NEMA SUVIŠNOG LEDA

Koliko vredi No Frost tehnologija frižidera i zamrzivača?

 

Svedoci smo stalnog uvođenja novih i jedinstvenih mogućnosti kod svih vrsta kućnih uređaja. Proizvođači jednostavno žele da zadrže fokus na svojim proizvodima nudeći različite inovacije. Vrlo često se može reći da se radi o marketinškim trikovima, koji vam donose toliko malo da ih apsoluno ne trebate uzeti u obzir prilikom kupovine.

no frost

Iako većina tih inovacija nije vredna novca koji biste platili, isto se ne može reći za No Frost tehnologiju. Zbog razlike koju omogućava u odnosu na standardne frižidere i zamrzivače, No Frost sistem je nešto što vaš budući aparat mora da ima. Ova tehnologija apsolutno je vredna uloženog novca.

Kako funkcioniše No Frost tehnologija?

Sistem koji ne dovodi do smrzavanja kod frižidera i zamrzivača garantuje veliku prednost u odnosu na dosadašnja rešenja. Svako ko je imao uređaj koji se morao ručno da odmrzava, zna kakva je to obaveza i koliko često se mora ponavljati ova ne baš prijatna radnja. Da li vas No Frost tehnologija rešava tih problema? Kako ova tehnologija sprečava suvišno stvaranje leda?

Korišćenje frižidera i zamrzivača postaje potpuno jednostavna ako uređaj ima No Frost sistem. Ceo sistem je dizajniran da konstantno kontroliše i optimizuje temperatura i vlažnost unutar uređaja. Idealna cirkulacija vazduha i sušenje obezbeđuju da se na namirnicama ne stvori višak mraza, koji bi vremenom doveo do pojave leda između namirnica.

Prazni delovi uređaja se precizno ventilisani, a sav višak vlažnog vazduh cirkuliše do ugrađenog kondezatora. To je razlog zbog koga nećete videti pojavu mraza na zidovima uređaja.

Takođe treba naglasiti da smanjena vlažnost omogućava da vaše namirnice ostanu upotrebljive u dužem vremenskom razdoblju.

No Frost sistem jednostavno označava kraj problema sa ručnim odmrzavanjem uređaja.

Prednosti i mane No Frost tehnologije

Dakle, kao osnovne prednosti uređaja sa ovom naprednom tehnologijom izdvajaju se:

Nema više odmrzavanja. Setite se samo koliko vas je užasavao nakupljeni led na namirnicama i zidovima uređaja. Setite se koliko vremena i napora iziskuje da ponovo dovedete sve u red. E, svega toga više nema sa ovim sistemom. Ta velika prednost No Frost tehnologije kod zamrzivača je vidljiva nakon samo par meseci korišćenja.

Duže održavanje svežine namirnica. Sa standardnim sistemom hlađenja dolazilo je do nakupljanja kristala leda na namirnicama. Posle nekog vremena to bi dovelo do promene strukture i ukusa samih namirnica. Sa No Frost tehologijom, svežina i ukus namirnica će se zadržati daleko duže nego ranije.

Led nakupljen po zidovima unutrašnjosti polica značajno smanjuje ukupan koristan prostor tokom vremena. Pored toga, utiče na to da se kese sa namirnicama lepe i teško razdvajaju, a često dolazi i do cepanje etiketa, pa i samih pakovanja. Hrana biva prosuta svuda po polici. Ova tehnologija omogućava da uvek lako otvorite policu, a upakovane namirnice uzmete ili premestite bez problema.

U želji da budemo što objektivniji i da vam olakšamo odluku pri izboru frižidera i zamrzivača, navešćemo i najznačajnije činjenice koje ne idu u prilog izboru uređaja sa No Frost tehnologijom. A to su:

Očekujte da platite više. Poređenja radi, slični uređaji sa i bez ove tehnologije se cenovno razlikuju po nekoliko hiljada dinara. Na vama je da odlučite da li je taj dodatni cenovni trošak vredan toga. I dalje se možete izabrati modele sa Low Frost tehnologijom, ali računajte na najmanje jedno čišćenje godišnje i stalne probleme sa smanjenom svežinom namirnica.

Proverite nivo buke. Uređaji bazirani na No Frost tehnologiji su nešto bučniji, te pri izboru obratite pažnju i na nivo emitovane buke. Na sreću ovo je aspekt koji se stalno poboljšava, pa već sad imate i modele sa niskim nivoom buke.

frižider no frost

Ako se odlučite za novi uređaj sa No Frost tehnologijom, pri izboru obratite pažnju i na druge karakteristike, a sve sa ciljem optimalne kupovine. Na našem tržištu ćete naći sve popularne brendove sa ovim sistemom hlađenja. Samsung, Candy, Beko, Bosch, Indesit, Tesla, Vox i drugi proizvođači frižidera, kombinovanih frižidera i zamrzivača sa mnogo modela mogu da unesu zabunu prilikom kupovine.

Side by side kombinovani frižideri sa No Frost tehnologijom se izdvajaju kao opcija koju treba preporučiti, pa pre svega obratite pažnju na njih.

Kupovinu ipak uskladite sa svojim realnim potrebama i nećete pogrešiti. Nadamo se da smo vam pomogli da rešite bar jednu dilemu: da li da kupite uređaj sa No Frost tehnologijom?