledano sa stanovišta logike i epistemologije, neophodna je analiza Teslinih svedočanstava o načinu kojim je otkrivao nove tehničke i naučne principe, jer bi to možda otkrilo neki nov saznajni put. Tada bi se otvorio i problem definisanja elemenata i formulisanja sintakse logičke strukture mišljenje Tesle kao izumitelja. Ako bi smo i sve ovo uspešno okončali, tek onda bi smo se našli pred najvećim zadatkom, razumevanjem metapretpostavki Teslinog originalnog naučno istraživačkog metoda i otvorenim teorijskim pitanjima pronalazaštva koje nije ništa drugo do ljudska duševna i praktična egzekucija još uvek nepoznatih kosmoloških načela, tj. veza ostvarena sa svetom ideja.

Nova naučna teorija koja nedostaje i Nikola Tesla eksperimentiMogao je da refleksnim dejstvom kognitivnih centara mozga na retinu (mrežnjaču oka), preusmeri jednosmerne jonske struje, zapravo osnovne struje nervnih vlakana i neuralnih mreža, i na taj način, voljnim obrtanjem smera nervnog impulsa od mozga ka mrežnjači ukloni spoljni prizor i zameni ga svojom psihološkom slikom. (Čovek obično svetlosne impulse dobija spolja, zatim oni odlaze do centra u mozgu gde se formira predstava.) Tesla je svoje impulse slao iznutra. Zvao je to umnom laboratorijom. I to je bio njegov glavni i osnovni metod eksperimentisanja.

Bio je u stanju, (što je bez pandana u istoriji fizike, pa i čitave nauke), da matematičke principe “Platonovog sveta ideja”, transformiše u geometrizirane predstave i da ih opredmeti u obliku radnih modela. To je bio njegov osnovni metod. U svom umu  on  bi „popravio“, ili  „podesio“ aparat, da „radi“. Kada bi ga kasnije napravio od pravih žica i drugog materijala, on bi zaista radio i u laboratoriji. I nikada mu se, o tome sam svedoči, nije dogodilo da takva jedna zamisao ne odgovara prirodi, odnosno ne proradi kao fizički prototip.

Njegova naučna teorija i metoda je u poredjenju sa drugim velikim vizionarima u nauci, sasvim izuzetna. Majkl Faradej je, na primer, slično Ajnštajnu, u trenutku naviranja ideja dobijao kinestetički predosećaj, (pritisak i kretanje u predelu stomaka) pri čemu je doživljavao neku vrstu psihičkog stresa u trenutku naviranja ideja. Mendeljejev je sanjao Periodni sistem elemenata i to ga je video u tri dimenzije i u vrlo živim, gotovo vatrenim bojama, što je redovna karakteristika svih prekognitivnih snova. Ali je na hartiji nacrtao sliku iz sna u samo dve dimenzije. Hemičar Kekule sanjao je zmiju kako grize sebi rep i došao na ideju da benzolov prsten (ciklični ugljovodonik) predstavi u tri dimenzije. Tako je zvanično nastala stereo hemija, u snu. Ali ovo se dešavalo vrlo retko, pojedinim ljudima i samo u odredjenim trenucima. A Tesla je bio u tom psihičkom stanju čitavog svog života, decenijama i decenijama, jer je uvežbao da neprestano održava odredjenu duhovnu i kreativnu permeabilnost. Ovu moć stekao je posle one teške i čudne bolesti koju je jedva preživeo u detinjstvu. Godinama posle uporno je praktikovao kontrolu svojih nervnih puteva i to ne samo u psihološkom smislu već i fiziološkom.

„Verujem u jednog Boga koji nije opisan u religijama“ govorio je. To je u stvari filosofski Bog, Logos, Bog pitagorejski, Bog nebića, Bog ujedno i tvorac beskonačnosti i tvorac apstraktnog, nematerijalnog i neprostornog kosmičkog zakonodavstva.

Tesla  je bio čovek čija osnovna filozofska logika i aksiomatika mišljenja uopšte ne pripada savremenoj epohi. Kao misaono biće Tesla se može datirati pre pojave Sokrata, u muzej Grčke kosmološke filozofije. Nije slučajno što je on rodjen na Balkanu gde  je čitava Antička civiizacija i nastala nešto malo južnije, takodje na Balkanu. Reč je o istom geomagnetskom informatičkom polju, odnosno algoritmu zajedničkom za evoluciju neuralnih struktura Pitagore, Platona, Zenona i Tesle.

. . .

Nastavak u sledećem tekstu . . . Vatrene lopte Nikole Tesle i brod koji nestaje

. . .

Lopta plazme – Plasma Ball

httpv://www.youtube.com/watch?v=7YFEMwtgpqY&feature=related

. . .

37 komentara

 • Postovani profesore, gledao sam skoro, mada i pre, na you tubu o Najdanovim krugovima. Koliko sam informisam u pitanju je zemljino elektromagnetno zracenje na nivou Šumanove rezonance. Da li biste prokomentarisali ovo jer postoji puno nevernih Toma i misle da je u pitanju placebo efekat ili neko ima za cilj da prikrije ovo!
  Da li mozete nesto da kazete o ovom zracenju i uticaju na zdravlje coveka?
  Hvala unapred.

 • Montanjar…“Ovo zakrivljenje je teško vizuelno predstaviti u glavi, čak i pojedinim fizičarima, stoga i ne pokušavajte.“-piše u tekstu…Znaci nista nisu dokazali,jer ne moze da se shvati sta su dokazali.Velimire vidim ja da niko nista ne razume Vas.Jer ne shvataju osnovne principe BICA…Pozdrav PROFESORE ,SVE NAJ…

 • Skulja je napisao:
  „Velimire vidim ja da niko nista ne razume Vas.Jer ne shvataju osnovne principe BICA…“

  Dobro, ako možeš zamolio bih te da meni i svim laicima objasnite osnovne principe BIĆA kako bismo se makar malo približili.

  Zahvaljujem!

 • Centar….Prva i glavna osobina Vremena kao Bica je neprostornost, tj. njegov deo podudaran je njegovoj celini.Kako to ?…‘Neprostorni entitet’ sastoji se iz ‘neproteznih elemenata’; deo koji je po pretpostavci ‘neprostoran’ je i ‘neprotezan’, tj. ‘neprotezni deo’ isti je kao i ‘neprotezna celina’. Logika ovog zakljucka izneta je u Lajbnicovom principu ‘identiteta nerazlikovljivog’, (principium identitatis indiscrenibilium).‘Vreme’ ili ‘Jedinstvena Beskonacnost’ prethodi egzistenciji prostora i osobine ovog entiteta ne mogu se adekvatno izraziti pojmovima zasnovanim na iskustvu ‘velicine’, kao sto su ‘vece’ i ‘manje’, odnosno ‘beskonacno veliko’ i ‘beskonacno malo’. Zakljucak se namece: Jedinstvena Beskonacnost je iskljucivo temporalni entitet i nezavisna je od prostora…Druga osobina Vremena je neproteznost, tj. Vreme se sastoji iz neproteznih centara. Zasto je to tako?Centar Beskonacnosti je ono prema cemu je Beskonacnost sebi jednaka; centri Beskonacnosti su ma gde, ima ih ma koliko, neprotezni su, i svi zajedno, i svaki pojedinacno, podudarni su sa Beskonacnoscu kao celinom. Moze se reci i da je Beskonacnost ‘suma svojih neproteznih centara’. Svaki centar Beskonacnosti je i pocetak i kraj i centar svega sto je konacno, ukupnog prostora i materije. Beskonacnost ocigledno ogranicava prostor i materiju, ali izgleda da radi i vise od toga, na neki nacin ih generise….Dakle, sedma osobina je samodeljivost, tj. policentricnost Beskonacnosti (ima ma koliko centara u koegzistenciji) omogucava uspostavljanje unutrasnjih relacija i zbog toga je Beskonacnost relativno samodeljiva.

  Ako Platonovu, Euklidovu i Lajbnicovu ‘Monadu’, odnosno Plotinovu ‘tacku emanacije’, odnosno Avgustinov ‘trenutak sadasnjosti’ shvatimo kao Jedinstvenu neprostornu Beskonacnost, onda iz ‘policentricnosti’ kao njene osobine nuzno sledi Platonov ‘Diaresis’ – moc samodeljenja ‘beskonacne celine’, tj. Monade. ‘Jedinstvena neprostorna Beskonacnost’ ima ‘neprotezne centre’ cije ‘relacije’ su ‘mesta’ za ‘prostor’, tj. ‘Vreme’ generise ‘mesta za prostor’ kao ‘relaciju sadasnjih trenutaka’. Granice prostora su vrem,enske, to su tacke.

  Osma osobina Beskonacnosti je nepokretnost, jer su centar, pocetak i kraj Beskonacnosti, odnosno Vremena podudarni.

  Usled opsteg kontinuiteta, sto znaci da ima samo unutrasnjost, Beskonacnost nije pokretna, a usled homogenosti, tj. podudarnosti centra i periferije, nemoguce je i bilo kakvo kretanje ‘unutrasnjih delova Beskonacnosti’ u smislu ‘promene mesta’.

  Priroda nase culne predstave kretanja dublja je od koncepcije ‘premestanja’ fizickog tela kroz kontinualni i pasivni prostor brzinom ciji etalon merenja je ‘konvencionalno vreme’.‘Promena’ koja nam je data kao svakodnevno iskustvo ‘kretanja’ je nesto drugo, to je restruktuiranje prostora i materije po vremenu.

  Deveta osobina Beskonacnosti je uredjenost jer su centri Beskonacnosti u konstantnom poretku i to: 0,1,2,3,…

  Iz ‘policentricnosti’ sledi ‘uredjenost’ i upravo ove osobine Beskonacnosti generisu prostor i brojeve, tj. ‘princip konstantnog vremenskog poretka’ ili ’temporalnost’ je osnovni uzrok opste promene.

  Deseta i poslednja osobina je izotropnost jer je Beskonacnost centralno simetricna u odnosu na svaki svoj centar i sve svoje centre u koegzistenciji, to jest, po osobinama je istovetna sebi u svim svojim pravcima.Treca osobina je kontinuitet, tj. Vreme kao i beskonacnost ima samo unutrasnjost. Ocigledno, Beskonacnost ima samo unutrasnje granice i to, aristotelovski receno – ‘jednostruke prirode’, tj. ima ‘granice’ koje samo ‘spajaju’, dok za razliku od Beskonacnosti, deo ima ’spoljasnje granice’, koje su dvostruke prirode, u isti mah izdvajaju deo u Beskonacnosti i spajaju ga sa njom.

  Cetvrta osobina je homogenost, koja se u ovom slucaju definise kao podudarnost centra i periferije. To je osobina ‘tacke’ i ‘nule’, koje su matematicki modeli celokupnog Vremena ili Beskonacnosti. ‘Tacka’ i ‘nula’ su ‘prosto samoidenticne’ i u celini istog sastava.

  Za razliku od ‘beskonacne celine‘, ‘konacna celina’, individual’ ili ‘deo’, ‘dvostruko je samoidentican’, po granici i po onome sto je ograniceno, dakle, slozen.

  Peta osobina je nelokalnost, tj. Vreme kao i beskonacnost ima samo centre.

  Beskonacnost je ‘tacka’, ali i centri Beskonacnosti su ‘tacke’. Tu je na snazi ‘podudarnost dela i celine’.

  Neprotezna ‘tacka’ ne zauzima ‘mesto’, vec ima ‘temporalnu poziciju’, koju je moguce odredjivati samo u odnosu na diskretume prostora. Prema tome, u svetu u kome vec jesu prostor i materija, neprotezna tacka ima neograniceno mnogo mogucih ‘pozicija’ u koegzistenciji, tj. Vreme nema periferiju, ima samo centre. Sasvim strogo receno, ‘tacka’ uopste i nije ‘element prostora’, vec u isti mah ‘centar’ i ‘kraj’ prostora i njegov pravi generator,

  Prostor nema ‘pocetak’ jer nastaje u diskretnim celinama. Fizicki gledano, ‘Tacka’ je ‘Vreme’.

  Sesta osobina je policentricnost jer Beskonacnost, kao i ‘Vecnost’ ima ma koliko centara u koegzistenciji.

  Kao sto se vidi, osobine Beskonacnosti nisu medjusobno nezavisne, vec su niz koraka i grade neku vrstu genericke lestvice: iz ‘neproteznosti’, (sastoji se iz neproteznih centara), sledi ‘nelokalnost Beskonacnosti’, koja je u tome sto ona ‘ima samo centre’. Iz ‘nelokalnosti’ sledi ‘policentricnost’ , tj. Beskonacnost ‘ima ma koliko centara u koegzistenciji’, a iz policentricnosti sledi ‘generisanje relacija’, tj. ‘deljivost’… Potpisano :11. mart 2010 Prof. dr Velimir Abramović Vi iz CENTRA ako ovo ne razumete .DZABA VAM SVA PROFESOROVA PISANIJA.SVE NAJ

 • @Skulja
  Izgleda da vi ne razumete „osnovne principe bića“ koja se „druže“ na ovom sajtu. Čemu služi tekst koji je „potpisan 11.marta 2010 od strane profesora Abramovića“ kako ste napisali, i šta znači konstatacija „džaba vam sva profesorova pisanja“?
  Da li je konstatacija upućena nekom posebnom koji bi trebao a ne razume napisano, ili je opšta poruka za najveći broj onih (nas) koji se druže na blogu a pored najbolje volje, zaista ne mogu da shvate tako očigledna i razumljiva objašnjenja vremena, beskonačnosti, i svega što uz to ide?
  Ponekad mi se „javi“ misao da su Skulja i profesor jedno isto biće „temporalni entitet nezavisan od prostora, bez obzira na samodeljivost ipak homogen – samospajajuće granice, odavde do večnosti“.
  Šta bi tek bilo da mogu da razumem?

 • Dragi Aleksandre,
  Eksperiment sa žiroskopima je ponavljanje istog eksperimenta sa satovima iz 60-tih godina… ništa novo, I ako je skuplje…NIJE POTREBNO IĆI U ORBITU, DOVOLJNO JE POPETI SE NA PLANINU GDE TAKODJE ŽIROSKOPI NEMAJU ISTU ROTACIJU KAO U PODNOŽJU… TU RELATIVNOST PROSTORA I VREMENA ISPITAO JE NA KLATNU RUDJER BOŠKOVIĆ I OPISAO U TEORIJI PRIRODNE FILOSOFIJE NA 70 STRANICA, POD NASLOVOM RELATIVNOST PROSTORA I VREMENA…. ŽIROSKOP JE KLATNO, KAO I SAT… Ajnštajn otkriva toplu vodu, a zaključci su mu nedokazivi jer je vreme nepojavno, nema dimenzije, pa mu se ne može odredjivati oblik… kad mi neko pokaže vreme, reći ču mu odmah da li je iskrivljeno….
  Po mom mišljenju, gravitacija je vremenski poredak masa u prostoru…nije sila, ali nije ni krivolinijska geometrija,kako je zamišklja Ajnštajn prema lonačevskom, jer KRIVA LINIJA UOPŠTE NE POSTOJI…ZAŠTO? Zato što IMA NAJMANJE TRI TAČKE, DAKLE TO JE POVRŠINA… UZMIMO SFERNU KRIVINU, IMAMO TRI TAČKE , CENTAR SFERE + DVA KRAJA NJENOG DIJAMETRA… TO VAŽI UI ZA KRUG, NARAVNO, ALI I ZA BILO KOJU KRIVU LINIJU, KAKO JE ZAMIŠLJAJU LJUDI KOJI NE MISLE DOVOLJNO ABSTRAKTNO…LOVE, VELJA

 • Drqagti Slobo,
  najdanovi krugovi nastaju od magnetskih bura koje ima zemlja svakih 23-25 dana a koje registruju biljke, nakon izvesnog vremena, ako se ponavljaju na istom mestu… s obzirom da je sva materija, atomi i molekuli od kvanata svetlosti, to je onda razumljivo da elektromagnetska zračenja direktno utiču na zdravljhe ljudi… zavisi od frekventnog opsega, a u principu najviše će se u budućnosti i razvijati elektromagnetska medicina…PROBLEM JE ZASTARELA FIZIKA SA NEODGOVARAJUĆIM I NEJASNIM I NETAČNIM KONCEPTZIMA VREMENA I PROSTORA KAO I ODSUSTVOM HIPOTEZE OSNOVNE OPEKE MATERIJE… DOK U CERNU SEDE NAUČNICI KOJI SE PRAVE VAŽNI RADE BIZNIS, DOTLE FUKUŠIMU GASE VATROGASCI KAMIKAZE SA ŠMRKOVIMA… SRAMOTA ZA KVANTNU FIZIKU

 • Slobodan Teslin muzej, osnovan Novi Teslin institut, međunarodni naučni skupovi u Beogradu, posvećeni Teslinoj Novoj fizici, oživljavanje rada društva i fonda „Nikola Tesla“, ponavljanje Teslinih NESHVAĆENIH EKSPERIMENATA, koji fundamentalno menjaju nauku…. početak je OTVARANJE TESLINOG NAUČNOG ARHIVA OD 39.000 DOKUMENATA, šire oko 60.000 dokumenata….OVO JE HITNO, A NE TORANJ KOJI TREBA DA BUDE ARHITEKTONSKA IGRAČKA I POLITIČKA DEKORACIJA!!!!

  TESLIN TORANJ WARDENCLIFF JE EKSPERIMENTALNI SET KOJI JE CELU PLANETU ZEMLJU PRETVORIO U TESLINU LABORATORIJU….U JULU 1903 PALIO JE JONOSFERU NA OKO 200 KILOMETARA NAD ATLANTSKIM OKEANOM, A 1908, 30. JUNA IZVEO JE EKSPERIMENT PRENOSA ELEKTROPOTENCIJALA POZNAT KAO TUNGUSKA KATASTROFA…OD KOJE JE PLANETA ZEMLJA PODRHTAVALA ČITAVA DVA MESECA…

 • Cekaj, Velimire!!! Hajde da sagledamo REALNU SLIKU. Ako Konstantinu Meylu KAZU NEMCI DA SACEKA 40-50 godina sa Teslinim principima, posto mu to RADI. Eeee …Verovatno ste culi da ce Nemci U NAREDNIH 30 godina razmontirati NUKLEARKE a ZA TO VREME IDE ALTERNATIVA SOLARNE PLOCE ,VETAR,TERMO ELEKTRANE,HIBRIDNI POGON,GAS itd.Znaci oni ce tek MOZDA ZA 100 do 150 godina da RAZMATRAJU TESLINE PRINCIPE RADA moj Velimire.VEROVATNO ZATO I NE OTVARAJU ARHIV, JER IM NIJE JOS POTREBAN.A I VEROVATNO CE DO TADA OVLADATI TESLINOM ZAOSTAVSTINOM?!?…Veliki pozdrav PRIJATELJU VELJO

 • […] Dr Velimir Abramović * * * Naučna teorija koja nedostaje Iako nije ostavio svoju fizikalnu teoriju, Tesla je svojim brojnim eksperimentima postavio osnovu nove, rezonatne elektromagnetike.   Smatrao je da je svet jedinstveni kontinualni svetlosni medijum, a da je materija kompleks elektromagnetnih oscilacija organizovanih po matematičkom algoritmu. Verovao je da je zakon rezonancije najopštiji prirodni zakon koji eliminiše vreme i distancije i da se sve veze medju fenomenima uspostavljaju isključivo raznim vrstama prostih i složenih rezonancija (vibracija fizičkih sistema) čija je osnova isključivo elektromagnetska. Najzad, umesto Njutnovih integrala, Lajbnicovih diferencijala i Maksvelove teorije polja, u svojim proračunima Tesla je koristio jednostavnu matematiku starogrčkih mehaničara, pre svega Arhimeda, uspostavljajući tako mehaničke analogije u elektromagnetici. Ne može se dovoljno podvući savremeni značaj ovakvog načina razmišljanja koje nedvosmisleno ukazuje na neophodnost potpune fizičke interpretacije elementarnih matematičkih pojmova, formula i sistema i povratak realističkim pogledima u matematici, zapravo mističnom matematičkom pitagorejstvu.   Po svemu sudeći, proučavanje Tesle nije samo pitanje istorije fizike. U njegovom radu ne treba tražiti prevashodno ideje tehnološke moći, već i korene smisla i vrednosti ljudskog stvaralaštva i postojanja nauke uopšte. . Naučni put Nikole Tesle čeka da bude shvaćen i nastavljen   Sadržaj podrobnog istraživanja Teslinog dela, obuhvatio bi složenu i duboku problematiku više oblasti. Gledano sa stanovišta logike i epistemologije, neophodna je analiza Teslinih svedočanstava o načinu kojim je otkrivao nove tehničke i naučne principe, jer bi to možda otkrilo neki nov saznajni put. Tada bi se otvorio i problem definisanja elemenata i formulisanja sintakse logičke strukture mišljenje Tesle kao izumitelja. Ako bi smo i sve ovo uspešno okončali, tek onda bi smo se našli pred najvećim zadatkom, razumevanjem metapretpostavki Teslinog originalnog naučno istraživačkog metoda i otvorenim teorijskim pitanjima pronalazaštva koje nije ništa drugo do ljudska duševna i praktična egzekucija još uvek nepoznatih kosmoloških načela, tj. veza ostvarena saDalje […]

 • Nije važno šta kažu Nemci…oni su okupirana zemlja još od 1861 kada je Bizmark došao iz Sankt Petersbourga, gde je bio poslanik, i počeo ujedinjenje Nemačkih provincija na severu…Verujte mi prijatelju Škulja, da se članovi svetske vlade boje smrti i da je čovečanstvo rob vremena…a Teslina tehnologija omogućava kontrolu vremena, beskrajnu energiju i PRE SVEGA omogućava neograničenono podmladjivanje, PRAKTIČNU BESMRTNOST članovima svetske vlade, a prema njoj su sva zemaljska blaga beznačajna…ZATO ĆE ONI PODRŽATI ŠTO HITNIJE OSTVARENJE TESLINIH IDEJA …O TOME SAM GOVORIO U ČLANKU Filosofija nove medicine…

 • Velimire prijatelju !!!!!!!!!AKO SE ONI PLASE SMRTI TO ZNACI DA SMO GA MI NAGRABUSILI (DA NE KAZEM NEKU PROSTIJU REC)TO ONDA VELJO ZNACI DA CE I NAS OBICNE SMRTNIKE POVUCI ZA SOBOM…KAD NJIH NEMA, DA NEMA NI NAS. MISLJENJA SAM DA GRESTIE…ZASTO?ZATO STO ONI NISU STVORILI OVAJ SVET NEGO SU NJEGOVA PROJEKCIJA NJEGA SAMOG KAO BICA .UZMIMO DA JE TO “ VREME“ KAO STO KAZETE…TO VELJO SAMO ZNACI DA ONI NE ZNAJU GDE TERAJU…A MI SVI CEMO TO TRPETI MI(KAO NJIHOVE PROJEKCIJE)…JER PROJEKCIJA IDE OD PROSTIJE KA SLOZENOJ ,A TO SMO MI LJUDI OKOVANI U NJIHOVE ZAKONE I NORME KOJE NAM NAMECU…DA LI SAM VAS DOBRO RAZUMEO?????Prijatelju moj VELIMIRE

 • Skulja,

  „svaka ti čast“ na ovako navodno detaljnom objašnjenju o osnovnim principima bića koje čak ni ti sam sebi ne razumeš šta si u stvari rekao. Pitao sam jednog visoko stručnog poznanika da li je išta razumeo tvoj tekst, i odgovorio mi da nije a kladi se da to niko ne bi razumeo. A i ja sam visoko stručno lice, tehnološkog profila, a i ne leži mi filozofija.

  Prof. Velimire, ako je tačno to što si rekao:
  „a Teslina tehnologija omogućava kontrolu vremena, beskrajnu energiju i PRE SVEGA omogućava neograničenono podmladjivanje, PRAKTIČNU BESMRTNOST članovima svetske vlade, a prema njoj su sva zemaljska blaga beznačajna…“

  Kako onda objašnjavaš da je Tesla ostario i umro, a nije koristio tehnologiju neograničenog podmlađivanja i besmrtnost?!

 • Centar…OCIGLEDNO JE DA VI IZ CENTRA OVO NE RAZUMETE….A STO JE NAJGORE PISE NA SRPSKOM…A ZAMISLI KAKO BI TO UKAPIRALI DA JE NA ENGLESKOM?A STO SE TICE NIKOLE TESLE i NJEGOVE BESMRTNOSTI bio je OTROVAN SA MLEKOM…POSTO JE 2-3 meseca pre smrti DOSAO NOVI SEF KUHINJE u Hotel.POZDRAV ZA CENTAR ….SVE NAJ

 • Skulja.“…bio je OTROVAN SA MLEKOM…POSTO JE 2-3 meseca pre smrti DOSAO NOVI SEF KUHINJE u Hotel…“

  Opa bato! Ovo je sasvim nešto novo. Prvo je bilo rečeno da ga je ugušio jastukom neki Nemac (ne mogu da se setim imena) pa sad još i ovo sa otrovanim mlekom.

  Razlog? Filadelfijski eksperiment ili tajno oružje?!

 • Centar…RAZLOG? Razlog je PROJEKCIJA KOJU SADA ZIVIMO…ILI AKO VAM JE LAKSE da SHVATITE —TEHNOMAGISKO DOBA—u kome smo SVI.Proslo je doba informatike.SADA SMO U TEHNOLOSKOM DOBU GDE JE INFORMACIJA SAMO PRODUKT, A TEHNOLOGIJA NOSILAC SISTEMA. I zato smatram da je Velimir upravu…ALI TO NIJE DOVOLJNO SHVACENO!!!!!!!! Pa ni u CENTRU.POZDRAV SVE NAJ

 • PO MATERIJALU SVI SU BESMRTNI, NE SAMO TESLA,
  1. DUŠA KOJA JE OD ELEKTROMAGNETSKIH TALASA JE BESMRTNA…MOZAK JE LEKTROMAGNETSKI OSCILATOR NA NISK8IM FREKVENCIJAMA…MISAO JE SVETLOST, A EMOCIJE SU JONSKE STRUJE U NERVIMA….NI SVETLOST NI STRUJA NE PROPADAJU SMRĆU ČOVEKA
  2. ATOMI I MOLEKULI OD KOJIH SE SASTOJI TELO TAKODJE NE PROPADAJU VEĆ SU BESMRTNI…KAD UMRE ČOVEK NE UMRUMOLEKULI VODE, UGLJENIK I AZOT, POBOGU, BUDITE RACIONALNI

  3. ŠTA JE ONDA SMRT? TO JE ČISTA MATEMATIKA….PRINCIP UREDJENOST INAČE VEČNIH ELEMENATA…

  4. PRIMER JE SVAKA KUĆA…. LEVO IMATE GOMILU KAMENJA, A DESNO KUĆU OD KAMENA… NEMA RAZLIKE U MATERIJALU, SAMO U PORETKU, MATEMATICI…RAZLIKA JE DUHOVNA, , VANČULNA, ISTO KAO KOD RAZDVAJANJA DUŠE I TELA OD SVEST8I

 • Poštovani profesore Velimire Ambramoviću,

  kad umremo, gde odlazi naša svest tj. ličnost ?

  Mi kao živi vidimo druge da kad umru postanu beživotni, neaktivni, hladni i svi njihovi protoni, elektroni, atomi, DNA molekuli raspadaju se u prah (biblijsko: „bio si prah i opet ćeš biti prah“) i kao dezintegrisane celine bivaju raznošeni svuda u prirodi tj. kao da nisu postojali nikad.

 • Poštovani Gospodine Centar C. Centar,
  osnova Sveta je jedinstvena beskonačnost, Vreme. Nema spoljašnjeg sveta, jer beskonačnost nema granice – sve je unutra. Zbog toga nema odlaska, samo u relativnom smislu.
  Asinhronizaciju duše i tela zovemo smrt.Ali, Vreme ima matematčku prirodu i ja sam 34 godine radio na tome da shvatim šta je Vreme. I uspeo sam. Imam matematičke modele, imam eksperimente. Preostalo je da razvijem tehnologiju, i naravno, za inženjering vremena potreban je tim. zato mi treba Institut, ali ovde u Beogradu to neću moći da dobijem i zato sam prijavio predavanje na Lomonosovu 1. Novembra, KAKO BIH IZLOŽIO SVOJE REZULTATE ZAISTA ZAINTERESOVANOJ PUBLICI. Tamo takodje dolaze Amerikanci i Englezi da kradu nove ideje…

 • Velimire, stavi webcameru i otvori kanal na youtubeu.I VERUJTE MI…SA VASIM OBJASNJENJIMA NA KANALU O ONTOLIOGIJI VREMENA (KAO BICA) IMACETE VECE RAZUMEVANJE KOD LJUDI . A MOZDA I POKRENEMO INSTITUT KOJOJ STE BAZA VI.JER NECE LJUDI I KOJI IMAJU DA DAJU NOVAC AKO NE RAZUMEJU U STA GA ULAZU.Velimire prijatelju

 • Velimire ,htedoh nesto da vas pitam STRUCNO…Posto imam TESLINU PURPURNU PLOCICU jos od proslog milenijuma.Zanima me da mi obasnite O CEMU SE TU RADI? AKO STE JE TESTIRALI ,KOLIKO UPIJA IZ OKOLINE? itd.I jos nesto ZA SUMANOVU REZONANCU 7,8Hz…IMA LI MOZDA NEKO KO PRAVI TE OSCILATORE KOJI RADE NA 7,8?HVALA …Pozdrav,PRIJATELJU VELJO

 • Skulja je rekao:

  „htedoh nesto da vas pitam STRUCNO…Posto imam TESLINU PURPURNU PLOCICU jos od proslog milenijuma.Zanima me da mi obasnite O CEMU SE TU RADI? AKO STE JE TESTIRALI ,KOLIKO UPIJA IZ OKOLINE? “

  Aha, znači i ti imaš Teslinu purpurnu ploču. I ja to imam takođe još od prošlog milenijuma.

  Zanima me tvoje iskustvo u vezi ploče, pošto ja ruku na srce nisam osetio nikakav efekat na sebi iako je nosim svaki dan, samo moram priznati da tu ploču skoro da ne perem redovno pod mlazom vode, mada kažu da treba bar jednom nedeljno prati.

 • Centar…Posto su se pojavile i FALS PLOCICE! Deder mi reci sta ti je ugravirano na PLOCICI? …Mozda zato NE RADI I NE OSECAS NISTA?!?

 • Skulja,
  na pločici na gornjoj levoj strani u ćošku je ugraviran neka elipsa, a unutar ima 4 kraka kao zvezda, a u sredini mali krug sa slovom M sa donjom crtom. Falš?!

  A ti mi nisi izneo ni reč izneo svoja iskustva sa Teslinom purpurnom pločom.

 • Teslinu purpurnu ploču je napravio proizvođač:“koto medica vita“ (011/ 444 3480.).

  E sad se postavlja pitanje da li je falš ili ne?

  I dalje ama baš ništa nisi dao svoja iskustva u vezi purpurne pločice. Ne znam čemu tajanstvenost s tvoje strane?

 • skulja,centar…
  zemljino magnetsko polje je prosečno oko 45000 nanotesli, to je prirodno polje prilagodjeno našem organizmu. Purpurna ploča upija ultravioletni deo spektra, odbija crveni, i menja magnetsko polje takošto ga slabi…ona je hipomagnetična jer je od aluminujuma… pojačano magnetsko polje izaziva bolesti…obolele ćelije imaju pojačanu magnetsku permeabilnost i permitivnost…purpurna ploča to reguliše, ali NJU ČOVEK MOŽE I SAM DA NAPRAVI, NE MORA DA JE KUPUJE…

 • skulja,centar…
  zemljino magnetsko polje je prosečno oko 45000 nanotesli, to je prirodno polje prilagodjeno našem organizmu. Purpurna ploča upija ultravioletni deo spektra, odbija crveni, i menja magnetsko polje takošto ga slabi…ona je hipomagnetična jer je od aluminujuma… pojačano magnetsko polje izaziva bolesti…obolele ćelije imaju pojačanu magnetsku permeabilnost i permitivnost…purpurna ploča to reguliše, ali NJU ČOVEK MOŽE I SAM DA NAPRAVI, NE MORA DA JE KUPUJE… SVAKI METAL UTIČE NA DRUGI NBAČIN…TO JE OBLAST MAGNETSKE MEDICINE…MAGNETIZAM JE OSNOVNO SVOJSTVO PROSTORA…ZATO NEMA MAGNETSKIH MONOPOLA, JER EGZISTENCIJA POROSTORA POČINJE RADIUSOM, SA DVE TAČKE…

 • Nisam ispratio celu diskusiju na vreme, ali bih ipak dodao par komentara.
  1. Neprotežnu tačku je pre lajbnica Ruđer Bošković označio kao osnovnu gradivnu „jedinicu“ svekolokog materijalnog i duhovnog postojanja, čak pokušao i matematički da je definiše. Mislim da je Lajbnic samo razradio deo te ideje.
  2. Ko je čitao Teslin „Dnevnik iz Koloradao Springsa“ sigurno je u prvi mah bio zapanjen, a potom i oduševljen grandioznošću njegove matematike; naime, Tesla je sve elektrotehničke veličine u svojim proračunima, kao što su kapacitivnost (F) induktivnost (H) itd. preračunavao u santimetrima. Sve osim frekvenci, koje nije izražavao u Hercima (Hz) nego u sekundama na -1 ili u ciklusima u sekundi.
  3. Frapantna je nesposobnost moderne fizike da razume „Teslin“ skalarni talas, i zašto je on hercijanske frekvence nazivao samo otpadom i smetnjom, modernim jezikom rečeno,“belim šumom“ skalarnog talasa.
  4. Pošto je suština u radijusu energije (za koji se u novije vreme stidljivo govori da može biti kvantovan (Ing. Marjanovićeva teorija kvantovane gustine energije KGE)) koja polazi UVEK iz neprotežne tačke i u njoj UVEK završava, čitanjem Dnevnika se može direktno zaključiti da prilikom konstrukcije njegovih transformatora, Tesla izuzetnu pažnju poklanja baš radijusu primara, sekundara i kapacitivne kugle. On je, očigledno, znao važnost rezonantnog uklapanja radijusa transformarora sa, nazovimo to: „kvantovanim radijusima gustine energije“.
  5. Shvativši ove principe materije-energije, vrlo lako je i „iz glave“, sa pitagorejskom matematikom, konstruisao svoje „mašine“, ne povodeći se za Maksvelom, Hercom i ostalim „velikanima“ fizike toga doba. Ajnštajn mu je bio smešan, dok se nije prihvatio učešća u filadelfijskom eksperimentu, kad je uvideo da taj šarlatan ne shvata u šta se upušta. Pošto se povukao iz eksperimenta, nemilosrdno je ubijen, pretpostavlja se, otrovan.

  Profesoru Abramoviću neizmerno hvala što decenijama raskrinkava nadobudnost naše naučne elite koja ne zna šta će sa ogromnom količinom Tesline zaostale dokumentacije, pa na nju gleda po principu: ne talasaj da ne ispadnem iz fotelje. Jače su nam unutrašnje brane nego svi spoljašnji „ometači“ i „istraživači“.

 • Postovani dr. Velimire Abramovicu, pogledao sam sva (bar sa you tube-a) vasa izlaganja… Pa me interesuje da li drzite neko predavanje kojem bi moglo da se prisustvuje u Beogradu…
  Ne znam za drugi put kojim bih mogao da vam se obratim osim ovog….

  Unapred zahvalan

 • Све цивилизације до сада су имале детаљно осмишљену Космогонију и Космологију. У данашње време, модел који је прихваћен од научног света полази од ”Великог праска”, теорије релативитета и еволуције и на тим основама описује свет у коме живимо. Све људске делатности се ослањају на тај модел који за сада нема изазивача који би нудио елегантније решење. Данас, све већем броју људи постаје јасно да важећи модел не може да реши горуће проблеме и одговори на питања којих је сваким даном све више. Чак шта више, забрањује постављање питања која сумњају у апсолутну тачност модела и теорија који су се временом претворили у квазинаучне ”догме”.

  На нашој пленети данас коегзистира више цивилизација које се међусобно боре за примат. Једна од њих верује да је створила савршен образац и покушава да га наметне као опште важећи. Лако је погодити да је то Јудео – Хришћанска, за коју можемо рећи да је то шизофрена, или – или цивилизација. Лева половина верује у рај на земљи а десна на небу. Лева је материјалистичка а десна идеалистичка…или кратко речено…то је ”није него” цивилизација која разуме и прихвата само дуалан свет. Овде никакав договор ни кретање ка истом циљу није могућ.

  Већи део света, који је до скора веровао у њену супериорност и желео да јој се прикључи, схвативши све њене заблуде, неспособна да их превазиђе, то сад више ни не покушава. Срби још увек нису у њој, али се напињу из све снаге да се укрцају на брод који тоне. Не сви! Све већи број се буди, као и остатак света, који је у очима Јудео – Хришћана важио као безначајан. Заслепљени властитим осећајем свемоћи, нису приметили да се свет мења из темеља.

  Није први пут да се цивилизације које су доминирале светом неочекивано разпадну. Ми смо данас сведоци да се поредак који је доминирао светом руши пред нашим очима. У трулежи коју оставља иза себе, већ клија семе биљака чије плодове ћемо ускори брати.

  И у Србској трулежи сазрева мисао о потреби да се формулише Словено – Србска космогонија и космологија. Биће то прва Космогонија прихватљива за све на нашој планети. Потребно је кренути од Тесле, Његоша, Бошковића, Милеве и надоградњом њихових дела, који чине солидну основу коју још треба дозидати, формулисати и описати Универзум какав он заиста јесте. Космогонија је дужна да објасни однос између Бога – Свемира и човека, Космологија треба да формулише законе који покрећу Космос – Немир. Свеживотна теорија, која још увек није осмишљена, је дужна да објасни значај и улогу људског ума у Универзуму. Пошто решимо ове проблеме, започећемо нов живот у Космичкој цивилизацији каква треба јесте!

  Сазрело је време, да се ужасно тешко бреме истине које је до сада носио мали број снажних и храбрих људи, на крају посусталих, и претворили у своју негацију, у паразита, преузме од њих. Елита, којој је било препуштено да води, то више није способна чини. Неопходно је да се терет равномерно распореди на леђа и у главе свих, до сада обезнањених, обезправљених и безвољних. Буђење свих људи је неизбежно и обавезно. Пред нама је рађање постелитне цивилизације.

Ostavite komentar