DOKTORSKE PALAČINKE

Svakome će biti više nego jasno zbog čega se ove palačinke zovu doktorske! Kada se samo pogleda šta sve ide u njih, a onda se one pripreme uz pažljivo praćenje dolenavedenog recepta i na kraju probaju, ostaje samo da se kaže: Alal vera, doktore!

doktorske palačinke

Sastojci:

1 zelena paprika
2 kašike majoneza
50 grama crnih maslina bez koštica
10 palačinki
100 grama lenti dimljene slanine
200 grama krugova šunkarice
200 mililitara kisele pavlake
200 grama feta sira
100 grama seckanih oraha
100 grama susama
150 grama kačkavalja
1 kašika senfa
1 češanj belog luka
pola kašike origana
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Šunkaricu i slaninu isečemo na sitne kocke. U tiganju na zagrejanom ulju pržimo sitno isečen beli luk, slaninu i šunkaricu.

U drugi tiganj, bez masnoće, stavimo susam i orahe da se proprže. Papriku isečemo na sitnije kocke, a masline na parčad. Isprženu slaninu, šunkaricu i beli luk stavimo u veći sud. Dodamo zapečen susam i orahe. Zatim dodamo feta sir, isečenu papriku i masline, dodamo origano, majonez, senf, pavlaku i mešamo varjačom dok se sastojci ne sjedine.

Prvu palačinku premažemo filom, uvijemo u rolat i ređamo u vatrostalnu posudu namazanu uljem. Na isti način pripremimo sve palačinke, pa onda na svih 10 savijenih palačinaka sitno izrendamo kačkavalj.

Pečemo 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Serviramo spremljene doktorske palačinke na tanjir dok su tople. Prema želji dekorišemo kečapom, grančicom mirođije i francuskim peršunom.

Prijatno!