ROLAT OD JUNETINE NA ITALIJANSKI NAČIN

Svako jelo, makar naizgled, lepše je kad se servira uz neki garnirung, pa tako i ovaj rolat od junetine koji savršeno ide uz grašak i barena jaja. Ako neko ume da napravi oku dopadljivo jelo, onda su to Italijani.

rolat od junetine

Sastojci:

800 grama juneće krtine
100 grama dimljene kobasice
200 grama šunke
3 jaja
1 glavica crnog luka
150 grama svežih šampinjona
150 grama graška
100 grama putera
6 badema
200 mililitara belog vina
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Sitno iseckamo šampinjone i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem i puterom. Posolimo, pobiberimo i dodamo sitno iseckanu šunku i kobasice. Sipamo malo vode, dodamo ulje, puter, sitno iseckani luk i bademe. Dodamo i jedno jaje i promešamo.

Meso zasečemo na nekoliko mesta da dobijemo ravnu površinu za rolovanje. Prekrijemo najlonskom folijom i istučemo. Posolimo, pobiberimo, nanesemo fil iz tiganja, uvijemo rolat i pričvrstimo koncem. Stavimo u tepsiju, dodamo sadržaj iz tiganja, posolimo i pobiberimo. Pečemo 90 minuta na 200 stepeni.

U tiganju sa rastopljenim puterom pržimo grašak. Posolimo i pobiberimo. Ispečeni rolat sečemo na parčiće. Na činiju za serviranje stavimo grašak, a na njega ređamo parčiće rolata. Prethodno skuvana dva jaja isečemo na četvrtine i njima ukrasimo činiju za serviranje.

Prijatno!