OPREZ SA RUTINAMA

Nikad nije prerano krenuti sa negom kože. Mnoge navike mogu da vas ostare i to trajno, a ovo su neke od njih.

 

Nikad nije prerano krenuti sa negom kože. Međutim, mnoge navike mogu da vas ostare i to trajno, a ovo su neke od njih.

ostare

Ne koristite kreme za sunčanje

Prvo pravilo da zaštite kožu od preranog starenja jeste da štitite kožu od štetnog uticaja sunca. UV zraci oštećuju kolagen, elastin i ćelije kože, što rezultira pojavom bora i razvoja raka kože. Što veći zaštitni faktor koristite, to će vam koža biti zdravija.

Malo spavate

Spavanje čini da duže izgledate mlado. Noću se na ćelijskom nivou popravlja šteta na ćelijama koju su pretrpele u toku dana, ali samo ako spavate. Ukoliko ne spavate onda remetite celi proces regeneracije. Probajte da spavate osam sati svake večeri.

Ne jedete dovoljno voća

Mali broj ljudi se drži pravila da svakog dana treba pojesti najmanje 200 do 300 grama voća. Voće i povrće sadrži dosta hranljivih materija kao što su antioksidanti i vitamini, a oni utiču na starenje i zdravlje kože.

Jedete šećer

Hrana bogata šećerima i skrobom, ako što je beli hleb, sladoled i čips mogu da izazovu velike probleme i vašem licu. Povećana količina šećera u krvi dovodi do upale i može da dovede do pojave bubuljica na vašem licu.

Sweden bitter - originalni Šveden biter

Pušite cigarete

Pušenje utiče na celo telo. Nije samo lice to koje će pretrpeti štetu, već će se bore i višak kože pojaviti i na vašim rukama i vratu.

Pijete previše alkohola

Postoji razlog zašto niko ne izgleda lepo jutro nakon konzumiranja velike količine alkohola. On smanjuje antioksidante u vašoj koži,a to izaziva iritaciju i pojavu slobodnih radikala koji oštećuju kožu. Alkohol dehidrira kožu, a čini da se osećate starije.

Ne pijete dovoljno vode

Dehidratacija dovodi do pojave grčeva, vrtoglavice pa čak i pojačava glad. To što zaboravljate da pijete dosta vode utiče i na vašu kožu i čini je starijom. Potreba za hidratacijom zavisi od vaše težine, ali je jako bitno da svakodnevno unosite dosta tečnosti.

Previše ste pod stresom

Verovatno ste videli fotografije predsednika država pre i posle mandata i primetili ste koliko ih je stres učinio starijima. To isto može da se desi i vama, zato se potrudite da se relaksirate kad god imate vremena.

Izvor: Krstarica