VANIL ŠNITE SA BANANICAMA

Šnite od vanil pudinga sa čokoladnim bananicama su kolač u koji idu samo belanca, pa je naša preporuka da ih se setite kada u nekom drugom receptu imate utrošak žumanaca, da se ne bace…

vanil šnite

Sastojci:

ZA PATIŠPANJ:
6 belanaca
6 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kašika kakaa
1 kašika praška za pecivo
ZA FIL:
3 pudinga od vanile
1 litar mleka
10 kašika šećera
4 vanil šećera
1 margarin
I JOŠ TREBA:
12 čokoladnih bananica
malo crne čokolade za ukrašavanje

Način pripreme:

Izmiksati belanca, sa postepenim dodavanjem šećera u gust šam, a zatim varjačom umešati mlevene orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo. Papir za pečenje stavite u pleh od rerne i onda nanesite smesu na papir i izravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni oko 12 minuta na 200 stepeni ili već zavisno od vaše rerne. Ohlađeni patišpanj isecite na tri jednaka dela.

Od mleka odvojte 200 mililitara i u to sipajte puding i promešajte da ne ostanu gromuljice. Ostatak mleka stavite da se kuva sa šećerom i vanilom. Kada mleko provri sipati mleko sa pudingom. Skuvati fil, skloniti sa vatre i ostaviti ga da se ohladi. U ohlađen krem dodati umućen margarin.

Na prvu šniticu stavite krem i složite 6 bananica. Stavite drugu šniticu i ponovite postupak. Stavite treću i sa ostatkom kreme premažite šnite sa svih strana. Ukrasite po želji.

Prijatno!