GODINE SU SAMO BROJ

Vremena su se promenila evidentno. Dok su naše majke sa 35 već imale dvoje ili troje dece, danas se mnoge žene odlučuju za majčinstvo tek nakon tridesete.

 

Ovo svakako ima i dobre i loše strane, ali najbitnije je da dete rodite kada osetite da ste potpuno emocionalno, telesno i mentalno spremne i sposobne za tako važnu odluku i svakako uz pravog partnera. Godine su samo broj i danas svedočimo tome da se i mnoge strane i domaće zvezde takođe odlučuju na ovaj korak u kasnijim godinama. Najzad, danas postoji prenatalni test zahvaljujući kom trudnoća može da protekne bez bojazni da nešto može da pođe po zlu.

majke 35

Pogledajte samo njihove primere i prilično im dobro ide!

IRENA GRAHOVAC

Irena Gragovac, jedna od naših najpoznatijih i najpopularnijih dizajnerki koja se godinama dokazuje svojim fantastičnim kreacijama, rodila je svoje prvo dete, devojčicu po imenu Sofija sa 44 godine. Međutim ovo nije bila njena želja ili posledica karijere već dugogodišnja borba da ostane u drugom stanju.

Iako su godinama pokušavali veštačkom oplodnjom da dobiju dete želja im se ostvarila 10. oktobra 2012. kada je sa suprugom Zoranom Živkovićem rodila dete posle velike borbe. Iako je porođaj bio prevremen, mala Sofija je na svet došla zdrava, a danas je već prelepa mala pametna princeza.

Irena crpi inspiraciju iz različitih segmenata života, a kako joj je Sofija potpuno ulepšala i promenila život, danas se bavi i kreiranjem stvari za decu. Irena je svesna koliko je bilo potrebno borbe za ostvarenje njene najveće želje ali kaže samouvreno upravo zbog svog uspeha, da za trudnoću nikada nije ni prerano, ni prekasno.

SEVERINA VUČKOVIĆ

Ljubimica tabloida, fashion inspiracija svojim vernim pratiocima na društvenim mrežama i pevačica, svog sina Aleksandra rodila je sa 40 godina 2012. godine dok je bila u braku sa srpskim biznismenom Milanom Popovićem. Porođaj je izveden carskim rezom, bez ikakvih problema i komplikacija, a slavna pevačica i njen sin odlično su se osećali i vrlo brzo razvili neraskidivu ljubav.

Iako je Severinin privatni život bio pun turbulencija i u žiži javnosti, njena ljubav prema svom Aleksandru zasigurno je neprikosnovena. Pevačica je toliko vezana za svog sina od prvog dana da mu je čak posvetila i baladu “Rođeno moje”. Već samo pet mesci nakon porođaja lepa Hrvatica vratila se na scenu u sjajnoj formi.

LEONTINA

Leontina Vukomanović, umetnica, pevačica i brilijantni tekstopisac i kompozitorka svoju ćerku Luciju dobila je u braku sa tadašnjim mužem Filipom Patom, u svojoj 40-oj, 2010. godine.

Iako se brak sa Filipom brzo okončao, Leontina je dokazala da je izuzetno uspešna poslovna žena, sjajan profesionalac u svom poslu sa svojim najdražim saradnicima decom iz hora “Čarolija” sa kojima godinama radi, kao i posvećena i divna majka.

Kako kaže, rodila je Luciju u pravom trenutku svog života. Godine su samo broj, ona se odlučila na majčinstvo kada joj je karijera bila stabilna, bila je dovoljno uspešna i nije bilo bojazni da će bilo šta propustiti, a svakako mnogo toga lepog dobiti u svom životu.

Leontina je danas ponosna na svoj stav prema roditeljstvu, izuzetno je protiv fizičkog kažnjavanja, ali i generalno kazni uopšte. Radije se odlučuje da porazgovara sa svojom ćerkom, ukaže joj na greške i pomogne joj u različitim životnim problemima i situacijama.

Sve tri poznate mame redovno su planirale trudnoću, posećivale svog ginekologa i lekare koji su brinuli da trudnoća protekne u najboljem redu. Radile su sve neophodne testove, slušale savete lekara, šetale, zdravo se hranile i na kraju dočekale svoju najveću sreću na svetu!