SLATKI PREKO SVAKE MERE

Ovi kokteli su lepi i osvežavajući, ali nisu zdravi. Prepuni su šećera i kalorija koji štete našem organizmu i vitkoj liniji.

 

Nijedan koktel nije zdrav, ali neki kokteli su gori od drugih. U mnogima je puno šećera i kalorija, a mi ih zapravo ne registrujemo jer ih pijemo, a ne jedemo.

kokteli

Džulep s nanom

Nešto više od 2 dl ovog koktela sadrži više od 400 kalorija i oko 13 grama šećera. Sadrži burbon, šećerni sirup i listove nane.

Long ajlend ledeni čaj

Pravi se od džina, belog ruma, tekile, votke, Triple sec likera, šećernog sirupa, limunovog soka i kole. U nešto više od 2 dl ima više od 240 kalorija i 19 grama šećera.

White Russian

U nešto više od 2 dl ima 396 kaorija i 21,5 grama šećera. Pravi se od votke, kalua i slatke pavlake.

Mudslide

Jedna martini čaša ovog koktela ima isto kalorija kao i čokoladica. Ovo piće se sastoji od votke, likera Kahlua, irskog krem likera i slatke pavlake. Neki će dodati i čokoladni sirup. Sadrži 384 kalorije i 23,8 grama šećera.

Mohito

Ovaj koktel ima 203 kalorije i 25,5 grama šećera. Pravi se od belog ruma, šećernog sirupa, mineralne vode, soka od limete i listova nane.

Mai Tai

Ima 351 kaloriju i 30,4 grama šećera.

Margarita

Ima 274 kalorije i 36,1 grama šećera. Ovo je jedan od najslađih koktela.

Whiskey Sour

Ima 277 kalorija i 36,2 grama šećera.

Zamrznuti Daiquiri

Ima 286 kalorija i 39,7 grama šećera u nešto više od 3 dl. Ima samo tri sastojka – rum, sok od limete i Demerara šećerni sirup.

Pinjakolada

U nešto više od 2 dl pinakolade ima 39,6 grama šećera, a mnogi kafići je služe u duplo većim čašama, pa je i više. Takođe, ima 340 kalorija. Sastoji se od belog i tamnog ruma, kokosovog krema, soka od ananasa i svežeg ananasa.

Izvor: N1