PILEĆE GRUDI U KARI SOSU S ANANASOM

Pileće grudi u kari sosu su vrhunski specijalitet, najviše zbog fantastičnog spoja ovog specifičnog začina i ananasa koji čitavom jelu daje slatkasti ton. Ovako spremljeno jelo dovoljno je da podmiri gastronomske prohteve četiri osobe.

pileće grudi u kari sosu

Sastojci:

800 grama pilećih grudi
kari začin
200 mililitara pavlake
4 koluta konzerviranog ananasa
150 grama putera
120 grama brašna
rendani muskatni oraščić
50 mililitara pavlake za kuvanje
200 mililitara mleka
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Pileće grudi sečemo na četiri parčeta. Posolimo sa obe strane pa tučemo drvenim tučkom za meso da se istanji.

Na šporet stavimo tiganj za prženje i u njega dodamo puter i ulje. Meso nabrašnimo s jedne strane, a potom stavimo na zagrejanu masnoću da se prži.

Na šporet stavimo šerpu i u nju dodamo preostali puter i ulje. Na zagrejanu masnoću u šerpu dodamo brašno. Mešamo dok sos ne dobije zlatno žutu boju. Potom, ne prekidajući mešanje, postepeno u šerpu dodajemo mleko. Promešamo i dodamo rendani muskatni oraščić. Produžimo da mešamo žicom za mućenje.

Za vreme prženja meso prevrnemo, a sos koji se kuva u šerpi posolimo. Dodamo pavlaku, pavlaku za kuvanje i sok od ananasa. Mešamo žicom za mućenje, a potom dodamo kari. Ponovo mešamo žicom. Tiganj sklonimo sa šporeta. Sos dodamo u tiganj s mesom i u tiganj dospemo 100 mililitara vode.

Potom u tiganj dodamo preostale parčiće ananasa. Na činiju za serviranje stavimo pileće grudi, prelijemo ih sosom i poslužimo.

Prijatno!