ŠTA JE VAŽNO?

Kupovina polovnog automobila ponekad zadaje glavobolju. Toga su i te kako svesni oni koji su makar jednom tragali za modelom koji će im biti funkcionalan, ali i ekonomičan i lep.

 

I oni koji ga prodaju, takođe, vrlo često prolaze kroz dosadne delove prodaje, i kojekakve kupce. Da biste bili dobar kupac, ne preterano zahtevan, a na koncu dobili dobar proizvod, potrebno je da pratite i savete. Prvi savet koji morate uvažiti jeste da automobile pre  kupovine testirate.

Da biste sagledali sve aspekte najbolje je da konsultujete majstora. Ukoliko kupujete nešto ređe modele, postoje servisi koji su namenjeni samo njima. Na primer, ako ste zainteresovani za tojotu, logično je da auto odvezete u Toyota servis. Servisi za automobile su definitivno prva istanca koju automobil mora proći nakon ili pre kupovine. A na šta još treba da obratite pažnju, čitajte u nastavku.

Vraćana kilometraža

Ono za šta se uglavnom prvo uhvatimo kada kupujemo novi automobile jeste pitanje koliko je auto prešao. To, naravno, ne mora da znači ništa. Mnogo bitnije od toga koliko je prešao jeste ko ga je vozio i po kakvim putevima. Stoga će auto koji je prešao 200.000 km po putevima u Nemačkoj, svakako biti bolji od automobila sa Sicilije koji je prešao duplo manje. Vodite računa o tim finesama, jer svako podneblje ima i svoje vozačke navike, ali i različitost u putevima. Vraćana kilometraža uglavnom može biti indikator da je u pitanju preprodavac koji o svom automobile ne zna gotovo ništa.

Auto gledajte danju

Iako nekada vlasnici automobila imaju dosta posla i ne mogu da odgovore na sve vaše prohteve, ipak vam savetujemo da auto posmatrate isključivo danju. Vlasnici nekada namerno zakazuju sastanke za veče, kako bi se sakrile nepravilnosti, neravnine ili ogrebotine. Zbog toga obavezno posmatrajte svoj budući automobil po danu, jer tada možete videti ima li koroziju i da li je ispucao lak.

Razgovor sa majstorom u četiri oka

Veoma je važno da, ukoliko se ne razumete u automobile, sa sobom povedete majstora koji će automobil sagledati sa svih aspekata. Bilo bi poželjno da mu nagovestite da svoj stav iskaže tek kada završite sa razgledanjem auta. Na taj način ćete i svog prodavca ispoštovati, ali i biti u mogućnosti da ipak zadržite stav koji bi prodavac možda pokušao da opovrgne.

Varovi, hauba, gepek

Ozbiljan problem sa kupovinom polovnog automobila jeste i to da li udaran ili nije. To najbolje može da se utvrdi posmatrajući spojeve na haubi ili gepeku, kao i kod vrata. Automobili za koje kažemo da su „rađeni“ imaju probleme sa limarijom pa treba videti da li su spojevi na mestima haube i gepeka prirodni ili postoje određene nepravilnosti. Obavezno posmatrajte svaki deo automobila, jer vrlo često limari umeju da isprave i potpuno havarisana vozila. To vas kasnije može koštati više nego što ste planirali.

Online kupovina

Obavezno zakazujte sastanke sa prodavcima uživo, jer se može desiti da online oglasi prevere. Razume se da, ukoliko čitate ovaj tekst, niste toliko neuki da proizvod naručujete bez prethodne provere. Tim pre što cene nisu male. Pogledajte sami auto, insistirajte da ga probate, a kada donesete konačni sud, još jednom prečešljajte sve. Tek tada možete biti sigurni da ste napravili dobar izbor.