PREPARAT IZ DOMAĆE RADINOSTI

Hipertenzija se smatra tihim ubicom, a veliki broj stanovnika Srbije pati od nje. Za visok pritisak dobija se terapija, ali i ova tinktura može biti od pomoći.

 

Povišene vrednosti pritiska nepovoljno utiču na sve organe, a prvi na udaru su mozak i srce.

za visok pritisak

Kada je reč o vrednostima pritiska koje se smatraju povišenim, kriterijumi Svetske zdravstvene organizacije (SZO) kažu da se vrednosti sistolnog arterijskog pritiska više ili jednake 140 mmHg i/ili dijastolnog arterijskog pritiska više ili jednake 90 mmHg, dobijene u tri uzastopna, adekvatna merenja tokom 1-3 nedelje smatraju hipertenzijom.

Ukoliko imate visok pritisak, veoma je važno da na vreme odete kod lekara, kako biste dobili adekvatnu terapiju. Uzimanje lekova koje vam je odredio vaš doktor najbolji je način da visok pritisak držite pod kontrolom, a ljudi u ove svrhe često koriste i prirodne preparate.

Tako su čajevi i tinkture od biljaka postali neizostavni deo terapije onih koji muku muče sa hipertenzijom, a mi vam donosimo jedan od recepata koji se godinama koristi.

BioCapillary oglas 900 px

Za ovu tinkturu potrebno vam je pola litre alkohola (96%) u koju treba da stavite 5 kašika glogovog cveta.

Bocu je potrebno dobro začepiti, jednom dnevno protresti i nakon 10 dana ocediti.

Od ovako dobijene smese uzima je 20 kapi jednom dnevno sa malo vode.

Osim za visok pritisak, ovaj lek je dobar i za umirenje srca, kao i za nesanicu, a u te svrhe treba popiti uveče pre spavanja 40 kapi, takođe razređeno sa malo vode.

Izvor: Informer.rs