KANELONI S PILETINOM I SLANINOM

Italijanska kuhinja nisu samo pica, njoke i lazanje. Sve popularniji tip testa su kaneloni, pa tako i ovi preukusni kaneloni s piletinom i dodatkom slanine. Punjeni hrskavi kaneloni obaraju već na prvi zalogaj.

kaneloni s piletinom

Sastojci:

500 grama mlevenog pilećeg mesa
200 grama dimljene slanine isečene na lente
500 grama testa za kaneloni
200 grama kačkavalja
750 grama konzerviranog paradajza
2 glavice luka
peršun i francuski peršun
2-3 kašike brašna
100 mililitara mleka
50 grama putera
40 grama parmezana
1 pileća kocka za supu
2 kafene kašike šećera
1 češanj luka
100 mililitara belog vina
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U tiganj na rastopljenom puteru pržimo brašno. Dodamo mleko i malo supe od kocke. Kada uvri, dodamo rendani kačkavalj, parmezan i skinemo sa vatre. Dobili smo bešamel sa sirom.

U drugom tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani luk, beli luk i mleveno pileće meso. Posolimo, pobiberimo i promešamo. U šerpi na vatri kuvamo krupno iseckani konzervirani paradajz. Dodamo šečer, belo vino i mešamo dok se količina tečnosti ne smanji. Pred kraj dodamo iseckani peršun. Potom dodamo pripremljeni bešamel sos, promešamo i sklonimo sa vatre.

Na testo za kanelone stavimo fil, uvijemo i testo presečemo na pola. Ređamo u nauljeni keramički sud. Na pola količine testa ređamo lente slanine, a na njih fil. Sve kanelone uvijemo na isti način i stavimo preko fila. Prelijemo preostalim filom, pospemo rendani kačkavalj i prekrijemo folijom. Pečemo 30 minuta na 200 stepeni. Odstranimo foliju i pečemo još 15 minuta.

Kad su gotovi, serviramo kanelone, poprskamo parmezanom i po želji ukrasimo francuskim peršunom.

Prijatno!