PARISKE BANANICE

Bananice od testa iz francuske prestonice – tako bi ove pariske bananice mogle da se opišu u nekoliko reči, mada bi za njihov detaljniji opis morale najpre da se degustiraju. Ko voli slatkiše, to mu teško neće pasti. A još lakše onome ko voli da ih pravi drugima za ljubav. Bananice iz Pariza su kao stvorene da se podele!

pariske bananice

Sastojci:

3 jaja

ZA TESTO:
300 grama mlevenih oraha
1 kašika brašna
1 limun
300 grama šećera u prahu

ZA FIL:
150 grama šećera u prahu
1 kašika šećera
120 grama brašna
250 grama putera
pola litre mleka

Način pripreme:

Polupamo jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Mikserom mutimo belanca i dodamo 300 grama šećera u prahu. Dodamo nekoliko kapi limunovog soka, mlevene orahe i kašiku brašna. Sjedinimo sastojke. Dobijenom smesom punimo špric i na tepsiji obloženoj papirom formiramo bananice. Pečemo 15 minuta na 200 stepeni.

U šerpu na šporetu sipamo skoro celo mleko i dodamo kašiku šećera. U sud sa preostalim mlekom dodamo 3 žumanca i izmutimo žicom. Zatim u menzuru dodamo 120 grama brašna i promešamo žicom. Razmekšalu smesu dodamo u uzavrelo mleko na šporetu. Kada krem dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Mikserom mutimo puter i 150 grama šećera u prahu. Mutimo dok puter ne postane penast i dodamo prethodno skuvan i ohlađen krem. Sjedinimo sastojke mikserom. Filom punimo špric i nanesemo na kolače. Čokoladnim prelivom ukrasimo kolače i serviramo ih.

Prijatno!