BIG DEAL

Moja ljubav pomešana sa tvojim osećanjem prolazne avanture. Da, da, „big deal“, vrlo važno što si oženjen. Ali pomalo se osećam kao uljez u tvom životu.

 

Neću da budem patetična. Neću da budem ni snimljena kamerom, pravo u lice sa suzama i lažnim osmehom.

big deal

Kamera će se približiti, novinarka će prineti mikrofon, ja ću stajati. Pitaće me nešto značajno, važno, jedinstveno onako kao usput. I ja ću udahnuti vazduh, pognuti glavu prema mikrofonu, da moj glas bude pomalo baršunast ili hrapav i tako će početi. Sedećeš u prvom redu, čuće se tvoj glas, žamor i onda… Ništa nećeš primetiti. Sve će trajati minut-dva. Gomila gluposti koje će biti izgovorene, opštih mesta koje svi upotrebljavaju u odgovorima, lažne radosti i ni malo naivnog smeha. Novinar će otići, a ja ću potražiti svoje mesto na kome je ostao moj kaput. Ti nećeš ni primeti.

Neću da budem zlurada. Ali, zašto se ne bih lukavo, nasmejana onako pravo ženski, tebi približila. Ta, „big deal“, slika tvoga deteta stoji na starom mestu u tvom mobilnom. Slatko je. Ponekad mi se čini da uvek govorimo iste reči i o deci naših kolega, prijatelja, komšija i ostalih. A sva deca liče jedno na drugo, onako dečji i naivno. Naše reči čine njihove roditelje srećnim. Oni prosto uživaju kad neko pohvali njihove potomke. A ne, to ne dolazi u obzir, ostaću u drugom redu, da posmatram iz prikrajka šta se dešava. Ti se nećeš osvrtati, nećeš ni žvakati žvaku. Po svojoj staroj navici, držaćeš prekrštene ruke na grudima, i čekati da počne…

Šta će početi?

Predstava o jednoj efemernoj ljubavi. O prolaznosti, životu, sreći, radosti, mojim čulima. Moja ljubav pomešana sa tvojim osećanjem prolazne avanture.

Da, da, „big deal“, vrlo važno što si oženjen.

Ali pomalo se osećam kao uljez u tvom životu. Ne, neću da budem patetična. Ljubav je efemerno osećanje. Ma koliko dugo da traje, ona je tanana i eksplodira kao balon koji je previše naduvan. Da, efemerna, više nego što izgleda. Da li ste to znali?