Istorija Nauka

Tesline vatrene lopte i kuglaste munje. Brod koji nestaje i Filadelfija eksperiment

Dr Velimir Abramović


Brod koji je nestao u vremenu i prostoru. Vojni Filadelfija eksperiment. Tesline vatrene lopte i kugle.

.

Vojni brod Eldridž kao vremeplov – Filadelfija eksperiment

.

USS Eldridge razarač Filadelfija eksperiment tesline vatrene loptePostoji priča, objavljena je o tome i knjiga, a snimljena su i dva filma, da je 1943. Godine, u oktobru, američka mornarica izvela neobičan eksperiment sa ciljem da načini nevidljivim jedan ratni brod. Navodno je trebalo da brod pomoću jakih magnetskih generatora emituje oko sebe snažno polje koje bi skretalo svetlost, kao i emisije radarskog zračenja, i onemogućilo neprijatelju da tačno locira i pogodi objekat.

Bilo je to samo 6 meseci posle Tesline smrti i nestanka značajnih naučnih dokumenata iz njegove sobe. Dogadjaj se zbio u mornaričkom doku luke Filadelfija. Kada su generatori uključeni na maksimum desilo se ono što niko nije očekivao. Niz snažnih magnetniih polja promenio je lokalne prostorne i vremenske osobine i razarač „Eldridge DE-173“ je privremeno iščezao, a onda se na nekoliko sekundi pojavio na drugom mestu, u jednoj od najvećih mornaričkih baza u USA, u Norfolku, luci u jugoistočnoj Virginiji, na obali Atlantika, oko 350 km udaljenoj od Filadelfije. Posle vrlo kratkog vremena, brod se ponovo materijalizovao u luci iz koje je krenuo, u Filadelfiji. Najčudnije stvari zbile su se sa posadom. Polovina mornara zauvek je iščezla. Neki su poludeli, a pojedinci su stekli osobinu da po volji iščezavaju i ponovo se pojavljuju. Izvesni preživeli tvrdili su da su „promenili svet“ i da su se videli i razgovarali sa nezemaljskim bićima. Samom iščezavanju broda prethodila je čudna zelenkasta magla, koja je obavila trup kada su uključene jake elektromagnetne mašine za proizvodnju intenzivnih i fokusiranih elektromagnetskih polja.

U eksperimentu su učestvovala tri broda. Pomenuti razarač je bio u sredini, a oplate druga dva broda služile su kao laserska ogledala. Radi se, u stvari, o otvorenim laserima kojima ne treba vakuum i čiji se zraci mogu transportovati na bilo koju daljinu, i to kroz bilo koji prirodni medijum. Ovakve lasere Tesla je proizvodio u svojoj laboratoriji u Njujorku još u 19. veku osvetljavajući prostoriju bez ikakvih lampi, isključivo pobudjivanjem vazduha da svetli.

Vratimo se značenju Teslinih eksperimenata u Kolorado Springsu 1899-1900. i pogledajmo šta su pravi rezultati njegovog rada tamo. Eksperimentišući sa ekstra niskim i ekstra visokim frekvencijama elektromagnetskih talasa, on je verovatno uspeo da odredi i frekvenciju i vrstu modulacije mentalnog plana živih ljudi, takodje i umrlih (sa čime se danas vrše  mnogobrojni ogledi, bez pravog uspeha jer nedostaje teorija, pa je predvidjanje često neprecizno). Najverovatnije, on je, primenjujući vrlo visoke frekvencije uspeo da  proizvede polja koja su odgovarala elektromagnetskoj kombinaciji diskarniranih duša i na taj način osvojio tehniku vizualizacije takozvanog astralnog nivoa egzistencije bioloških organizama. Ako u Teslinim beleškama i ima izračunavanja koja se na ovo odnose, ona savremenom stručnjaku izgledaju beznačajna, jer su isuviše jednostavna i prema tome su bez detaljnog objašnjenja neshvatljiva. Može ih razumeti samo um koji  isti predmet misli na isti način.

.

Tajne Tesline vatrene lopte i kuglasta munja

.

Tesline svetlosne munje i vatrene lopte kuglaste munjeTesla je uspevao da u laboratorijskim uslovima proizvodi složene energetske strukture, koje je nazvao ”vatrene lopte”. U prirodi je ovaj fenomen poznat kao “kuglaste munje”. Njih je, pored Tesle, proučavao i ruski akademik Pjotr Leonidovič Kapica, ali nije mogao da ih  kontrolisano proizvodi bez Teslinog  rezonantnog transformatora. Danas, fizičari braća Korum, u Americi,  sa izvesnim uspehom reprodukuju neke od Teslinih eksperimenata i uspevaju da dobiju, pri gašenju transformatora, “vatrene lopte” koje traju vrlo kratko i čiji je prečnik svega oko tri milimetra.

Prema podacima i činjenicama koje su istorijski verifikovane, Tesla je pravio vatrene lopte – “kuglaste munje” veličine fudbalske lopte, držao ih u ruci, stavljao u kutije, zatvarao poklopce i najzad vadio iz kutija. To su bile potpuno stabilne strukture, koje su trajale minutima. Dakle, Tesla je o tome znao mnogo više nego današnja nauka, tj. poznavao je tajnu fuzije hladne plazme u slobodnom prostoru. Šta mu je omogućilo da stvara ovakve sferične strukture? Bila je to ideja etarskog dijametra, tj. pretpostavka da su materija i prostor u suštini nerazdvojivi, odnosno imaju zajedničku strukturnu jedinicu, a ono što ih zapravo razlikuje je vremenska koordinacija.

Tesla je time ušao u jednu oblast u koju niko pre njega nije ušao – u inženjering vremena. Isticao je takodje da njegovi elektromagnetski talasi nisu “hercijanski”, tj. da je talasna dužina njegovog emitovanog talasa identična magnitudi distancije na koju se prenosi, odnosno udaljenosti od emitera do prijemnika. Osim toga, u Teslinim eksperimentima nisu u rezonanciji bila samo oscilatorna kola aparata koji učestvuju u prenosu, već je ceo sistem takodje bio rezonantan sa prirodnim elektromagnetskim osobinama koridora kroz koji talasi prolaze. To znači da oscilator  koji počne da emituje jednostavno odseče etar u prostoru od emitera do cilja i tu stvara karakteristično stojeće polje. Tako se isprva formira noseći talas koji sam po sebi ne može da prenosi energiju zato što ne osciluje. Na ovaj osnovni talas Tesla bi uključivao nižefrekventno polje, tj. propuštao bi talase  koji su predstavljali niže harmonike  osnovnog nosećeg polja i to u odnosu 1:4.

Na taj način projektovao bi energiju na željenu razdaljinu i  postizao bi snažno i neprestano električno pražnjenje u odredjenim zonama, stvarajući zid jonske plazme. Kroz ovaj energetski zid nije moglo da prodje ništa, a da se ne dezintegriše u molekule ili atome.

. . .

Nastavak u sledećem tekstu . . . Tesla kao jasnovidac

. . .

 

21 komentara

 • Poštovani prof. Velimire Abramoviću,

  Ne znam Vas lično, a Vaš citat:
  „Tesla je time ušao u jednu oblast u koju niko pre njega nije ušao – u inženjering vremena. Isticao je takodje da njegovi elektromagnetski talasi nisu “hercijanski”, tj. da je talasna dužina njegovog emitovanog talasa identična magnitudi distancije na koju se prenosi, odnosno udaljenosti od emitera do prijemnika. Osim toga, u Teslinim eksperimentima nisu u rezonanciji bila samo oscilatorna kola aparata koji učestvuju u prenosu, već je ceo sistem takodje bio rezonantan sa prirodnim elektromagnetskim osobinama koridora kroz koji talasi prolaze. To znači da oscilator koji počne da emituje jednostavno odseče etar u prostoru od emitera do cilja i tu stvara karakteristično stojeće polje. Tako se isprva formira noseći talas koji sam po sebi ne može da prenosi energiju zato što ne osciluje. Na ovaj osnovni talas Tesla bi uključivao nižefrekventno polje, tj. propuštao bi talase koji su predstavljali niže harmonike osnovnog nosećeg polja i to u odnosu 1:4.“
  Da li ste vršili eksperimente ili ste to videli kod Gorana Marjanovića?
  Na osnovu čega ste izveli gore citat? Reč hercijanski odn. nehercijanski talasi prvi put čuju svi „edukovani“ (tj. preparirani od strane globalnog svetskog poretka) inženjeri, profesori elektrotehnike, fizike,…

 • Ruski fizičar Aleksej Dimitrijev tvrdi da će Zemlju da proguta misteriozni međuzvezdani oblak i izjavljuje da podatke o tome ima i NASA, ali da ćuti o tome.E,Velimire ako znate nesto o ovom naucniku i o ovome podelite sa nama.Da, kaze nesto slicna kao vi od prilike ovako ‘“Dimitrijev kaže da bi takva solarna erupcija iz temelja mogla da uništi ljudsko društvo kakvo poznajemo i da dovede do razvoja novog talasa svesti, u kojem bi se čovečanstvo okrenulo tehnološkom napretku i gde bi došlo do potpune revolucije u ljudskom načinu razmišljanja. Pitanje je, međutim, kako čovečanstvo upozoriti i pripremiti na temeljne promene u svim životnim aspektima…Pozdrav Prof.Abramovicu

 • […] Dr Velimir Abramović * * * Vojni brod kao vremeplov – Filadelfija eksperiment Postoji priča, objavljena je o tome i knjiga, a snimljena su i dva filma, da je 1943. Godine, u oktobru, američka mornarica izvela neobičan eksperiment sa ciljem da načini nevidljivim jedan ratni brod. Navodno je trebalo da brod pomoću jakih magnetskih generatora emituje oko sebe snažno polje koje bi skretalo svetlost, kao i emisije radarskog zračenja, i onemogućilo neprijatelju da tačno locira i pogodi objekat. Bilo je to samo 6 meseci posle Tesline smrti i nestanka značajnih naučnih dokumenata iz njegove sobe. Dogadjaj se zbio u mornaričkom doku luke Filadelfija. Kada su generatori uključeni na maksimum desilo se ono što niko nije očekivao. Niz snažnih magnetniih polja promenio je lokalne prostorne i vremenske osobine i razarač “Eldridge DE-173″ je privremeno iščezao, a onda se na nekoliko sekundi pojavio na drugom mestu, u jednoj od najvećih mornaričkih baza u USA, u Norfolku, luci u jugoistočnoj Virginiji, na obali Atlantika, oko 350 km udaljenoj od Filadelfije. Posle vrlo kratkog vremena, brod se ponovo materijalizovao u luci iz koje je krenuo, u Filadelfiji. Najčudnije stvari zbile su se sa posadom. Polovina mornara zauvek je iščezla. Neki su poludeli, a pojedinci su stekli osobinu da po volji iščezavaju i ponovo se pojavljuju. Izvesni preživeli tvrdili su da su “promenili svet” i da su se videli i razgovarali sa nezemaljskim bićima. Samom iščezavanju broda prethodila je čudna zelenkasta magla, koja je obavila trup kada su uključene jake elektromagnetne mašine za proizvodnju intenzivnih i fokusiranih elektromagnetskih polja.   U eksperimentu su učestvovala tri broda. Pomenuti razarač je bio u sredini, a oplate druga dva broda služile su kao laserska ogledala. Radi se, u stvari, o otvorenim laserima kojima ne treba vakuum i čiji se zraci mogu transportovati na bilo koju daljinu, i toDalje […]

 • UKRATKO ŠTA MISLIM I ŠTA ĆU I ZAŠTO DA RADIM
  (Velimir Abramovich)

  Svaka civilizacija ima svoj koren:
  1. Staroegipatsku, Vavilonsku I Antičku Grčku civilizaciju počeli su Sumeri.
  2. Zapadnu, Judeo-hrišćansku (uključujući protestante), militantnu, tehnološku, trgovačku civilizaciju krunisanu visokorazvijenim Sjedinjenim Državama Amerike, počeli su Jevreji Starog zaveta. Napustivši Egipat, Jevreji su prekinuli Sumersku nit u suštini osnovali Novu civilizaciju, koju danas zovemo Zapadna.
  3. U toku izrastanja SAD u super silu, u samom jezgru hiperindustrijalizacije, pojavila se duhovnost najpre informatičkog, a potom I scijentističkog društva, koja je istakla suprotnu tendenciju: harmonizovanje sa prirodnim pojavama, energijama I ciklusima, inaugurišući težnju ka kosmičkoj mudrosti I shvatanje najdubljeg prirodnog poretka kao osnovni cilj nastupajuće naučne ere. Naučno ime I prezime ove vrste prirodne filosofije I tehnolo gije svakako je Nikola Tesla.
  U kakvoj je vezi Tesla sa savremenim Srbima?
  U najdubljoj. Istorijski I religijski. I kao što je Mojsije važniji od svakog Jevrejina pojedinačno, pa čak I od samog Isusa, isto tako je I Tesla važniji ne samo od svakog Srbina ponaosob, već i od srpskog naroda uzetog u celini. Zašto? Svaki narod preživljava svoje velike pojedince, ali duh tih velikih pojedinaca preživljava sam narod, jer je ideja večna, ali stvari prema njoj oblikovane su prolazne.
  Savremeni Srbi u potpunosti odbijaju da prihvate svoju istorijsku ulogu, baš kao što su to odbiliei jevrejske mase na Sinaju glorifikujući Zlatno Tele. Razumljivo je da Srbi ovu svoju ulogu novoizabranog naroda ne mogu da prihvate, jer ne mogu da je shvate. Ipak, hasidski mistik I kabalista Enriko Josif vrlo je jasno video ovaj ubrzani prenos religijsko-istorijske uloge izabranog naroda sa Jevreja na Srbe, otvoreno na televiziji nazivajući Srbe nebeskim narodom, zbog čega su se mnogi okoreli srpski nacionaliosti i sami čudili, a evropsko-zapadnjačka srpska struja smatrala ga je nemoralnim čovekom, koji za račun stranih sila ohrabruje rat i podstiče naivni , primitivni I nadasve besperspektivni srpki nacionalizam, koji narod vodi u siromaštvo i političku katastrofu. U tom trenutku su se najbrojniji narodi sveta, oko 800 miliona ljudi, ujedinili da slome 7 miliona romantično zabludelih Srba. Vojnog pobednika ni jednog trenutka nije bilo teško predvideti.
  Ali, analizirajmo sve to dublje: ubrzanom ratnom kampanjom ubrzano su osvešćeni nosioci tada još nejasne ideje nove naučne religije matematičkog karaktera na kojoj će se zasnivati teslijanska tehnologija nove civilizacije. Bombardovanjem samog Beograda, ubrzano su prekinute sve veze osvešćenih srpskih pojedinaca I zapadne nauke I kulture, obrisano je poverenje u Zapad. Visokosvesni ljudi , kojih više nije bilo tako malo, počeli su da uspostavljaju pojedinačne, lične veze sa kosmičkim kontinuumom I da se spontano bave mističnom sumersko-pitagorejskom generčkom matematikom , onom koja proizvodi stvarnost. Oslobadjajući visokosvesne pojedince svake društvene uloge, maligno korumpirano i takodje samoizdajničko post-miloševićevsko srpsko društvo je ne samo omogućilo, već u suštini podstaklo obrazovanje neformalnih bratstava srpskih kosmičkih istraživača , oslonjenih samo na Kosmos I na sebe same, oslobodjenih svakog robovanja istinitost zapadnjačkog obrazovanja kao I potrebe za karijerom u novoj strogo materijalističkoj SRBIJI, u kojoj se po avangardnom planu Svetske vlade vrši socijalni eksperiment IZGRADNJE DRUŠTVA BEZ DRŽAVE, o kom procesu srpski takozvani intelektualci pojma nemaju. Novoosvojena sloboda koju im je pružio spoljni poraz , politički, ekonomski i vojni – otvorila im je najviši nivo indeterminizma, a to je nivo osnovne beskonačnosti sveta, svetskog kontinuuma – indeterminističkog carstva svemogućnosti, carstva date I ničim ograničene božanske slobode izbora. I kao što beskonačno prethodi konačnom, tako I sloboda izbora dela kontinuuma prethodi svim drugim vezama sa svim drugim izabranim delovima, i još jedanput, indeterminizam beskraja prethodi determinizmu konačnih delova.
  Kojim kosmičkim mehanizmom srpski pojedinci predodredjeni da se osveste – zadobijaju ideje?
  Da bi ovo kako treba razjasnili, prethodno definišimo svest. Za mene je Svest isto što i Vreme, ima vremensku fizičku prirodu. I prema tome razlikujem svest celine ili kontinuitet i svesnost delova ili sinhronicitet. Vremenska veza delova i celine je je kontinuitet, a veza delova medjusobno je sinhronicitet. Bez sinhroniciteta nema interakcije, to jest nema stvarnosti ; ovo je suština pojma opažanje.
  Jasno je da je sinhronicitet veza nižeg reda koja nas vezuje za čulnu datost, za ono što nazivamo svet stvari, stvarnost, konkretno Beograd, Srbija, Evropa, Azija, Amerika, naš sopstveni habitus.
  U jednom period (kulminacija je bila 1999) stvarnost je za svakog duhovno razvijenog Srbina postala neprihvatljiva i automatski je proradila dublja veza, kontinualni spoj delova i celine. Sa tog nivoa osvešćeni pojedinci počeli su da primaju ideje univerzalne svesti koja je zamenila pojedinačnu svesnost zasnovanu na običnoj percepciji. Ovo dalje ovde neću razradjivati jer bi to već bilo šire izlaganje mog rada Osnovi nauke I tehnologije vremena.
  I sve je više tih novih monaha u Srbiji čija vera je sam Duh i čija crkva je sam Kontinuum. Naučno gledano, Duh je Vreme fizičke realnosti, nula I tačka u matematici.
  Zaključak:
  Beograd, odnosno Srbija, IZUZETNO JE ISTORIJSKI NUŽNO GEOMAGNETSKO PODRUČJE NA KOME SE MORA OSNOVATI CENTAR ZA PROUČAVANJE TESLINE TEHNOLOGIJE BUDUĆNOSTI, KOJA OBEZBEDJUJE FILOSOFIJU I NAUKU USAGLAŠENU SA PRIRODNIM REDOM STVARI, NAUKU KOJA RAZUME KOSMOS, VOLI GA, OSLANJA SE NA KOSMOS, NJEGOVE SLOBODNE I BESKRAJNE IZVORE.
  Lična odluka:
  ZAVRŠASVAM SVAKU SVOJU AKTIVNOST, PREPISKU, MEDIJSKU PROMOCIJU u smislu društveno-ekonomskog ubedjivanja NEOPHODNOSTI HITNOG OSNIVANJA CENTRA ZA ISTRAŽIVANJE TESLINOG NAUČNOG NASLEDJA OVDE U BEOGRADU.
  PODSEĆAM DA SAM OD časopisa TESLIANA 1993 GODINE DO DANAS, A TO JE 17 GODINA, PREKO SVIH JAVNIH SREDSTAVA INFORMISANJA ZAHTEVAO DA SE OZBILJNO, TIMSKI I INTENZIVNO PROUČAVAJU TESLINA TEHNOLOGIJA I KONCEPT VREMENA.
  OD SADA SE BAVIM ISKLJUČIVO LIČNIM UŽIVANJEM, ONTOLOGIJOM VREMENA I FIZIKOM VREMENA ZASNOVANOM NA MOJIM MATEMATIČKIM MODELIMA OČIGLEDNO KONSTANTNE SADAŠNJOSTI, TAČKI I NULI.
  DRAGI PRIJATELJI, O MOM NAUČNOM RADU ĆETE BITI PRAVOVREMENO OBAVEŠTAVANI, ALI NEMAM NAMERU DA DALJE ZAGOVARAM TAČNOST I MOĆ SVOJIH IDEJA..ZAŠTO BIH LJUDE MIMO NJIHOVE LOKALNE VOLJE I SVESTI SILOM NAVODIO NA ISTINU TROŠEĆI ULUDO SVOJE EGZISTENCIJALNO VREME? NEKA TRAŽE BOŽJU ČESTICU U CERN-U, NEKA RADE DAN I NOĆ DA BI SE PREHRANILI, I AKO ĆE I TAKO NAJEDENI UMRETI, SVEJEDNO.
  RADIM POTPUNO SAM IZ UNUTRAŠNJEG PORIVA, ŠTO PRAKTIČNO ZNAČI IZ KOSMIČKIH RAZLOGA ,BEZ SUŠTINSKE DUHOVNE I MATERIJALNE PODRŠKE S LJUDSKE STRANE.ALI, VERUJTE MI, OSEĆAM SE ODLIČNO, ŠTO ZA MENE ZNAČI DA IMAM DUŠEVNI MIR I DA SAM SAZNAO ONO ŠTO SAM ŽELEO, SAZNAO SAM ŠTA JE VREME .
  DA LI ĆE MOJE ZNANJE NEKO ISKORISTITI, TO VIŠE NIJE MOJA STVAR I NEĆU SE UBEDJIVATI SA POLITIČARIMA I BANKARIMA KOJI U SUŠTINI NE VODE U PROPAST PLANETU ZEMLJU, VEĆ NESVESNO VRŠE SAMOUBISTVO.
  Politika I ekonomija, kao ni crkvene organizacije oslonjene na svoj, hipnotisane, utišane i obogaljene svece ne rešavaju baš ništa, ni u okviru Srbije, a ni u okviru planete Zemlje.Zato n ate nivoe đivota ne treba uopšte obraćati pažnju.
  IZ POLITIKE I EKONOMIJE NEMA SPASA ČOVEČANSTVU, NEMA NOVE CIVILIZACIJE, SAMO IZ NAUKE I TO ODUHOVLJENE FIZIKE, ŠTO DOSLOVNO ZNAČI – FIZIKE U KOJOJ JE DOSTIGNUTA KONTROLA VREMENA U FIZIČKIM I BIOLOŠKIM SISTEMIMA.
  KAKO TO POSTIĆI?
  TAKO ŠTO ĆE SE U MATEMATIKU UVESTI PRIRODNI MODELI VREMENA,TAČKA I NULA I ZATIM ČITAVA FIZIKA PRERADITI TAKO DA SE MISTIČNI POJMOVI SILE I ENERGIJE ZAMENE VREMENOM KAO OSNOVNIM PRIRODNIM ZAKONOM KOJI REGULIŠE FIZIČKU REALNOST, ODNOSNO PROIZVODI STVARNOST. TO JE ONO ŠTO OD NAS ZAHTEVA TVORAC DA BI NAŠA CIVILIZACIJA PREŽIVELA.

 • Poštovani prof. Avramoviću!
  Vaš pristup i način raymišljanja o životu i postojanju su za divljenje. Ja sam uz Vas srcem i dušom. I sam razmišljam na sličan način i tražim odgovore na pitanja kojima se bavite mada na jedan način pesnika i sanjara. Samo da je više ljudi poput Vas.

 • BSloba…REKO JE PROFESOR DA SE NECE OGLASAVATI,PROCITAJ MALO BOLJE DANAS STA JE NAPISAO…A STO SE MENE TICE JA CU GA NACI MA GDE GOD BIO …POZDRAV PROFESORE I HVALA NA SVEMU

 • @ Velimir Abramović

  Srbi danas nemaju svesnost o vremenu, odnosno proticanju vremena, svesnost o prošlosti i zagledanosti u budućnost. Nemaju tradiciju prenosa svetla, od predaka ka naraštajima, već svako „pali svetlost“ od sada.

  Oni su u svom dnevnom delovanju sve: sadašnost, mitsku prošlost i mitsku budućnost sveli na jedno, na trojstvo očekivanja ispunjenosti lične želje – tačka.

  Stoga, ljudi u Srbiji ništa i nikoga ne cene, ništa ne stvaraju da traje, niti to žele. Žive u vakumu sadašnjosti sa predrasudom da će im se čudo desiti sada, to jest danas.

  Stoga, mogu da cene samo sebe, ne i druge. Stoga, ne stvaraju za druge, nego za sebe same. Nisu radi da stvaraju objekte za budućnost, nego žele da opstanu kao tačka, u sadašnjem vremenu.

  I zato, nisu nebeska bića, već zemljana. Pogrešio je jevrejski kabalista.

 • DANAS, 13-og, u POLITICI, U RUBRICI ,MEDJU NAMA, OBJAVLJEN JE CENZURISANI TEKST PREDLOGA (interesantno da suizbačene najvažnije činjenice, kao što je eksperiment zaustavljanja radioaktivnog raspada radiuma) KOJI ZA NAJBOLJI BALKANSKI BLOG ,BAŠTA BALKANA,DAJEM INTEGRALNO:

  PREDLOG ZA OSNIVANJE ZAJEDNIČKE RUSKO-SRPSKE INSTITUCIJE ZA PROUČAVANJE NAUČNOG NASLEDJA NIKOLE TESLE

  Razlog: U Muzeju-Arhivu Nikole Tesle u Beogradu, Ulica Krunska broj 51, od 1952 godine nalazi se neproučeno oko 60.000 Teslinih naučnih dokumenata. Reč je o njegovim teorijskim istračivanjima i detaljno opisanim eksperimentima koje je izvodio u periodu od 38 godina usamljeničkog rada, 1905 – 1943 godine. Uvid u Teslin obimni naučni arhiv pokazuje da je on od presudnog značaja za dalji razvoj nauke, naročito Fizike i Kosmologije. Verujemo da bi rekonstrukcija Tesline fizičke teorije, (posebno teorije atoma i dinamičke teorije gravitacije), kao i ponavljanje njegovih brojnih eksperimenata, unapredilo nauku, a moguće i donelo novu naučnu paradigmu planetarnom društvu. U Svetu je broj citata Tesle več 15 godina u neprekidnom porastu, dok citiranje svih drugih naučnika, na primer, poznatih kvantnih mehaničara, opada.

  Zašto se obraćam ruskoj strani: U poslednjih pet godina u Rusiji je prevedeno sa engleskog i objavljeno celokupno Teslino poznato naučno delo, kao i na desetine knjiga,uključujući i beletristiku inspirisanu. Teslom. Medjutim, u Teslinom Muzeju-Arhivu u Beogradu nalazi se neobjavljena i neproučena najvažnija naučna dokumentacija čiji je obim oko šest puta veči od onoga što je do sada u Svetu objavljeno.

  Problem koji treba formalno prevazići: Tesline koncepcije u Fizici bitno su drugačije od Relativizma i Kvantne mehanike i zato je u svetskoj univerzitetskoj zajednici Tesla zapravo blokiran i neshvaćen. A neshvaćen je jer je neproučen, uprkos brojnim eksperimentalnim činjenicama koje svedoče da je bio u pravu.Drugim rečima, Teslin arhiv, odnosno koncepcije koje on sadrži, treba učiniti dostupnim svetskoj nauci, radi dobrobiti čitavog čovečanstva.

  Molba: Mnogi savremeni fizičari i akademici u Rusiji Tesline ideje uzimaju daleko ozbiljnije nego igde u Svetu i zbog toga smatram da je došlo vreme da se zajedno sa ruskim kolegama sistematski prouči dragocena Teslina naučna dokumentacija kao ishodište ne samo nove čiste tehnologije, već i onoga najvažnijeg: smisla same nauke. Ne samo Černobilj, nego i sada Fukušima jasno pokazuju da je fizika atomskog jezgra za naučnike ostala vrlo nejasna.Sticajem životnih okolnosti (moja pokojna supruga Marija Šešić bila je nekoliko godina direktor Teslinog Muzeja-Arhiva) imao sam uvid u deo arhiva i zapanjio se kada sam otkrio ogled u kome Tesla opisuje kako zaustavlja raspad radioaktivnih elemenata, radiuma i izotopa urana.

  Mešoviti rusko-srpski naučni tim: Osnivačko jezgro treba da bude harmonično, u njega moraju istovremeno uči stručnjaci koji nezavisno misle, kao i nadahnuti ljudi inspirisani filozofskim idejama nove nauke, bezopasne za čoveka i saglasne sa prirodnim redom stvari.

  Način finansiranja srpske strane: Naučni projekat Ministarstva za nauku i obrazovanje Srbije – Istraživanje Teslinog naučnog nasledja (istorijski, teorijski i eksperimentalno).

  Dr Velimir Abramovich, doktor filosofije nauka, (fizike i matematike)

  E-mail: [email protected]

 • Dragi prijatelju Velimire…Posto znam da ste upuceni u PROJEKAT MAGEN kompresioni magnetni generator, torzioni magnetni generator.Kako stojimo sa tim ? POSLE 16 godina istrazivanja…Ako mozete neso vise napisati o tome.Deluje mi veoma relno i RAZUMNO,ono sto sam video na perdstavljanju 17.04.1995…Pozdrav PRIJATELJU SVE NAJ

 • Velimire ,ako hoces tim DOBICES DVA COVEKA JEDAN IZ CERNA A DRUGI JE PRAKTICAR…A GDE DA TE NADJEM???HOCES NA FBu?ILI DA VAS ZOVEM NA ONAJ BROJ MOBA ????KOJI STE DALI?Na Basti????Veljo Vi imate NAUKU JA IMAM LJUDE….MAKAR BILA KAP U VASEM ZNANJU….ONI IMAJU RESENJE…NE TREBAJU VAM RUSI MI SMO TI RUSI i JEDINI, VELIMIRE!!!!!!!!!Dobices PRAKSU…KAKO DA VAS NADJEM …SUTRA SALEM PORUKU NA FB? MOZE? SAMO MI TREBA VASE ,DA!!!!!!!!!!VELIMIRE PRIJATELJU…..SKULJA JE….imamo sve samo mi trebate VI….i imamo praksu .Kada ste mogli DA OSNUJETE AKADEMIJU 28!!!!Jedan od osnivaca ….ste VI….A I MOZAK JER JE SVE OD VAS KRENULO VELIMIRE…NE VIDIM DA NE NAPRAVIMO TESLIN INSTITUT OD VAS…samo javite kako da vas kontaktiram ….imacete resenje Nikoline, probleme TO SIGURNO VELJO….DAJ DA PRAVIMO PRAVE STVARI JER SMO TU (ILI VAM SADA)>>>>VELJO

 • Dragi moj prijatelju SKULJA,

  evo pisma baronu Rajačiću, koje sam mu uputio još u avgustu 2010, kiada je on još glumio da hoće nešto ozbiljno da radi, a ne da sa tadićem pravi teslinu kafanu na slaviji…

  Filosofski Seminar … Osnovi Filosofije Nove Fizike – novi pojam Vremena

  Verujem da će seminar o fundamentalnim pitanjima filosofije prirode kao sto su Beskonačnost, Vreme, Prostor i uloga ljudskog Uma u otkrivanju tajni Sveta dovesti do bržeg razvoja svesti o Novoj Fizici i svemu što ona sobom nosi, a to je Svetska civilizacija koja će se zasnivati na novim konceptima izvedenim iz Temporalne naučne paradigme, iz razumevanja ideje i prirode vremena sa posledicom tehnološke kontrole vremena u fizičkim i biološkim procesima.

  U stvari, sve dosadasnje posebne, neglobalne civilizacije bile su zasnovane na
  prostoru, a ova prva globalna, koja sada nastaje, bice zasnovana na
  vremenu. Razlika je tako duboka kao razlika izmedju magije kamenog doba i
  metafizičkog aspekta tehničkog osvajanja Meseca.

  Vreme je ne samo centralni problem filosofije i nauke oko koga će
  se konačno ujediniti ove dve oblasti ljudskog istraživanja, već je Vreme ujedno i
  ono koje će nauku učiniti vise duhovnom, a religiju više naučnom.

  Smatram da Vreme može postati predmet nauke, ako se ispune dva uslova:

  a) proširi pojam egzistencije na bezdimenzionaln entitet , dakle na –
  vreme, koje je neprostorno, kao i na fizičke zakone, koji su isto tako neprostorni, kao i na matematičke objekte i operacije, čija je osnovna priroda – vremenska (na ovaj način priznaće se realnost noumenalnog sveta, ne samo defokusiranog u ljudskom saznanju, već praktično izbačenog iz savremene nauke;

  b) primeni metoda stroge dvosmerne fizičke interpretacija matematickih pojmova (sada je u nauci obrnuto, tj. fizika se samo funkcionalno reprezentuje matematički, u stvari se matematikom fizički svet samo opisuje, i zato nemamo svest o realnosti matematičkih operacija i fizičkog vremena, i ako je njihova priroda jedna ista).

  Ishodište ujedinjenja svetskih kultura mora biti najdublji nivo savremene
  Nauke gde je moguće postići jedinstvo spoznajom Vremena kao temeljnog ishodišta prirode, spoznati jedinstvo svega po zakonu univerzalne neprekidnosti, te glavne osobine Jedinstvene Beskonačnosti, koja je u isti mah, i prva i poslednje naučno spoznatljiva osnova sveta.

  Područje gde se različite kulture sudaraju je domen fenomenalnog, onoga što se na ovaj ili onaj način pojavljuje. Reč je o prostoru i materiji, jer se vreme ne pojavljuje nigde. Ono je nadčulno. Upravo zbog te ključne osobine, naučno spoznato Vreme ujedinilo bi razlike u prostoru i materiji na svesnom duhovno-kulturnom nivou, kao što još nesvesno čovečanstvo danas već spontano ujedinjuju sumerska i starogrcka matematika, telekomunikacioni sistemi i kompjuterska tehnologija.

  Filosofija je most izmedju nauke i religije. A izgradnja ambisa oko mosta
  posao je najvecih zidara…Ambisa nema, to što nam izgleda kao ništa je večna sadašnjost, jedino pravo fizičko vreme; čovek se rodi, živi i umire u sadašnjosti, prošlost i budućnost nisu fizička vremena, to su slike.

  Evo mog kategorijalnog sistema za Vreme:

  Ontološko Vreme je : Beskonačnost (nema granicu);

  Geometrijsko Vreme je : Tačka (nema delove, nije prostor);

  Aritmetičko Vreme je : Nula (broj bez količine);

  Psiholosko Vreme je : Svest (kontinuitet; uslov interakcije – sinhronicitet)

  Fizičko Vreme je : Sadašnjost (večna, uvek je sada)

  (Komentar: vreme, shvaćeno i formulisano kao glavni prirodni zakon, substituiše ‘Silu’, jer ionako u Kosmosu vladaju Principi, a ne ‘intenzitet’, uključen u savremeni pojam sile, odnosno energije. Prirodni zakoni su nezavisni od ‘intetnziteta’ i zato se moraju se filosofski odvojiti čulno opažljivi efekti procesa od naučnih principa, to jest mora se odvojiti ljudsko vrednovanje od vrednosno neutralnih prirodnih zakona; na primer, drastično, jedan rat se može posmatrati kao ljudska patnja, ali isto tako i kao dekomponovanje i komponovanje biofizickih sistema prema prirodnim zakonima, odnosno energetska razmena različitih potencijala, neophodna da bi se postigao energetski ekvilibrijum, tj. da bi suledio period mira)

  U svakom slucaju, sadašnje globalno Ljudsko društvo je kompleksni sistem koji se zasniva na neprodubljenoj i nejasnoj nauci, pre svega fizici, a zatim bilogiji….šta je život? Kosmički zakoni, naravno, deluju, bez obzira znamo li ih ili ne. Svest o nepoznavanju nečega je prvi stepen njegovog fokusiranja problema, ukratko smatram da Vreme treba tretirati kao postojeće i potpuno nepoznato, uprkos relativistima koji tvrde da vreme ne realno postoji, a bave se izračunavanjem vremena. U savremenoj fizici se odbija mogucnost definisanja vremena, sto je krajnje naivno. Jos je naivnija relativisticka predstava da je vreme ‘ono sto vidimo na satu’ i da nema realnu egzistenciju.

  U društvenim naukama, hipoteza o aktivnoj ulozi samog Vremena besumnje bi
  povećala stepen mogućeg determinizma humanističkog saznanja. Ali to je
  drugi korak, prvi je da se preuredi važeća fizika, u kojoj preovladjuje
  ontološki, amaterizam u obliku nedokazivih i nelogičnih teorija kao sto su ‘teorija velikog praska’ – problem singulariteta u kome nema ni prostora ni materije, ‘teorija struna’ –
  matematicka fantastika, bez ikakve laboratorijske potvrde. .

  Verujem u mogućnost egzaktne etike, i u apsolutnu razliku dobra i zla:

  Apsolutno dobro je odsustvo promene, ono što je uvek isto, to je beskonačnost u kojoj nema promene, nepokretnost….(u beskonačnoj osnovi sveta izvorno vlada indeterminizam – postoje sve mogucnosti, sloboda izbora bez ograničenja…NA NIVOU BESKONAČNOSTI, SLOBODA NIJE NEGATIVAN POJAM)

  Apsolutno zlo je promena (asinhronicitet): kretanje konačnih delova… (determinizam – nužno ponašanje delova prema zakonima – nesloboda i relativizam, jer oni idu zajedno)…….duga je priča, ovo su samo ideje.

  Moje zaista dugo istraživanje nedvosmisleno je pokazalo da je Vreme osnovni problem, tj. problem Vremena je u osnovi svih specijalnih disciplina ljudkosg Duha.)

  Drage kolege i prijatelji,

  evo, to su neka razmišljanja posle VRLO inspirativnog razgovora sa Predsednikom AKADEMIJE INOVACIONIH NAUKA Baronom RAJAČIĆEM.

  …jer, ako se složimo oko ideja, vrlo lako ćemo se složiti i organizaciono.
  i u Duhu s Vama,

  S najboljim željama za uspeh nove Svetske civilizacije, koja očigledno otpočinje Nikolom Teslom,

 • po mojoj nestrucnoj od oka oceni shisofrenija u svom naj ociglednijem obliku,ali negubite duh ja mislm da je moguce izlecnje samo se za pocetak pridrzavajte se terapije,i prihvatite zivot ma koliko vam se cinio strasan

 • Za mastamozsvasta:

  Poštovani prijatelji (prijatelje čuvam),
  i Dragi neprijatelji, (neprijateljima se radujem jer mi omogućavaju da pobedjujem),
  Pozivam Vas u Moskvu na moje predavanje o na Lomonosovu, o temama o kojima smo ovde na blogu raspravljali:

  http://www.chronos.msu.ru/seminar/eprogram.html
  Troškove putovanja i smeštaja isplatiće Vam Predsednik Tadić iz Fonda za izgradnju Teslinog Tornja na Slaviji (Mitićeva Rupa).

  Odoh na plažu, što i Vama od srca želim,

  Izlečeni šizofreničar Velja

 • Teorijske kontradikcije mogu dovesti maštu površnog posmatrača do pogrešanog zaključak o „teoretičarevoj šizofreniji“ ali profesore Abramoviću kad ste već na polaži,možete li da kažete kakvo terapijsko dejstvo ima voda na telo zaronjeno u njoj i njegovu psiho-fizičku energetsku auto-harmonizaciju akupunkturnih meridijana ?
  ..mislim nemorate da odgovorite, jer dobro postavljeno pitanje je i 50% odgovora..ako uključite MAŠTU KOJA POŠTUJE LOGIKU PRINCIPA PRIRODE otkriće te i 100% istinu o idealnoj prirodnoj=božjoj tehnologiji zdravlja.

  ..uz toplotu Sunca i svežinu vode,želim svima najveći godišnji blagoslov zdravlju ljudskom telu..
  ..ja ću sura u vodi,slušati je gledati,osećeti,razumeti i obnoviti najveća saznanja o kosmogoniji,sudbini materije i energije,od rečice bez reči i bez brojeva pa ipak nenadmašnog učitelja fizike,tvorca harmonije života,od nje,deteta ugašene sunčeve vatre.
  Predavanje će se održati u kanjonu te rečice Vučjanke u hramu pod najvećom kapom nebesnom sa najlepšim zvezdanim ukrasima od Kumove Slame kakve ljudi svojom ljubomornom umetnošću nikada neće moći u lepoti logosa da nadmaše..

  <-N-S-«

 • Moje duboko poštovanje, G-ine Abramoviću!
  Takođe, klanjajući se svemu ovome što ste do sada uradili, i nadi da nećete stati, na pravom ste putu da vas i volim i poštujem u meri kojom ljubim našeg Nikolu Teslu. Rusi su shvatili (može se videti i na internetu) da razvoj Tesline duhovne nauke može da nastavi samo Srbin, bilo da se već rodio ili će tek da se rodi, zato nije ni čudo da se radi na zajedničkom istraživanju.
  Na kraju, nemojte mi zameriti i na jednom pitanju. Šta imate reći za za misao Uspenskog.na mene, kao laika iz oblasti filozofije, ostavio je jak utisak. Koliko je njegovo shvatanje vremena blisko vašem?
  I, na kraju, šaljem Vam moju e-mail adresu, te ako ste voljni možete mi pista i direktno. Ko zna, možda i ja, kao Mr biotehničkih nauka imam bar neko zrno koje bi Vam bilo dragoceno.
  Veliki pozdrav!

Ostavite komentar