ČOKOLADNE KOCKE S PAVLAKOM

Manje od sat vremena potrebno je da čokoladne kocke s pavlakom budu gotove pre nego što odu u frižider da se stegnu i ohlađene budu poslužene. Uz ovaj fantastičan domaći desert sjajno ide sok od ananasa.

čokoladne kocke s pavlakom

Sastojci:

ZA KORU:
250 grama margarina
300 grama šećera
6 jaja
300 grama brašna
50 grama kakaoa
3 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
6 kašika mleka
1,5 decilitra crne kafe
4 kašike ruma

ZA FIL:
3 decilitra slatke pavlake
4 decilitra kisele pavlake
5 kašika šećera
1 kesica želatina

ZA GLAZURU:
150 grama čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Način pripreme:

U odgovarajućoj posudi sjediniti margarin, šećer i žumanca, a zatim dodati brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo i kakao. Na kraju sipati crnu kafu i rum, te dobro umutiti mikserom. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, te sjediniti sa prethodno pripremljenom masom i polako promešati varjačom.

Pripremljenu masu sipati u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Želatin potopiti u hladnu vodu prema uputstvu sa kesice kako bi nabubrio. Kiselu pavlaku sjediniti sa šećerom i polako promešati varjačom, a slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Zatim sjediniti mešavinu kisele pavlake i šećera sa šlagom od slatke pavlake, dodati želatin i promešati.

Koru premazati filom od pavlake i staviti u frižider da odstoji jedan sat. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko fila, pa ukrasiti šarenim mrvicama. Sačekati da se kolač stegne, a potom ga iseci na kocke.

Prijatno!