FANTAZIJA OD PEČURAKA I PILETINE

Ako je neko jelo fantastično, onda nema razloga da se ne nazove fantazijom! E pa fantazija od pečuraka i pilećih grudi je odlična preporuka za veoma ukusni ručak kojim hoćete nekoga da impresionirate.

fantazija od pečuraka

Sastojci:

6 parčadi pilećih grudi
1 glavica crnog luka
peršun
6 krugova šunkarice
500 grama svežih šampinjona
200 mililitara kisele pavlake
6 tankih parčadi kačkavalja
2 kašike brašna
2 češnja belog luka
1 kašika mešavine začina
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Pileće grudi zasečemo na polovine po dužini formirajući šnicle. Posolimo, pobiberimo, istanjimo kuvarskim čekićem i na svaku stavimo parče kačkavalja i šunkarice. Uvijemo šnicle u rolate, učvrstimo čačkalicama i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju.

Ispržene rolate izvadimo iz tiganja a na preostaloj masnoći pržimo sitno isečen crni luk. Šampinjonima odsečemo drške, isečemo na listove i kada luk omekša dodamo u tiganj.

Alatkom izgnječimo češnjeve belog luka, dodamo u tiganj, posolimo, pobiberimo i promešamo. Rolatima odstranimo čačkalice, isečemo na parčad i poređamo u nauljenu vatrostalnu posudu. Kada se šampinjoni isprže, dodamo brašno, sipamo 200 mililitara vode, dodamo mešavinu začina, kiselu pavlaku, promešamo i sadržinu iz tiganja dodamo u vatrostalnu posudu. Nanesemo sitno isečen persun, stavimo posudu u rernu i pečemo 40 minuta na 200 stepeni.

Uz ovo jelo preporuka je servirati prethodno pripremljen pire krompir i obarenu mešavinu povrća, pa zatim na tanjir serviramo jelo i prelijemo sosom iz posude, a onda dekorišemo grančicom mirođije.

Prijatno!