PAKT SA DJAVOLOM

Sramota me je kako je generalni sekretar NATO pakta dočekan od strane studenata Fakulteta političkih nauka. Da li studenti FPN znaju kome su tapšali?

 

Nikad veću sramotu nisam osetio do današnjeg dana kada je na Fakultet političkih nauka doveden generalni sekretar NATO-a i dočekan ovacijama i aplauzom.

Sramota me je - Generalni sekretar NATO Stoltenberg na FPN

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na FPN

Sramota me je kako je jedan belosvetski ološ, predstavnik agresora, tako ljubazno primljen.

Sramota me je njegovog obraćanja, njegovog pozivanja u ovaj zločinački savez.

Sramota me je njegovog duhovitog pristupa, sramota me je njegovog licemernog odnosa prema Kosovu i Metohiji.

Sramota me je prepunog amfiteatra koji mu je tako srdačno aplaudirao, sramota me je nalickanih kolega koji su nevešto postavljali unapred odredjena pitanja.

Sramota me je što buduća i sadašnja „elita“ tako brzo zaboravlja i što tako usko posmatra stvari.

Sramota me je što su studenti, budući akademski gradjani, svedeni na nivo botova.

Sramota me je što je moderno biti protiv intresa sopstvene zemlje.

Sramota me je, jer sam slušao i gledao očima Milice Rakić …

Dusan Pecurica

Izvor: FB profil autora

 

 

AGRESIJA NATO PAKTA NA JUGOSLAVIJU (SRBIJU I CRNU GORU)

Intervencija NATO-a je izvršena bez odobrenja Saveta bezbednosti zbog optužbi da srpske snage bezbednosti vrše etničko čišćenje kosovskih Albanaca. Neposredan povod za akciju bila su dešavanja u Račku i odbijanje jugoslovenske delegacije da potpiše sporazum iz Rambujea.

U napadu na SR Jugoslaviju učestvovalo je 13 od ukupno 17 država članica NATO saveza: SAD, Kanada, Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Holandija, Belgija, Španija, Portugalija, Italija, Turska, Norveška… dok Grčka nije učestvovala iz političkih razloga, a Island i Danska nisu imale ratne avione. S tim da su NATO snage koristile vazdušni prostor okolnih zemalja: Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Albanije i muslimanske federacije u BiH.

Odnos snaga je bio 600:1 u korist agresora.

U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri. Procene štete koju je imala SRJ kreću se od 30 do 100 milijardi dolara.

Konačan broj žrtava zvanično nije saopšten, a srpske procene se kreću između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 5.000 ranjenih.