OBAVEZNO BRISANJE

Sušenje ruku papirnatim ubrisima ili peškirom – bolje je odabrati jednu od ove dve opcije. Nemojte ostaviti ruke da se same osuše na vazduhu!

 

Mokre ruke lako pokupe i prenose klice. Bakterije se češće prenose sa mokre kože nego sa suve. Prvo, perite ruke od 20 do 30 sekundi i ne zaboravite područja između prstiju.

sušenje ruku

Koliko je pranje ruku važno, posebno smo shvatili tokom pandemije, a danas, na Svetski dan pranja ruku, koji se obeležava svakog 15. oktobra, možemo da se podsetimo koliko je to važno za naše zdravlje.

Pranje ruku sapunom i vodom jedan je od najjednostavnijih i najefikasnijih načina da zaustavite širenje klica i ostanete zdravi.

Održavanje ruku čistim može da spreči probleme poput dijareje, ali i respiratorne infekcije, kao što su prehlada ili grip, navodi CDC.

najbolja originalna Šveden biter krema - golden sweden bitter krema

Takođe možemo i da se podsetimo nekih pravila koja se odnose na higijenu ruku.

Prvo, perite ruke od 20 do 30 sekundi i ne zaboravite područja između prstiju. Osim pranja ruku, ključno je njihovo sušenje.

Cilj sušenja je da se obezbedi da se ruke ne kontaminiraju bakterijama. Dakle, ako imate mogućnost sušenja ruku papirnatim ubrisima ili peškirom, odaberite jednu od te dve opcije. Nemojte ostaviti ruke da se same osuše na vazduhu.

Izvor: Index.hr