Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Zdravlje

Prirodni lek za fistule – kako se leči fistula

KAKO SE LEČI FISTULA

Vrste fistula i kako ih delimo. Kako da se prirodnim putem leči fistula. Prirodni lek za fistule. Narodni lek sa lekovitim biljem

 

Fistula je neprirodan, uzan kanal koji vezuje neko patološko žarište ili organ s površinom kože ili sluznice, ili dva ili više organa medju sobom, kroz koji se luči sekret ili ekskret. Po organu od koga polazi razlikuje se: želudačna, crevna, žučna fistula itd. Po vrsti ekskreta: pljuvačna, mlečna, sterkoralna, likvorna fistula itd.

Vrste fistula i kako ih delimo. Kako da se prirodnim putem leči fistula. Prirodni lek za fistule. Narodni lek sa lekovitim biljem

Po načinu nastajanja fistule se dele na: patološke koje nastaju na bazi ulcerskog procesa (apscesa), povrede itd.; veštačke ili operativne koje imaju za cilj odvodjenje sekreta (sectio alta, anus praeternaturalis, cholecystostomia itd.); i najzad kongenitalne koje predstavljaju defekat u razvoju (fistula urachi, fistula celli congenita itd.);

Analna fistula je kanalić koji spaja otvor na koži pored anusa sa istim takvim u unutrašnjosti debelog creva. Skoro sve analne fistule su posledica perianalnog apscesa (šupljina ispunjena gnojem, a nalazi se pored anusa). One predstavljaju hroničnu fazu perianalnog apscesa.

Fistule se često javljaju kod obolelih od Kronove bolesti, zbog hroničnog zapaljenja sluzokože kod te bolesti.

Fistule mogu da izgledaju različito. Kod proste fistule oba otvora su spojena jednim kanalom. Može da postoji više kanalića sto cini razgranate fistule. Nekada unutra postoji jedan otvor, a spolja više njih sa svojim kanalima koji se ulivaju u jedan. To su potkovičaste fistule. Kod fistula koje dugo traju stvara se dosta vezivnog tkiva oko nje (ožiljci). Ožiljak je bolan, tvrd i ispresecan brojnim dodatnim kanalima.

Fistula retko kad može da zaraste sama od sebe. Najčešće se upotrebljava Šveden Biter kao obloga i pokušava se melemima, gde najbolje rezultate daje BioBalsam melem za lečenje fistule, koji brzo smanjuje otok i bol. Ali, glavna terapija i lečenje fistule je hirurška intervencija.

Malo ko od lekara želi da se bavi fistulom i da izleči fistulu, jer operacije fistule može da dovede do toga da se preseče mišić sfinktera, pa pacijent izgubi mogućnost zadržavanja stolice. Posle toga mora da mu se trajno postavi stoma (kesa za fekalije) na stomak.

Golden Sweden Bitter za žene -gif 728x90

PRIRODNI LEK ZA FISTULE

Za unutrašnju upotrebu piti triput dnevno po jednu malu, u veoma teškim slučajevima veliku kašiku šveden bitera razblaženog u nezaslađenom čaju od kamilice.

Spolja primeniti ispiranje mlakim ekstraktom od jednakih delova dobričice, rastavića i lanilista (divlje žute zevalice), a posle ispiranja obolelo mesto ovlažiti Šveden biterom ili staviti vatu nakvašenu njime. Primeniti sedeće kupke od rastavića, a preko noći staviti parni oblog (vidi odeljak Rastavić, pod Načini upotrebe).

Jedna 51-godišnja žena iz Bavarske 28 godina je patila od fistule na jagodici obraza. Ona izveštava: „Ne mogu opisati šta sam sve prepatila u ovih 28 godina! Savetovali su mi i operaciju, na koju nisam pristala jer je profesor smatrao da bi bila opasna. Tek sam posredstvom jednog farmakologa – praktičara uspela da ublažim tegobe tako što sam u ishrani počela da koristim sirove namirnice i što sam primenjivala inhalacije. Ali, nisam se izlečila.

U proleće sam iz prirode donela svežu koprivu i počela da pijem tri šolje čaja dnevno, svaki put sa jednom malom kašikom šveden bitera. Nakon tačno 14 dana fistula na mom obrazu bila je zalečena i nisam više imala bolove. To je za mene i za sve koji su me poznavali bilo pravo čudo.

Marija Treben – Zdravlje iz Božije apoteke

Vrhunski lekar za fistule u Beogradu je Dr Milene Šćepanović naš vodeći koloproktolog i stručnjak za fistule, fisure i hemoroide. Kod nje ćete dobiti najbolji pregled, savet i lek za fistulu. Termine pregleda ili intervencije možete zakazati u lancu zdravstvenih ustanova MediGroup, ulica Bulevar Kralja Aleksandra 294, Beograd, na sledeće telefone:

011 40 40 140

060 88 08 150

Bez mnogo čekanja i stajanja u redovima, u sjajnim uslovima, dobićete pregled savesnog i ozbiljnog lekara i preporuku za terapiju. Savremena infrastruktura, oprema, stručnost medicinskog osoblja i naš proktolog pružiće vam maksimalnu pažnju i posvećenost vašem zdravlju.

BioBalsam krema za fisuru 2018 BB

www.prirodanadar.rs

 

3 komentara

 • Ljubazno Vas molim da mi neko pomogne ukoliko postoji neki prirodni lek za lečenje anorektalnog apscesa.

  Magnetnom rezonancom je utrdjeno da „u zidu distalne trećine rektuma levo, na oko 25 mm od anokutane linije, u segmentu visine oko 25 mm, uočava se srpasto raslojen zid i u njemu tubularna jasno ograničena kolekcija tečnosti oivičena tankim zidom, maksimalnog trasverzalnog promera 13X9 mm, u donjem polu ekstrasfinkterične propagacije te se fistuloznim a fibrizno izmenjenim otvorom završava u ishiorectalnom prostoru levo.

  Ne vide se znaci ilijačne niti ingvinalne limfadenopatie.
  Ne vidi se slobodna tečnost u Duglasu.
  Sve prikazane koštane strukture su očuvanog korteksa i urednog signala koštane srži.“

 • Poštovana, možete pokušati sa BioBalsam kremom jer uspešno smiruje apscese i čireve mada kada je apsces u dubini tkiva najbolje je obaviti sitnu hiruršku intervenciju da se izdrenira apsces, kako bi gnoj iscurio spolja.

 • Imam tu fistulu uz sami cmar pored i bude unutra jako tvrdo a stalno flisuje taj neki gnoj verovatno.dal bi mi pomoglo da izlazi taj gnoj neki vas melem ili dal imate nesto na prirodnoj bazi da to resim

Ostavite komentar

Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280

Prijavi se za Newsletter