Aleksandar Parezanović

 

Zašto Grci sade bandere i žbunove ispred putokaza ?

 

Verovatno zbog svuda prisutnih GPS uređaja po kolima, a i zbog tradicionalne komunalne štednje, sve je manje putokaza na grčkim putevima. Doduše, i oni koji postoje, poprilično zbunjuju, pošto se ne menjaju, pa Vas smerovi ka Solunu vode ka Solunu, a možda i ne vode u taj grad, jer je neka trasa, recimo, godinama praktično „nemoguća misija“.

Kao što kod makedonskih puteva i autoputeva jedne godine budu građevinski radovi, pa se postave ograničenja brzine od 80, 60, 40, pa i 20 km/h, a onda se radovi završe, godine prođu i znakovi usporenja ostanu – na sreću i moguće poboljšanje životnih uslova pripadnika policije… tako i kod Grka, jedne godine se napravi izlaz sa puta ka gradu, pa obilaznica oko grada, pa drugi izlaz, a putokazi ostanu – isti. Što bi se reklo „Svi putevi vode u Rim“.

Zato, ako idete po prvi put pored Soluna, nije loše pogledati na internetu „SAT patrole“, ne bi li čuli „ne idite na prvi izlaz, ne idite ni na drugi, možda je dobar treći, a najbolji je četvrti …..“

I još nešto, vezano za putokaze. Dobije tako neko od Grka zadatak da postavi signalizaciju, kasnije drugo javno preduzeće preuzme zadatak da postavlja bandere i rasvetu, pa im bude lakše da iskoriste postojeću betonsku ploču putokaza i ispred te putne informacije postave banderu. Neko treći onda dobije posao ili inspiraciju da sadi zelenilo, prvenstveno tuje i lijandere, a on donese malu biljku, koja posle nekoliko godina poraste, ponosno se proširi, a od putokaza ostane samo skrivena naznaka, koja viri iza bogate biljke.

Ima još jedna specifičnost. Grci su neke nove putokaze, verovatno zbog uočenih prethodnih problema, postavili vrlo visoko, ali i da bi otežali posao navijačima PAOK-a, Olimpijakosa, Arisa, AEK-a, Panatenaikosa – da ne kreče grafitima ove putokaze za sluđene turiste.

. . .