IZGUBLJENA

Niko ne obraća pažnju na nju. Neki je nezainteresovano gledaju i nastavljaju da izlaze na stanici na kojoj voz ponovo staje.

 

Londonski metro. U vagonu su sami Ana, Jovan i Vuk. Oko njih izvađen i razbacan prtljag.

izgubljena

Na sledećoj stanici izlaze. Jovan stoji kod vrata i požuruje Anu. U jednoj ruci mu je kofer, a drugom drži za ruku Vuka. Ana pakuje svoj razbacan prtljag. Voz staje, a ona ubrzano nastoji da sve skupi i izađe. Jovan izlazi sa Vukom. Voz kreće i on tek tad vidi da Ana nije izašla. Ona mu maše i pokušava kroz prozor objasniti da će sići na sledećoj stanici i vratiti se, da je čeka.

Nervozno nastavlja pakovanje. Primećuje da Jovan nije pokupio neke svoje stvari: naočare, Parker olovku, stari sat… Uzima to i pakuje. Nervira se kako da dođe do vrata sa ovoliko prtljaga. Voz staje. Ona nije spremna. Voz produžava dalje. Vagon više nije prazan. Napunio se. Nastaje velika gužva.

Obuzima je panika. Voz ide dalje. Ona ne broji stanice, a ne zna ime one na kojoj su Jovan i Vuk izašli. Voz ponovo staje i počinje da se vraća u smeru odakle su došli. Seti se mobilnog telefona. Vadi ga i zove Jovana. On je smiruje.

Na sledećoj stanici, kroz prozor vidi Vuka i Jovana. Oseća se bolje. Veselo im maše i vraća se da uzme prtljag. Gužva je. Ljudi je guraju. Ne vidi prtljag. Traži ga i ide ka izlazu na jednu, pa na drugu stranu vagona. Ne zna gde ga je ostavila. Više se ne seća ni sa koje je strane videla Vuka i Jovana. Razmišlja da li da istrči bez prtljaga. Voz kreće. Nestao joj je i ručni prtljag sa mobilnim, dokumentima i viza karticom.

Više ne može da nazove Jovana. Panično vrišti:

– Help me! Someone stole my luggage!

Niko ne obraća pažnju na nju. Neki je nezainteresovano gledaju i nastavljaju da izlaze na stanici na kojoj voz ponovo staje. Pokušava da zamoli ženu sa mobilnim da joj nazove Jovana. U pola rečenice staje. Postaje svesna činjenice da ničiji, pa ni svoj broj ne zna napamet. Sve brojeve ima zapisane u telefonu i poziva ih samo pritiskom na ime. Strese se u očaju pri ponovnoj pomisli da ona čak ne zna ni ime stanice gde su Jovan i Vuk ostali.

U tuđem svetu, bez dokumenata, mobilnog i para vrišti, a voz juri li, juri…