PROVERITE OPTEREĆENOST

Non-stop ste na nekom uređaju komunikacije i na njemu proveravate da li ima nešto novo… Proverite da li nesvesno primate previše informacija!

 

Da li se osećate kao da vam je mobilni telefon, laptop ili tablet produžena ruka? Ako je tako, možda ste u problemu da primate previše informacija.

previše informacija

Ako non-stop primate poslovne mejlove, proveravate ih i odgovarate na njih u slobodno vreme, a uz to uhvatite sebe kako proveravate da li vam je stiglo nešto novo, moguće je da ste postali zavisni od toga, piše „Work Intelligent“.

Non-stop ste na mobilnom telefonu, bilo da kucate poruke ili razgovarate, a čak i kada ništa ne radite, proveravate da li ima nešto novo?

Proverite da li ste pretrpani informacijama!

Stalno proveravate mobilni telefon

Da li vam je toliko prešlo u naviku, pa ni ne shvatate da ste stalno „uključeni“.

Jedan od načina da to smanjite je da držite mobilni telefon dalje od stola tokom večere i ne javljate se. Javićete se posle. Možete uključiti i opciju „Ne uznemiravaj“ na određeno vreme.

Imate mnogo nepročitanih mejlova

Da li se suočavate svakodnevno sa stotinama nepročitanih mejova, možda je došlo vreme da se organizujete.

Organiziujte mejlove u foldere, brišite odmah što znate da nećete pročitati i koristite zvezdice za ono što morate da pročitate.

Stalno vam zvoni mobilni telefon

Da li vas svakih sat vremena mobilni telefon podseća da imate sastanak ili određene obaveze za koje uopšte ne znate da li ćete stići da ih obavite?

BioMind kapi protiv depresije

U idealnoj situaciji trebalo bi da imate na ekranu sve što imate za danas kako bi za par sati mogli to sve da izbrišete ili barem deo toga. Možete koristiti i mejl kao podsetnik za bitnije događaje.

U svakom slučaju pokušajte da koristite samo jednu aplikaciju koja će vam pomagati jer će vam više njih još više odmoći.

Nemate memorije na laptopu

Da li vas laptop obaveštava često da nemate više memorije? Verovatno već i sami znate da gubite toliko vremena tražeći nešto po takvom desktopu i da zapravo to nema smisla.

Jednom se organizujte i posle će vam biti lakše. Podelite poslove po folderima i u njih pakujte ono što vam treba. Jednom kad to uradite, biće vam mnogo lakše.

Previše ste dostupni

Mejlovi su u većini kompanija najčešći način komunikacije, Ali to se može razlikovati od kompanije do kompanije. Neke koriste različite vrste četova, uključujući i skajp, a neki većinom telefonske pozive.

Bitno je samo da ne budete previše dostupni na više različitih „lokacija“, i na poslovnom i privatnom mejlu, čatu, Fejsbuk četu ili porukama. Oduzeće vam previše vremena i zato je bolje na poslu, pogotovo kada ste u gužvi, da koristite samo jedan kanal za komunikaciju.

Izvor: 24sata.hr